Tekstil ve Moda

Bohem Nedir, Bohem Tarz Ne Demek, Bohem Giyim Tarzı

Bohem, alışılmadık ve genellikle sanatsal yaşam tarzları yaşayanların tarzıdır. 
Bohem ya da bohemyanizm (bohemian, bohemianism) çingenelerin göçebe ve başıboş yaşamlarına benzer biçimde günü gününe, tasasız, derbeder bir yaşayışı olan kimse, genellikle sanat ve yazın çevresinden birey ya da toplulukları ifade etmek için kullanılan terimdir. Bohem kelimesi sözlük anlamı; derbeder, yarının düşünmeden yaşayan, tasasız bir yaşam şeklini benimseyen kimse ya da topluluk olarak ifade edilir. 

Modada bohem tarzı veya tarzın bohemliğini; son derece salaş, bol ve karışık renk içeriklerine sahip olan bir giyim tarzı olarak tanımlamak doğrudur. Geçmişten günümüze herkesin uzak gözle baktığı ancak bazı kişilerin ise tamamen hayat tarzı haline getirdiği bohem, salaş ve renkli bir tarz demektir. Bohem, salaşlığın en doğal şekilde kullanıldığı bir giyim tarzı olarak bilinir ve geçmiş yıllardan günümüze pek çok kişi tarafından da kullanılmaktadır. 

Bohem stil, kendini özgür hisseden ve klasik giyim tarzından uzaklaşmak için 1960'lı yılların sonunda ortaya çıkan bir yaşam biçiminin yansıması olarak tanımlanabilecek bohem stil, doğallığı ve rahatlığı benimseyenlerin adeta kimliğini ortaya koyar. Bohem moda tarzı da buradan yola çıkar. Yarın önemli değildir, etrafta bulunulan giyilir, neon ve parlak renklere yer yoktur; taba, haki, camel ve bronz gibi renkler tercih edilir. 
Bohem tarz örnekleri. 
Bohem elbise tarzı içerisinde; etnik, tribal, suzani desenlerle birlikte çiçekli ve şal desenli tasarımlar da yer alıyor. Bohem stilin başrol oyuncuları olan pamuklular, denim, deri, süet, kürk, şifon, kadife ve keten gibi doğal kumaşlar rahatlık ve salaşlığı bir arada sunuyor. 

Çingeneler gibi özgür ruhlu, günübirlik yaşamayı seven insanların benimsediği ve stilden de öte bir hayat tarzı olan bu akım, giyim kuşama fazla para harcamak istemeyenler için de son derece ideal. Pahalı parçalar kullanmayı gerektirmeyen bohem yaşam tarzı giyim ürünleri, popüler kültür yerine özgünlüğü tercih edenler için oldukça geniş bir seçenek yelpazesini içinde saklıyor. Ancak günümüzde bohem stile ait elbise ve tasarımları lüks markaların kreasyonlarında ve mağazalarında görmek mümkün bu durumda biraz para harcamanız gerekecektir. 

En çok kadınlar tarafından kullanılmakta olan bohem tarzı ve en çok kadınlar tarafından tercih edilmekte olan bohem giyim ürünleri, yaz aylarında daha kullanışlı olup, tercih edilmektedir. 
Bohemlik sadece giyimde olmayıp bohem tarzı dekorasyon ile evlerde de kendini gösteriyor. 
Bohem Giyim Tarzının Olmazsa Olmaz Parçaları 
- Baharat tonları ve desenlerden oluşan parçalar; şal desen, çiçekli desen, batik/ombre kumaşlar, tribal ve suzani desenler. 
- Bohem botlar; Açık renkli süet yarım botlar, tahta topuklu bot ve çizmeler, deri parçalar. 
- Kimono ceketler, kaftan elbiseler. 
- Flare ya da İspanyol paça pantolonlar. 
- Püsküllü ceketler ve aksesuarlar (özellikle püsküllü süet aksesuarlar). 
- Örgü ve dantel detayları, tığ işi örgüler. 
- Fedora, kovboy şapkaları, volanlı ve hasır şapkalar, saç bandı, eşarp ve çiçekli taç. 
- Takı olarak ise; üst üste takılan bilezik ve kolyeler, tüy şeklinde ya da tüyden yapılmış takılar, doğal taşlar ve tahta boncuklardan yapılmış takılar sık sık tercih edilmektedir. 

20 yorum:

Bohem ne demek, çingenelerin göçebe yaşamlarına benzer biçimde günü tasasız, telaşsız, rahat ve panik yapmadan geçirmeye verilen genel isme bohem ya da bohemlik denir. Modern kullanımda, bohem terimi, sıradışı ve genellikle müzikal, tiyatrocu yaşam tarzları yaşayan insanlar için kullanılabilir. Kelimenin sözlük anlamı çingene, berduş ve sanatçı gibi anlamlar da ifade edilir. Son yıllarda karşımıza çıkan ve moda olan bir tarz bohemian style, kelime anlamının yanı sıra hayatı sanat ve sanatsal yaşam olarak gören kişileri de kapsar diyebiliriz.

bohem olmuşum ben anne yaa

bohem stil nedir kısaca: Son zamanların en çok tercih edilen giyim stilidir. Bohem, Çingenelere özgü bir kavramdır ve onların özgür, eğlenceli ve serbest yaşamlarını ifade eder. Kıyafette de renklilik, özgürlük ve sıradanlığı aşmak için ortaya çıkarılan giyim tarzıdır.

Bohem akımı modada konforuna önem veren kişilerin tercih ettiği bol ve salaş bir tarzdır. Rahatlığına düşkün olan yeni jenerasyonda oversize stiller oldukça moda olmuştur.

bohem tarzı ya da yaşamı: kaygısız, tasasız, başıboş, derbeder yaşam.

bohem tarzı kıyafetlerde değil de bohem aksesuarlar, bohem eşyalar olur yani elbise harici, bohem nevresim takımı, bohem yatak örtüsü, bohem koltuk takımı gibi bohem ev tekstillerinde tercih ediyorum.

bohem giyim stili nedir, bohem moda tarzı nasıldır, bohem nedir, bohemian moda nedir, boho chic nedir

Bohem ya da bohem tarz rahatlığa önem veren kişilerin tercih ettiği salaş bir tarzdır.

Bohem Giyim Tarzı nedir ? Bohem giyim, 1960’ların sonlarında ve 1970’li yıllarda ortaya çıkan bir hayat tarzının yansıma şeklidir. Aslında Bohemian’den gelen bohem, kelimesi çingenelerden gelmektedir. Gezgin ruhlu, anı yaşamayı sevenlerin genelde benimsediği, günümüzde bazı parçalarına fazla paralar verilse de(püsküllü deri etekler, aksesuarlar gibi), özünde düşük bütçe ile rahat ve şık giyinmeyi amaçlamıştır.

Kendinizi bohem stiline yakın buluyor ve bu tarzda giyinmek istiyorsanız, işte tüm detaylarıyla Bohem giyim stili. Bohem nedir peki asıl anlamı çingene tarzıdır bence uzak durun zaten yeterince çingen var etrafta

Bohem giyim ne demek merak etmiştim ama çokta matah bir şey olmadığını öğrendim bohem şıklığı diyorlar birde şıklık ile bu tarzın ne alakası var :)

Bohem yaşam tarzı nedir, bohem nasıl ortaya çıkmıştır çok saçma bir giyim tarzı olduğu için umrumda değil!

bohem tarz ev içine girince insanın gözünü yoran ve temizlemesi zor olan bir yapıdadır zaten bohem tarzda temizlik çok önemli değildir. pis pis kokarlar gerçek bohem insanları

bohem insanlardan ve bohemlikten uzak durun şimdi de bohem ev çıkardılar, bohem ev ne demek allasen bırakın bu bohem mohem ayaklarını

bohem gibi yaşam it gibi yaşamdır pasaklı ve vurdumduymaz bir stilleri vardır

bohem hayatı, pariste 20. yüzyıl başlarındaki şair, ressam, yazar, filozof, müzisyen tayfasının yaşadığı biraz dağıtık, bolca dünya keyiflerinden etkileşimli ancak entellektüellere has bir sanatsal üretim öğesi taşıyan hayat tarzına konmuş isimdir.

Tesettürde bohem tarz deniyorum son günlerde

uzak durulması gereken erkek türüdür bohem erkek

bohem ruhlu bir insanım sanırım hiç bir şey umrumda olmuyor 1960'lı yıllar amerikan hippileri gibiyim sonumuz karanlık

bohem tarz çok dikkat çekiyor. Şu sıralar bu konu üzerine araştırma yapıyorum. Paylaşım için teşekkür ederim.