Tekstil ve Moda

Otantik Nedir, Otantik Ne Demek, Otantik Giyim Tarzı

Otantik, geçmişin izleri taşıyan, yerel, yöresel şeyleri betimlemek için kullanılmaktadır. 
Otantik, kelimesi sözlükte; eskiden beri mevcut olan özelliklerini taşıyan, aslı bozulmamış olan, içine bir şey katılmamış, doğalına uygun, katışıksız, orijinal, aslına dayanan anlamına gelmektedir. 

Bu sözcük genellikle yöresel özellikler taşıyan şeyler için kullanılmaktadır. Örneğin Anadolu'da yapılan yöresel işlemeler, el emeği ürünler otantik olarak anılabilir. Halk arasında mistik, geleneksel izler taşıyan, yerel, yöresel şeyleri betimlemek için kullanılmaktadır. 

Otantik kelimesini ilk duyduğumuzda aklımıza gelenler yemek ve kültürle ile ilgili olsa da kıyafetler ve giyim tarzlarımızda otantik olabilir. 

Peki otantik tarz giyim ne demektir 
Otantik bu anlamda yaşanan eskiye özlemi kıyafetlere taşıma seklinde yansımıştır. Özellikle etnik giyim ve otantik giyime olan ilgi alaka günümüzde daha da artmıştır. Otantik giyimi tercih eden kimseler özgürlüklerine ve tarzlarına düşkün kişilerden oluşur. Otantik giyimde kullanılan parçalar bol ve iri desenli detaylardan oluşur. Yine kişiler bu giyim şekil ile kendilerini diğer kimselerden daha uzak tutarak büyük farklılıklar ortaya koyabilir. 

Otantik giyim için seçilecek parçalar daha çok keten kumaşlardan üretilir. Yine bol ve salaş modeller de etnik giyimin bir parçası haline gelmiştir. Elbiselerin kombine edilmesi ise oldukça kolaydır. Seçilen her parça püskülü detaylardan, iri ve gösterişli desenlerden hatta mat renklerden oluşmalıdır. Otantik elbiseler ile tek parça halinde bir kombin yapmanız da mümkün olacaktır. Sade ve ışıltı bir giyim tarzı için bol elbiseler, dolgu topuk ayakkabılar, büyük ve iri detaylı aksesuarlar yeterli olacaktır. 

2 yorum:

otantik kelimesi, Türkçe'de tek başına ya da farklı cümleler ile beraber kullanılabilir. Bu noktada, otantik kelimesi ne demek ve TDK'ya göre anlamı nedir sorularının yanıtlarını arayanlar cevabı bulmak üzeresiniz. Peki, otantik kelimesinin kökeni ne otantik kelimesinin kaç anlamı var, TDK'ye göre anlamı nedir? İşte, merak edilenler.

OTANTİK NE DEMEK? TDK'YE GÖRE ANLAMI
Otantik kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Otantik, Fransızca dilinden Türkçe'mize geçmiştir. TDK'ye göre otantik kelimesi anlamı şu şekildedir:
- Eskiden beri mevcut olan özelliklerini taşıyan, orijinal

OTANTİK KELİMESİ CÜMLE İÇERİSİNDE DOĞRU KULLANIM ÖRNEKLERİ
- ne kadar da otantik bir kıyafet.

otantik giyim tarzı nedir,otantik kıyafetler nedir,otantik giyim ne demek,otantik elbiseler nelerdir,