Tekstil ve Moda

Trençkot Nedir, Ne Amaçla, Nasıl Kullanılır

Trençkot, yağmurluk olarak da kullanılan içi astarlı, kemerli, su geçirmez pardösü. 
Trençkot, su geçirmez kalın pamuklu gabardin kumaştan, deri veya poplin'den yapılmış bir ceket çeşididir. Genellikle çıkarılabilir ısı yalıtımlı bir astar, reglan kolludur ve klasik versiyonlar ayak bileklerinin hemen üstünden diz üstüne kadar çeşitli uzunluklarda üretilir. Geleneksel olarak, ön düğmeli kruvaze ve geniş yakaları, düğmeyi kapatan cepleri vardır. Trençkotlar geçmişte daha çok haki renginde üretilse de yeni versiyonlar modaya uygun birçok renkte geliyor. 

Geleneksel gabardin trençkot kumaşlar, pamuk/viskon ya da polyester/viskon karışımı pamuk tipi ipliklerden, bezayağı ya da gabardin örgülerinde dokunan, su geçirgenliği az kumaşlardır. Polyester/viskon karışımlarında karışım oranı % 67 polyester / % 33 viskon, pamuk/viskon karışımlarında ise genellikle % 50 viskon / % 50 pamuktur. 

9 yorum:

Pamuk/viskon ya da polyester/viskon karışımı pamuk tipi ipliklerden, bezayağı ya da gabardin örgülerinde dokunan, su geçirmeyen değil su geçirgenliği az kumaşlardır. Su geçirmez bir kumaştan yapılmış, içi astarlı pardösü, yağmurluk olarak bilinen ve genelde bahar mevsimlerinde giydiğimiz modellere genel olarak trençkot denir.

Genelde polyester/viskon karışımlarında karışım oranı %67 polyester/ %33 viskon, pamuk/viskon karışımlarında ise genellikle %50 viskon/ %50 pamuktur.

ingizlizcesi trenchcoat olan giysi nedir, 1920'lerde moda olmaya başlayan takma ya da parçalı kollu, genellikle terilen türü kumaşlardan yapılan içi astarlı su geçirmez pardesü, yağmurluk.

Trenchcoat nedir kısaca: Beli kalın deri kemerle ya da kendi kuşağıyla sıkıca bağlanan çoğunlukla doğal tonlardaki modellerinin tercih edildiği her mevsim giyilen pardösü. Diğer detaylar arasında kapüşon, eğik yan cepler, fermuar ve geniş kolları sayabiliriz. Burberry modelleri ise artık klasikleşmiş durumda.

Trençkot, su geçirmeyen, dayanıklı, pamuklu gabardin kumaştan, deri veya poplinden yapılmış içi astarlı ve beli kemerli olan bir pardösü çeşididir. Klasik versiyonların uzunlukları ayak bileklerinin hemen üstünden, diz üstüne kadar değişiklik gösterir. İlk olarak ordu subayları için haki renkte üretilmiş bir giysidir. Sıcak tutmaktan daha çok kuru tutma amacını taşır.

Geleneksel olarak, on tane ön düğmeli bir kruvaze olan trençkotlar geniş yakalara, fırtına klapesine ve düğmeyle kapanan ceplere sahiptir. Bileklerde, yağmur suyunun kollardan girişini önleyen kayışlar vardır. Omuzlarda ise üzerine rütbe gösteren apoletlerin takıldığı ve yine düğmeyle kapanan kayışlar bulunur. Kemer altındaki D şekilli halkalar ise el bombalarını ve mühimmat keselerini asmak için eklenmiştir.

Kendine has yaka ve düğmeleme modeli ile vücudu tamamen sararak örten, beli kuşağı sayesinde sıkıca sarılabilen, uzunluğu ile özellikle yağmur, çamur, toz demeden size koruyan bir uzun pardösü modelidir dersek trençkot nedir sorusunun kısaca karşılığını vermiş oluruz. Trençkotlar tarihte İngiliz askeri kıyafet ve askeri istihbaratı giysisi olarak geçer, Burberry ile birlikte günlük hayata, kadınlara ve tüm dünyaya yayılır. Günümüzde hipster kültürünün benimsemesi ile tekrar gündeme gelen bu kıyafet, gardıropların vazgeçilmezidir.

Trençkot tarihçesi, ilk kim buldu trençkotu: ilk başlarda askeri bir kıyafetti aslında, Burberry marka bir trençkotun yıllardır moda dünyası tarafından ne kadar popülarize edildiğini bilmeyen yoktur. Bej Burberry bir trençkot yıllardır sağlam bir dolabın vazgeçilmez parçası olarak kabul ediliyor. Trençkot aslına bakarsanız İngiliz ordusunun kıyafetlerinden biri. Üniforma üzerine giyilmek için tasarlanan hafif, suya dayanıklı bu pardösüler yıllar içinde dolapların vazgeçilmezi haline geldi.

trençkot kumaşı nedir, Trençkotluk viskon kumaşlar: Pamuk/viskon ya da polyester/viskon karışımı pamuk tipi ipliklerden, bezayağı ya da gabardin örgülerinde dokunan, su geçirgenliği az kumaşlardır. Polyester/ viskon karışımlarında karışım oranı % 67 polyester/ % 33 viskon, pamuk/viskon karışımlarında ise genellikle % 50 viskon / % 50 pamuktur. Örnek: Gabardin: Atkı ve çözgü 28/2 Ne polyester/viskon (67/33), cm’de 35 çözgü, 20 atkı, ağırlık 270 g/m2.

trençkot elbise ne demek, trençkot ceket nedir, trenç kot nedir, trenç coat elbise,

Trençkot nedir: İçi astarlı su geçirmez pardösü, yağmurluk. Trençkot elbise mevsimi geldi.