Tekstil ve Moda

Vizon Rengi Nedir, Vizonun Anlamı ve Özellikleri

Vizon renk moda ve dekorasyonda yoğun olarak kullanılır. 
Vizon (Alm. Mink, Nerz, Fr. vison, İng. mink), Kanada, Kuzey Amerika, Avrupa'nın bazı kısımları, Sibirya, Japonya ve Çin'de yaşayan, kürkü için çiftliklerde yetiştirilen mustela cinsi, etobur, küçük yapılı gelincik türüne denir. Vizon, kuzey yarı-küreye has, Avrupa vizonu ve Amerikan vizonu gibi kürkleri için beslenen gelincik türlerinin genel adıdır. Vizon, sansargiller familyasından olup, genellikle su kenarlarında yaşar ve vizon kürklerinin rengi çok eşsiz bir tona sahiptir. 

Vizon rengi (mink color), adını vahşi bir hayvanın değerli kürkünün renginden alır. Kahverenginin griye çalan bir tonu olan vizon renk de adını bu sevimli kemirgenden almaktadır. Vizon rengi, yumuşak, nötr ve hatta soluk bir renk olarak dahi değerlendirilebilir. 
Vizon rengin tonları. 
Vizyon renginin birçok tonu vardır, bazıları koyu bazıları ise açık haldedir. Renkli olarak hem griye yakındır, hem de hakiye yakın bir renktir. Vizon rengi her şeye uyum sağlıyor gibi görünse de, aslında çok zor bir renktir. Yanına gelen renkler ile uyumlu olmadığı zaman kendini kolayca belli eder. Vizon rengi bu renkler ile çok zıt bir uyum içerisinde olur. Vizon rengi hayatımızda birçok yerde kullandığımız renkler arasındadır. 
Vizon renk köşe koltuk. 
Vizon rengi soluk yapısıyla dikkat çeker, bu rengi iç mimari de oldukça fazla kullanırız. Soluk yapısı sayesinde çok şık bir görünüm sergiler, pudra rengi gibi ve kendi gibi soluk renkler ile kombin edebiliriz. Vizon rengi ahşabın bütün tonlarıyla da uyum içerisindedir. Vizon rengi girdiği ortamlara şıklık ve zenginlik katar. Ayrıca lüksün çağrışımını yapar. Mavi tonları ile de büyük uyumu içerisindedir. Mobilyalarınız da, duvarlarımızda, duvar kağıtlarımız da vizon rengini kullanmamızda büyük faydalar vardır. Yine vizon rengi koyu renkler ile de kombin edildiği takdirde, bulunan mekana enerji verir, petrol mavisi gibi renkler ile şahaneler yaratır. 
Vizon rengi takım elbise ile vizon rengi ayakkabı ve bluz kombini. 
Vizon rengini hayatınızda başka alanlarda da kullanabiliriz. Örneğin kıyafetlerimiz de; özellikle ayakkabı, bot ve çizmelerde kullanabileceğimiz renkler arasında yer alır. Elbiselerde, gömleklerde, ayakkabılarda diğer renkler ile kombini ile çok şık görüntüler elde edebiliriz. Ayrıca vizon rengini takılarda kullanabiliriz. Bileklik, saat, cüzdan, yüzük gibi aksesuarlarda kullanmanız şıklığınızı artırabilir. Bu sebeple vizon rengini diğer renkler ile kombine ederek kullanabiliriz. Vizon rengi geçmişten günümüze modada yoğun kullanılan renklerin arasında yer almaktadır. İnsan psikolojisinde sakinlik ve dinginlik verir. Ayrıca vizon rengi kullanıldığı takdirde, insanın enerjisini artırırken, etrafındaki kişiler tarafından dikkat çekmesini sağlar. 

15 yorum:

Vizon rengi parlak bir renk tonu olmadığı için ışığa göre renk değiştirebilir buna vizon renk kullanımlarında dikkat edilmelidir

Vizon renginin pek çok tonu vardır, bazıları koyu bazıları ise açık haldedir ancak hepsi sevilir.

Vizon rengi ile hangi renk uyar bence vizona krem rengi açık toprak rengi yakışıyor. Kontrast renklerde denenebilir vizon ile kombinlerde

Vizon rengi elbise kullanmayı tercih ettiğiniz zaman bu soft renkle kombin yapmanın bir kolay yolu da vizona uyan renkleri belirlemektir.

vizon renge kahverengi tonları ya da mavi yeşil gibi zıt tonlar vizon renk ile uyum sağlayabilir

beyaz gibi krem renkli kadın botları görüyordum onların vizon rengi olduğu şimdi öğrendim.

Açık vizon rengi koltuk ile koyu vizon rengi koltuk arasında seçim yapmaktan daha zoru ne olabilir. Vizon zor bir renkmiş, sanki daha az kir göstereceğini düşündüğüm için koyu vizonu tercih edeceğim

vizon ayakkabım çok güzelsin ama çabuk kirleniyorsun maalesef

Bizon rengi ne ya dedim ilk duyduğumda neyse ki vizonmuş :)

vizon rengi ile ilgili görseller güzel ve yardımcı oldu, vizon rengi hangi renge yakındır bu konuda vizon rengi resmini görmek iyi oldu. Vizon rengin altına ne renk ayakkabı giyilir bu konuda işime yaradı.

açık bizon rengi dedi satıcının biri gülmemek için kendimi zor tuttum

vizonu kahverengiye biraz beyaz eklenmiş renk olarak algıladım ben

küçükken vizonu bizon rengi olarak anladığım renktir kendileri

vizon rengini bilmeseydim, vizon rengini koyu sütlü kahve rengi olarak tanımlardım

vizon çanta ve vizon ayakkabı kombini yapasım geldi