Tekstil ve Moda

Polycotton Kumaş Nedir, Polycotton Kumaş Özellikleri


Mavi polycotton nevresim takımı. 
Polycottonpolyester ile pamuğu (cotton) karıştırarak elde edilen, her iki elyafın en iyi performans özelliklerini birleştiren, emici yapıda, higroskopik, nefes alabilir ve dayanıklı bir malzemedir. Pamuk, kumaşa yumuşaklık verirken, polyester lifler canlı doku katar. Sentetik ipliklerin varlığı, boyama sırasında parlak renklerin oluşmasına yol açmıştır ve pamuk ipliklerinin varlığı, kumaşı dokunabilir ve hoş bir dokunuş haline getirmiştir. Ayrıca, polyester malzemeden dolayı büzülmeye tabi değildir ve doğal pamuklu kumaşlardan daha ucuzdur. 

Polycotton Kumaş Özellikleri 
Polycotton kumaşlar, ekonomiklik ve dayanıklılık sağlamak için pamuk ve polyester iplik karışımı ile üretilen kumaşlardır. Bu tür ürünlerin üzerinde polikoton, polycotton veya poli-koton gibi açıklama görebilirsiniz. Pamuk ile polyester malzemenin karıştırılmasıyla oluşan ipliklerden polycotton kumaşlar üretilmektedir. Polycotton içerisinde harman olarak; % 60 pamuk - % 40 polyester, % 50 pamuk - % 50 polyester veya % 20 pamuk - % 80 polyester gibi karışım oranları olabilmektedir. 

Polycotton kumaşlar, tamamı pamuktan oluşan kumaşlara göre polyester içeriği nedeniyle daha dayanıklıdır ve kolay kolay kırışmaz. Yıkandığında çekme yapmaz, pamuklulara göre uzun ömürlü ve yırtılmaya karşı çok daha dirençlidir. Polyester hava geçirmediği için yazın kullanıma uygun değildir. Pamuk oranı yüksek kumaşlar, yaz aylarında kullanım için çok daha uygundur. Polycotton nevresim takımları içerisinde ucuz olan polyester iplik nedeniyle % 100 pamuklu kumaştan üretilenlere göre daha ucuzdur. Poli pamuk olarak da adlandırılmaktadır. Polycotton kötü bir kumaş türüdür diyemeyiz fakat % 100 pamuk gibi sağlıklı değildir. Ekonomik olduğu için polycotton ürünleri tercih edebilirsiniz. 

1 yorum:

Polyester hava geçirmediği için yazın kullanıma uygun değildir. yaz aylarında kullanım için çok daha uygundur. birbiri ile uyumsuz.