Tekstil ve Moda

Türkiye'nin En Ünlü Tekstil ve Hazır Giyim Markaları 🇹🇷

Dünya'da Türk tekstil markalarına olan ilgi ve talep arttı. 
Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri olan tekstil ve hazır giyim sektöründe; markalaşmış ve tüm dünyaya ihracat yapan firmalarımız var bu markaların belki bazılarını biliyorsunuz ama hepsini bilemeyebiliyoruz. Yıllardan beri süregelen fason elbise ve tekstil ürünleri üretme maceramız artık yerini markalaşmaya ve katma değeri yüksek alanlarda ürün vermeye bırakmış durumda. 

Yerli sermaye ile kendi markalarımızı oluşturmamızla birlikte; halihazırda dünyanın en ünlü giyim ve moda markalarına mamul üreten tekstil şirketlerimizin dünyadaki tanınırlığı, karlılığı ve yatırımları artıyor. Firmaların kendi markalarını oluşturmanın önemini kavramasıyla; artık bu alanda dünya standartlarında Türk giyim markaları da boy gösteriyor. 

Kaliteli ürün üretmeyi yıllardan beri kendine düstur edinen firmalarımız artık dünyaya açılıyor. Yıllardır süren arge ve ürge çalışmaları ve tekstil sektöründeki bilgi birikimi ile birlikte; artık Türk markalarının mağazalarını ve markalı ürünlerini artık dünyanın en büyük alışveriş merkezlerinde ve en ünlü caddelerinde görüyoruz. 

Sizler için uluslararası alanda tanınan ve hemen hemen dünyanın her ülkesine ihracat yapan Tekstil ve hazır giyim şirketlerimizi ve bu firmaların oluşturduğu markaları derledik. Umarız bu alandaki markalarımız katlanarak artar. İşte o Türk malı olan yerli tekstil ve hazır giyim markaları ve sahibi olan şirketlerin isimleri alfabetik sırayla:  


   1-) Akbaşlar - Akbaşlar Tekstil Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. 


2-) Aksa - Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Ş. 


3-) AVVA - Dido Konfeksiyon Tekstil Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti. 


4-) Bamen - Başyazıcıoğlu Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. 


5-) BGNEvita Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. 


6-) Bossa - Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T.A.Ş. 


 7-) BoyteksBoyteks Tekstil San. Tic. A.Ş. 


8-) Çalık Denim - Çalık Denim Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 


9-) Chakra - Kocaer Tekstil San. ve Tic. A.Ş. 


10-) Colin's - Erk Pazarlama ve Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. 


11-) Cross - Şık Makas Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. 



12-) Damat&Tween - Orka Tekstil Sanayi ve Turizm Ticaret A.Ş. 


 13-) DeFacto - Defacto Perakende Ticaret A.Ş. 


14-) DerimodDerimod Deri Konfeksiyon Pazarlama San. ve Tic. A.Ş. 


15-) Denigma - Gap Pazarlama Anonim Şirketi 


16-) Desa - Desa Deri San. ve Tic. A.Ş. 


17-) D'S Damat - Or-pa Pazarlama ve Tekstil San. A.Ş. 


18-) Festival - Festival İplik Ve Halı Sanayi Ticaret Anonim Şirketi 


19-) Fuga - FG Tekstil Konfeksiyon Sanayi ve Tic. A.Ş. 


20-) Gamateks - Gamateks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. 


  21-) Hamam - Eke Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. 


22-) İpekyol - İpekyol Giyim Sanayi Pazarlama ve Ticaret A.Ş. 


23-) İSKO - Sanko Tekstil İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş. 


24-) Jimmy Key - Sun Tekstil San. ve Tic. A.Ş. 


25-) Kıvanç - Kıvanç Tekstil San. ve Tic. A.Ş. 


26-) Kiğılı - Kiğılı Giyim Ticaret A.Ş. 


27-) Kip - Gürmen Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. 


28-) Kordsa - Kordsa Global Endüstriyel İplik ve Kordbezi San. ve Tic. A.Ş. 


29-) Koton - Koton Mağazacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 



30-) Lc Waikiki - LC Waikiki Mağazacılık Hizmetleri Ticaret A.Ş. 


31-) Lescon - Erbay Pazarlama Ticaret ve A.Ş. 


32-) Little Big, LTB - Çak Tekstil Sanayi Ticaret A.Ş. 


33-) Loft - Loft Mağazacılık A.Ş. 


34-) Machka - İpekyol Giyim Sanayi Pazarlama ve Ticaret A.Ş. 


35 - Madame Coco - Deha Mağazacılık Ev Tekstili Ürünleri Sanayi A.Ş. 


36-) Mavi - Mavi Giyim San. ve Tic. A.Ş. 


37-) Merinos - Merinos Halı Sanayi ve Ticaret A.Ş. 


38-) Mudo - Mudo Satış Mağazaları A.Ş. 


 39-) Network - Ay Marka Mağazacılık A.Ş. 


40-) Penti - Penti Çorap Sanayi ve Ticaret A.Ş. 


41-) Ramsey - Gürmen Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. 


42-) Sanat - Kartal Halı Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 


43-) Sarar - Sarar Giyim Tekstil Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. 


44-) Sasa - Sasa Polyester Sanayi A.Ş. 


45-) Select - Özdemir Üç Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. 


46-) SertexFlokser Tekstil Sanayi ve Tekstil A.Ş. 


47-) Shamrock - Shamrock Tekstil San. ve Tic. A.Ş. 


48-) S&C, Silk and Cashmere - Fabeks Dış Ticaret A.Ş. 


49-) Söktaş - Söktaş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. 


50-) TAÇ - Zorluteks Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş. 


51-) Tarık Ediz - Kadir Tarık Ediz Sanayi ve Ticaret A. Ş. 


52-) Tiger Hill - FG Tekstil Konfeksiyon Tic. Ltd. Şti. 


53-) Vakko - Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi İşletme A.Ş. 


54-) Vestino - Bilkont Dış Ticaret ve Tekstil San. A.Ş. 


55-) W Collection - Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi İşletme A.Ş. 


56-) Yargıcı - Yargıcı Konfeksiyon İhracat ve Ticaret A.Ş. 


57-) Yünsa - Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret A.Ş. 


*Not: Yukarıda yer alan markalar ve şirketler, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı marka destekleme programı olan Turquality'de yer alan markalar ve şirketlerden derlenmiştir:  https://www.turquality.com/markalar 

TURQUALITY® Programı Nedir 
TURQUALITY®, ülkemizin rekabet avantajını elinde bulundurduğu ve markalaşma potansiyeli olan ürün gruplarına sahip firmalarımızın, üretimlerinden pazarlamalarına, satışlarından satış sonrası hizmetlerine kadar bütün süreçleri kapsayacak şekilde yönetsel bilgi birikimi, kurumsallaşma ve gelişimlerini sağlayarak uluslararası pazarlarda kendi markalarıyla global bir oyuncu olabilmeleri ve söz konusu markalar aracılığıyla olumlu Türk malı imajının oluşturulması ve yerleştirilmesi amacıyla oluşturulmuş devlet destekli ilk ve tek markalaşma programıdır. TURQUALITY® Programının odağında, klasik ihracat desteklerinden farklı olarak salt ihracatı artırmak yerine firmaların markalaşma hedeflerine katkıda bulunmak yer alıyor.  

49 yorum:

ülkemizin en bilinen ve tanınan elbise ve giyim markaları bunlar ama tekstile deri sektörü girmiyor mu mesela ayakkabı firmaları var dünya çapında tanınan ve ürün ihraç eden.

elbise markaları neye göre sıralanmış diyecektim ki, alfabetik şekilde olduğunu gördüm çünkü ilk sıradaki en büyük müymüş dedim kendi kendime..

elbise markaları isimleri, elbise markaları erkek, elbise markaları ve fiyatları, elbise markaları bayan, elbise markaları ve amblemleri, en iyi takım elbise markaları, en pahalı takım elbise markaları, spor takım elbise markaları gibi sınıflandırmalar yapılsa daha güzel bir elbise ve giyim markaları listesi olurdu

mavi jeans üreticisi erak giyim değil miydi acaba mavi giyim a.ş. diye mi değişmiş. istanbul ve port said'te fabrikaları vardı

lescon yok???


bayan giyim markaları listesi, türkiyenin en iyi giyim markaları sıralaması, ünlü giyim markaları türkiye, ünlü giyim markaları online satış, en iyi giyim markaları erkek, türk markaları listesi, en iyi giyim markaları türkiye, turkish textile companies, turkish textile brands, turkish textile industry, famous turkish brands, turkish global brands, turkish brands in world, turkish fashion, turkey brands, turkey textile brands, turkey textile companies, list of turkish brands, list of turkish fashion brands, list of turkish clothing brands, list of turkish textile brands, list of turkey garment brands

Arkadaslar bilgi alma icin bana bayan giyim markalarda ve bu sektorda calisan lazim varmi birisi ?
Internet sisemize bayan giyim satisa artmak istiyoruz , ajaba hanki markalar ??

türk mallarının tam listesi ve türk markaları logoları, türk malı ürünler neler, türk malları listesi, yüzde yüz türk malı ürünler, türk markaları giyim, hangi ürünler Türk malı, yerli tekstil markaları sıralamasını iyi bilmek ve yerli tekstil ürünlerini kısaca tüm yerli tekstil malı üreten şirketleri desteklemeliyiz ve paranın yerli üreticide yani Türkiye'de kalmasına destek olalım.

bazı arkadaşlar kızabilir ancak benim için markanın yerli olması kıyafet alırken ilk bakacağım şey değil maalesef. Aldığım ürünün öncelikle fiyatı ve kumaş malzemesinin kalitesine, dikişlerine, elbisede renk uyumuna ve giysi bedenine bakarım, herkes gibi kaliteyi ucuza almak isterim, aynı kalite ama Türk malı fahiş derecede yabancı malı elbiseden pahalı ise bana kimse yerli malını aldıramaz. serbest piyasa ekonomisi denen bir şey var herkes bu devirde önce kendi cebini düşünüyor, herkesin önce kendini düşünmesi doğru veya yanlış o başka bir yorumun konusu.

Türkiye'yi bugünlere getiren tekstil sektörüdür, ülkeyi tekstilciler kalkındırmıştırlar, inşaata yapılan yatırımlar tekstile yapılsa şu an daha zengin bir ülke olabilirdik

türk markalara karşı bir önyargı var ancak bu daha çok elektronik ve teknoloji alanında var türk tekstil markalarına önyargı daha az

insanlar bana sinirlebilir diyen yorumcu arkadaşa katılıyorum, küreselleşme denen bir şey var insanlar neden aynı kalite elbiseye daha fazla para versin, hadi biz nerden bilelim o markanın %100 türk olduğunu ve ne kadar milli olduğunu.

bu markaların çoğunu duymadım ama giyimde türk markaları harici almam çünkü elbise yapmak bizim işimiz.

ünlü giyim markaları ve logoları bir arada güzel bir liste olmuş. Giyim markasının logosu isminden daha fazla akılda kalıcı oluyor, mesela köpek logolu giyim markasının, yaprak logolu markanın, makas amblemli markanın, timsah logolu markanın veya ağaç logolu markanın ismi bilinmese unutulsa bile logo akılda

ünlü marka demek bence dünyanın en ünlü moda markaları arasında olmak demektir, bu markalardan kaçı dünya tekstil piyasasında biliniyor acaba.

Bir ürünün Türk malı olup olmadığını anlamak için barkoduna bakmalısınız. Türk ürünlerinin barkodları 869 ile başlar bir ürün etiketinde siyah beyaz çizgiler olan işaretli kısımda sayısal ifadelerin ilk üç rakamı ülkelere ait uluslararası ticaret kodudur. Tekstil veya başka sektörlerde hepsi için standart bir uygulamadır.

tüm türk tekstil markaları burada var, türk giyim firmalarini tanitan kapsamli bir calisma olmus tesekkur ederiz, artık avmde gezerken bu tekstil mağazaları benim adresim olacak.

Merhaba,

En büyük ve eski giyim markası olan Roman Giyim unutulmuş sanırım listede.

https://www.roman.com.tr

Turkey değil Türkiye ya da Turkiye. Bunu artık herkes öğrenmeli. İngiliz in oyununa gelmeyelim.

MERHABA, Bunların en güçlülerinden sıralama yapabilirmisiniz?

Tesettür markaları goremedim

Lütfen
12 yıldır giysi işinde bulundum
Kavni, dikiş makinelerinde çalıştı ve daha sonra giysileri kesip sonra da en petronest ve giysi tasarladı.
Türk konfeksiyon fabrikasında iş arıyorum ve ben Mısırlıyım
Türkiye'de yaşamak ve başarıya ulaşmak istiyorum
benim E.mail
sayedmowafy1@gmail.com
sana teşekkür etmek isterim

ekonomide ve alışverişte yerli malı türk markalarını tercih edelim birşey satın alırken, ülkemizdeki dövizleri dolar, euro, sterlin, dinar vb paraların yurtdışına çıkışını azaltalım, turkiyenin en büyük sorunu olan dış ticaret açığını türk şirketlerine ait yerli malı ürünler önleyecektir. türk malı kullanımı arttığı takdirde; böylece daha zengin ve gelişmiş bir ülke olabiliriz, bu benim kendimce fikrim.

Salam aleykum Türkiye Moskovayla hangi fabrika çalışmak ister.Çalışmak isteyen yazsın sıcak geyimler satışına başlayalım

Malesef bu markalari bizim insanımız pek fazla tercih etmiyor.Bi yerde haklılarda çünkü yurt dışındaki markaların ürünleri genelde daha kaliteli.Bizim insanımız nasıl kaliteli dayanıklı en iyisini uretiriz derdinde değiller marka olma derdinde değiller sadece para derdindeler.

Günümüzde tekstil ve hazır giyim sektörü, ülkelerin ekonomik kalkınma sürecinde önemli rol oynayan bir sanayi dalıdır ve sanayileşme sürecinin ilk başladığı sektörlerden birisidir. Tekstil ve hazır giyim sektörü, elyaf ve ipliği kullanım eşyasına dönüştürecek süreçleri kapsayan işlemleri içerir. Bu tanıma göre; sektör elyaf hazırlama, iplik, boya, baskı, apre, dokuma, örgü, kesim-dikim ve üretim süreçlerini kapsamaktadır.

takım elbisede EFOR dan daha iyi kaliteli bir marka yok bence ama göremedim

bu firmalar arasında sadece kadın giyimine yönelik olanlar hangileri

Ben Azeriyim. Almanya ve Rusyada çok bulundum. En ünlü Markalar LC Waikiki, Koton ve Mavi Jeans-dir.Digerleri o kadarda ünlü değil.Akbaşlar falan gibi.

Turkey one of the leading textile countries in the globe. Turkey has many brands that offer the best types of clothing for men, women and children, among them the companies mavi, colins, lc waikiki etc: here are some famous turkish textile brands that you should have a look at if you love trying new fashion trends and also you can find in almost every country in the world.

turk geyim brendleri, azərbaycan geyim brendleri

dünya çapında ünlü ve tanınmış türk giyim firmaları, en ünlü hazır giyim markaları adları ve logoları, textile brands in turkey logos, türkiye tekstil markaları isimleri liste halinde, türkiyenin en büyük tekstil markaları neler

türkiye'nin en iyi giyim markaları sıralaması alfabetik şekilde verilmiş ama kime göre en iyi neye göre en iyi olur kafana göre sıralama yapılırsa

yerli kıyafet markaları alınız aldırınız bir yurtdışında çalışmış tekstil mühendisi olarak söylüyorum Türk kıyafet markaları en iyisidir. Lüks yabancı kıyafet markalarını bile bizim fabrikalarda üretiyorlar.

turkish textile brands are best and number one in my opinion

en ünlü elbise markaları içinde lc waikiki bence türkiye'de açık ara önde. peki sizce en çok tercih elbise markaları neler özellikle hemcinslerime soruyorum? Kadınlar, en çok tercih ettiğiniz giyim markaları nelerdir yorumları bekliyorum

türkiye'nin en iyi kadın giyim markaları sıralaması olarak kullanacağım bu listeyi bunlardan başka marka kıyafet artık giymem

bilinmeyen türk giyim markaları ya da bilinmediğini düşündüğüm türk markaları, yabancı olduğu sanılan ancak yerli olan markaları bu yazıda ortaya çıktı.

Azərbaycanda yüngül sənaye mallarına olan daxili tələbatın 90 faizi idxal hesabına ödənilir. Azərbaycana yüngül sənaye, xüsusən də geyim malları əsasən xaricdən - Türkiyə, İran, Çin və bəzi Avropa ölkələrindən gətirilir.

Yüngül sənaye – toxuculuq, tikiş, xəz-dəri, gön-dəri, ayaqqabı, trikotaj və xalçaçılıq sahələrindən ibarətdir. Azərbaycanda yüngül sənayenin inkişafı ən qədim vaxtlardan məlumdur. Məsələn respublikada xalçaçılığın tarixi XIII əsrə təsadüf edir.

Bu listede yıllık 100 milyon dolara yaklaşan ihracat miktarıyla Şantuk Tekstil'in de olması gerekirdi.

Yeri ürün kullanmak en büyük vatanseverliktir. Hele günümüzün ekonomik kriz noktasında yerli ürün kullanmak bir mecburiyettir.

ünlü türk markaların açılımları ile verilmesi güzel böylece sahibi çatı şirketi de öğrenmiş oluyoruz

Bilinmeyen Türk giyim markaları ve az bilinen Türk markalarına yer verilmesi önemli çünkü yabancı sanılan pek çok küçük yerli marka var

Seninle nasıl çalışabilirim? Size nasıl ulaşacağımı bilmiyorum...

borsada halka arz edilen şirketler içinde tekstil şirketleri diğer sektörlere görece az gibi

israil menşeli firmaları boykot için bu markaları bilip kıyafet alırken yerli markaları tercih etmeliyiz.

vakkonun sahibi türk değil kendisi israilli bir yahudi

bu listeyi görünce bazı markaları yabancı sanıp aslında türk olduklarını öğrenince çok şaşıracaksınız