Tekstil ve Moda

Erkekler İçin Giyim Tavsiyeleri

Erkekler için şık kıyafet kombinleri hazırlamanın zor olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz demektir. Siz de son derece kolay bir şekilde şık kombinler hazırlayabilirsiniz. Yapmanız gereken sadece gardırobunuzdaki doğru parçaları eşleştirmek olacak. Erkekler için kıyafet kombini hazırlamanın zor olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz demektir. Siz de son derece kolay bir şekilde şık kombinler hazırlayabilirsiniz. Yapmanız gereken sadece gardırobunuzdaki doğru parçaları eşleştirmek olacak. Bu sayede girdiğiniz her ortamda tüm bakışların üzerinizde toplanmasını sağlayacak kombinler hazırlayabilirsiniz. Ancak öncesinde tarzınızı belirlemek ile başlayın. Çünkü seçtiğiniz kombilerin tarzınıza uygun bir gördüm sergilemesi gerekiyor. 

Vücudunuza Uygun Kıyafetleri Seçin 
Kıyafet alışverişi yaparken vücut tipinizi de göz önünde bulundurmanızda fayda var. Bu sayede kombin hazırlarken zorlanmazsınız. Örneğin karın bölgesinde yağlanma varsa ya da göbek varsa düşük bel pantolonlar sizin için ideal bir seçim olmaz. Bununla birlikte çok bol pantolon modellerinden de uzak durmalısınız. Fazla kilo problemi olan erkekler enine çizgili olan kıyafetlerden uzak durmalıdır. Bu kıyafetler sizi olduğunuzdan daha kalın gösterebilir. Bunun yerine boyuna çizgili kıyafetleri tercih etmelisiniz. 

Renk Uyumu Yakalayın 
Erkeklerin kombin hazırlarken yaptığı en büyük hata renk uyumu oluyor. Renk kıyafet uyumu tüm kıyafetlerinizi tek bir renkte seçmek değildir. Sadece seçtiğiniz parçaların renklerin birbiriyle uyumlu olmasına özen göstermeniz yeterli olacak. İster gömlek, ister tişört ya da kazak olsun, üstünüze giyeceğiniz parçanın ten renginize yakın bir tonda olmasından kaçının. Aksi takdirde yüzünüzün solgun ve bitkin görünmesine yol açabilirsiniz. Tepeden tırnağa aynı rengi taşıyan bir kombinle şık ve ilgi çekici görünmeniz nadiren mümkündür. Siyah bu konuda istisna olabilir ancak şıklığı garantilemez. Karışık renk ve desenlere sahip bir parça için uygulayabileceğiniz en iyi taktik; düz bir şekilde beyaz zeminli bir yere asın veya serin, ardından içinde en çok hangi rengi gördüğünüze, hangi tonun baskın olduğuna bakın ve kıyafetinizin geri kalanını buna göre oluşturun. Eğer kararsız kalırsanız, en risksiz kombin renklerinin haki, gri ve lacivert olduğunu unutmayın. 

Ayakkabı Seçimine Dikkat 
Ayakkabıların genellikle göz önünde bulunmadığı ve kombinlerin şıklığında belirleyici olmadığı düşünülür. Oysa ayakkabılar en çok dikkat çeken parçalardır ve bir kombinin başarısını ayakkabılar belirler diyebiliriz. Bu nedenle seçtiğiniz kıyafetleri uygun ayakkabıları tercih etmeniz çok büyük bir önem taşıyor. Her erkeğin dolabında mutlaka kahverengi ve siyah renkte olmak kaydıyla modası geçmeyen bir kaç çift ayakkabı olmalıdır. Bu sayede kıyafetlerini de tamamlayan ayakkabı modelini kolaylıkla seçebilirsiniz. 

Aksesuarlara Da Yer Verin 
Hazırladığınız kombinleri tamamlayan aksesuarlar kullanabilirsiniz. Aksesuar kullanımından asla çekinmeyin. Çünkü basit bir aksesuar bile sizi son derece şık bir görünüme bürüyebilir. Takım elbisenin ile birlikte kravat iğnesi ve yaka mendili kullanmanız çok daha şık bir görünüm kazanmanızı sağlar. Aynı zamanda her erkeğin mutlaka şık ve tarzına uygun bir kol saatinin olması gerekiyor.

Peki ara sıra spor giyinmeye ne dersiniz? 

Erkek Spor Giyim Modası 
Spor giyim tarzı hem iddialı görünmesi hem de konforu ön planda tutması nedeniyle çok sayıda erkeğin ortak tercihi oluyor. En azından iş hayatında klasik giyim tarzını tercih eden erkeklerin günlük yaşamlarında ya da sosyal hayatlarında spor giyim stiline yöneldiğini söyleyebiliriz. Haliyle erkek spor giyim modası çok sayıda kişinin ilgisini çekiyor. Spor giyim tarzı hem iddialı görünmesi hem de konforu ön planda tutması nedeniyle çok sayıda erkeğin ortak tercihi oluyor. En azından iş hayatında klasik giyim tarzını tercih eden erkeklerin günlük yaşamlarında ya da sosyal hayatlarında spor giyim stiline yöneldiğini söyleyebiliriz. Haliyle erkek spor giyim modası çok sayıda kişinin ilgisini çekiyor. Moda rüzgarlarının ne yönde bir değişim sunduğunu merak ediyorsanız hemen başlayalım!Desenli KazaklarÖncelikle kış temasına uygun desenlerle dizayn edilen kazakların son dönemde büyük bir ilgi gördüğünü söyleyebiliriz. Spor giyim tarzına da muhteşem bir uyum sağlayabilen desenli kazaklar aynı zamanda oldukça geniş bir renk seçeneği yelpazesi de sunabiliyor. Haliyle erkeklerin kendi zevklerine uygun seçimler yapması da kolaylaşıyor. Desenli trikoları kombinlemek de çok kolay. İster jean modelleri isterseniz kumaş pantolonlar ile bir arada kullanabilirsiniz. 

Kot Ceketler 
Karizmatik ve konforlu olması nedeniyle zamansız bir şıklık sunan ve hiçbir zaman moda akımlarına yenik düşmeyen kot ceketler bu sezonda yine trendler arasında yer alıyor. Elbette kot ceketler de zengin bir seçenek yelpazesine kavuştu. Artık aradığınız her stilde kot ceketleri bulabiliyorsunuz. İçerisi pamuklu astar kaplamaya sahip olan modeller ise bir mont gibi kullanılabiliyor. Kış mevsiminde soğuktan korunma ihtiyacını da karşılıyor olması cabası. 

Baskılı Sweatshirtler 
Kış sezonu sweatshirt olmadan olmaz. Spor giyim tarzı dendiğinde ilk akla gelen kıyafetlerden biri olan baskılı sweatshirt modellerinin mutlaka gardırobunuzda bulunması gereken parçalar olduğunu belirtelim. Modern ve karizmatik bir duruş sergilemeyi sağlayan tasarımlar kapüşonlu, fermuarlı gibi pek çok farklı seçeneği stiline düşkün erkeklere sunuyor. Bu tasarım seçenekleriyle konforlu bir gün geçirmek çok kolay! 

Şişme Montlar 
Elbette moda akımları dış giyim ürünlerini de etkisi altına alıyor. Şişme mont modelleri yeni sezonda sıklıkla tercih edilecek. Kapüşonlu olarak dizayn edilen bu tasarımlar arasında yaka bölümü kürklü olarak hazırlanan tasarımlar da mevcut. Geniş bir renk skalası sunuyor olması da bu tasarımların büyük bir ilgi görmesini beraberinde getiriyor. 

1 yorum:

erkeklere giyinme eğitimi veya kursu düzenlemeli