Tekstil ve Moda

Tunik Nedir, Tunik Ne Demek, Tunik Çeşitleri Neler

Tunikler, çok çeşitli kumaş ve modellerde her sezona uygun olarak üretilmektedir. 
Tunik, pantolon, tayt ya da etek üzerine kombin yapılarak kullanılabilen, dizlere kadar uzanabilen, bol kesimli ve boyu uzun üst giysi türüdür. Genelikle tesettürlü kadınlar tarafından tercih edilir. Kapalı hanımlar tarafından bu kadar rağbet görmesinin nedenleri; vücut hatlarını kapaması ve rahat hareket etmeye olanak sağlaması ve çok çeşitli tunik modellerinin piyasada olması olarak gösterilebilir. Mevsimlere ve müşteri isteklerine göre tunik modelleri piyasaya sunulmaktadır. 

Tunik modelleri her tür pantolon, tayt, etek ile şık bir şekilde kombin yapılabilir. Hem günlük hayatın hem de iş hayatının vazgeçilmez giysilerindendir. 

Tunik Modelleri ve Özellikleri 
Tunik, çok fazla tercih edilen ve uzun bir kıyafeti andıran gömlek/bluz modelidir. Tunikler, diz kapaklarına kadar uzanan bir tasarıma sahiptir. Bu görünümü ile abiye elbise modelini andırır. Çok sayıda tunik modelleri bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; çiçek desenli tunik modelleri, fırfırlı tunik modelleri, panço tarzında tunik modelleri, püsküllü tunik modelleri, arkası uzun tunik modelleri, çizgili tunik modelleri, klasik tunik modelleri. haute couture tunik modelleri, işlemeli tunik modelleri, baskılı tunik modelleri, yarasa kol tunik modelleri, uzun gömlek formatında tunik modelleri, cepli tunikler, kış tunikleri, yaz tunikleri, kapüşonlu tuniklerdir. 

Arkası Uzun Tunik Modelleri 
Tesettürlü kadınlar kalçaları kapattığı için bu modeli çok sık tercih etmektedir. Fırfırlı tunik modelleri ise; fazla kilo problemi olan veya göğüsleri büyük olan kadınların ilgiyi elbisenin uç kısımlarındaki fırfırlara çekerek tercih ettiği bir tunik modelidir. Panço tarzında tunikler ise son senelerin yeni trendi olan bir modeldir. Çizgili tunik modelleri; giyerken bir kez daha düşünülmesi gereken modellerdir. Kilosu fazla olan kadınlar, enine çizgili olan tunikleri tercih etmemelidir. Boyuna çizgili tunikleri tercih etmeleri, onları daha zayıf ve formda gösterecektir. Enine çizgiler; daha kalın ve yapılı gösterir. Boyuna çizgilerse, daha zayıf ve ince bir görünüm yakalamaya yardımcı olur. Püsküllü tunikler ise; iş hayatında veya özel bir yere gidilirken tercih edilip giyilebilecek şıklıkta olan tunik modelleri arasındadır. Klasik tunik modelleri ise belirli renk ve kalıpta olan tuniklerdir. Belirli bir yaşın üstünde olan kişiler tercih etmektedir. Haute couture model tunikler ise; kişiye özel tekli modellerdir. Daha pahalı ama daha özgün bir tercih olur. Yarasa kol tunik; panço ile tunik arasında bir modeldir. Giyiminde değişiklik yaratmayı seven kişilerin bir tercihi olabilir. Kış veya yaz tunikleri ise; tercih edilen kumaşa göre değişkenlik göstermektedir. 

6 yorum:

Tunik, omuz için kalçalar ve dizler arasında bir yere kadar uzanan, genellikle basit tarzda, vücut için bir kadın giysisidir.

tunik nedir kelime anlamı tdk sözlükte: Pantolon veya etek üzerine giyilen, dizlere kadar inen üst giysisi.

tunik kelimesinin kökeni: Fransızca tunique bir tür entari sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Latince aynı anlama gelen tunica sözcüğünden alıntıdır.

Tunik nedir kısaca: Tesettürlü bayanlarca çok fazla tercih edilen ve uzun bir kıyafeti andıran gömlek modelidir. Gömlek, diz kapaklarına kadar uzanan bir tasarıma sahiptir. Bu görünümü ile abiye elbise modelini andırır.

tunik elbiseler diz boyuna veya dizden biraz yukarıda uzun ceket veya buluz olarak tanımlanır.

tunik türleri nelerdir, tunik seçimi nasıl olmalıdır, tunik ne demek

Tunik, diz boyunda veya dizden biraz yukarıda uzun ceket veya buluz