Tekstil ve Moda

Pastel Renk Nedir, Pastel Renkler Nelerdir

Pastel renkler biraz soluk diyebileceğimiz ana renklerin mat tonlarıdır. 
Pastel renkler (pastel colors) renk çemberindeki birincil ve ikincil renklerin soluk versiyonları olan renklerdir. Renklerde tonları doygunluk ve parlaklıklarıyla isimlendiririz. Parlaklığı ve doygunluğu azalan renkler pastel renkler olarak adlandırılır. Pastel renkler, birincil veya ikincil renk tonlarından herhangi birine beyaz eklenerek elde edilir. Beyaz renk tonu yumuşatır ve etkisini azaltır. Daha donuk ve mat renkler olarak isimlendirilen pastel renkler pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Pastel renkler özellikle moda ve dekorasyon alanında kullanılmaktadır. Her rengin kodu olduğu gibi pastel renklerinin de belirli renk kodları bulunmaktadır. 
Renkli taşlar. 
Pastel Renkler Nelerdir 
Renk kataloğuna bakıldığında birçok renk ile karşılaşmak mümkün. Renkler birçok isim ile gruplandırılır. Pastel renklerde bu çeşitlerden birisidir. Özellikle daha donuk ve daha mat renkler pastel renk olarak isimlendirilmiştir. Pastel renkler yavruağzı, lila, mavi, yeşilsarı, kırmızı gibi renklerin yoğunluklarının az olduğu tonlardır. Pastel renklere: yosun yeşili, şeftali rengi, somon, bebek mavisi rengi, limon sarısı, krem rengi, leylak rengi, çay yeşili rengi, toz mavi rengi ve gül rengi örnek olarak verilebilir. 

Tekstil sektöründe ürünlerin çok çeşit olması ve modaya uyumluluğu sebebiyle pastel renkler çok tercih edilir. Her zevke göre renklerde ürünler üretilir. Özellikle çok parlak olmayan ve doygunluğu az olan renklerin üretilmesi, pastel renklerinde çok tercih edilmesine sebep olmaktadır. Pastel renkler genellikle açık renklerden oluşur. Açık renklerin soğurulması ile oluşan pastel renkler diğer renklere göre daha zordur. pastel renklere bakıldığında ise birçok isim saymak mümkündür. 
Pastel renkler. 
Pastel Renk Kodları ve İsimleri 
Pastel renkler beyaz renk ile soğurularak oluşturulan mat renklere verilen isimdir. Tekstil sektöründe oldukça çok tercih edilen pastel renkleri ayrıca ev dekorasyonunda da çok sık tercih edilmektedir. Pastel renklere bakıldığında birçok renk ile karşılaşmak mümkündür. Pek çok kişi tarafından tercih edilen pastel renklerin kodları şu şekilde açıklanmaktadır: 
- Yosun yeşili renk kodu: #ADDFAD 
- Şeftali rengi renk kodu: #FFE5B4 
- Bebek mavisi renk kodu: #E0FFFF 
- Somon rengi: #FA8072 
- Limon sarısı renk kodu: #FDE910 
- Krem rengi renk kodu: #FFFDD0 
- Leylak rengi renk kodu: #C8A2C8 
- Açık turuncu: #FDD28E 
- Çay yeşili renk kodu: #D0F0C0 
- Toz mavi renk kodu: #B0E0E6 
- Gül rengi renk kodu: #FF007F 

4 yorum:

pastel renkler en güzeli kombini en kolay renkler pastel renkler gözü de yormaz ayrıca

resimdeki makaron renkleri kodları: #a7d479, #fdd28e, #ecc5f4, #ff928f ve #a2e0df

Pastel renkler özellikle modada sıklıkla kullanılmaktadır.

Koyu pastel renkler veya sıcak pastel renkler ya da pastel tonlar canlı pastel renkler en sevdiklerim kesin olmayan renklere bayılırım soft renkler ve uyumlu pastel renkler bakınca herkesin adını kendine göre yorumladığı renkler sevilmezde hangi renkler sevilir.