Dünyaca ünlü modacılar
Her sezon önce podyumları sonra da vitrinleri süsleyen özel koleksiyonların arkasında ise bu başyapıtları tasarlayan, yaratıcı ekipler var. Bu ekiplerin başrol oyuncuları da tabii ki birçoğunun ismini bildiğiniz, markaya yepyeni bir vizyon kazandıran kreatif direktörler, baş tasarımcılar yani belki de geminin esas kaptanları. Gelin şimdi son yıllarda en az tasarım yaptıkları lüks markalar kadar konuşulan, moda tarihine isimlerini altın harflerle yazdırmış, stilinize ilham verecek, dünya çapında ses getiren özgün tasarımlarıyla küresel başarıya ulaşmış dünyaca ünlü modacıları daha yakından tanımaya ve tarzlarına göz atmaya ne dersiniz? İşte ünlü tasarımlara imza atmış, listemizdeki ünlü modacılar:
Agatha Ruiz de la Prada |
Agatha Ruiz de la Prada: İspanya’nın ünlü modacısı Prada, koleksiyonlarında renkli, çocuksu, doğadan objelere sık sık yer veriyor. Modacının tasarladığı kıyafetler ve çantalar geniş bir hayran kitlesine sahiptir.
Anna Molinari |
Anna Molinari: 1968 doğumlu İtalyan moda tasarımcısı. Kendisi de tasarımcı olan Rosella Tarabini'nin kızı. Tarabini Liceo Linguistico'da sanat okudu ve Bologna Üniversitesi'nde moda üzerine eğitim aldı. Blumarine ve içinde pek çok markanın olduğu Blufin grubun kurucusudur.
Christian Dior |
Christian Dior: 1905 doğumlu Fransız tasarımcı, dünyanın en büyük moda evlerinden biri olan ünlü moda evi Dior'un kurucusudur. İlk koleksiyonunu 1947'de tasarlayan Dior, ona Corolle, taç yaprakları ismini takmıştır. Gelmiş geçmiş en ünlü modacılardan biri olan Dior ölümünden sonra bile erkek ve kadın giyiminin yanısıra kozmetik modasına da yön veriyor, Dior’un ürünleri Türkiye’de ve dünyada oldukça rağbet görüyor.
Christian Louboutin |
Christian Louboutin: 1964 doğumlu Fransız ayakkabı tasarımcısı, 1991'de topuklu ayakkabı üretimine başladı. Bir erkek gözüyle, kırmızı tabanların ve yüksek topukların erkeklerin dikkatini daha kolay çekeceğini söyleyen Louboutin'in başarılı kariyeri kırmızı tabanlı ayakkabılar ile başlamış oluyor. 1992'de altı kırmızı ve parlak ayakkabılar imzası haline geldi. Aynı yıl kırmızı tabanlı ayakkabıların patentini alan Louboutin, 12 cm ve daha yüksek topluklu stilettoların 1990'lar ve 2000'lerde moda olmasını sağladı.
Christopher Bailey |
Christopher Bailey: 1971, İngiltere doğumlu moda tasarımcısı. Bir marangozun oğlu olan tasarımcı, İngiliz Kraliyet Sanat Akademisi mezunudur. Burberry'de yönetim kurulu başkanlığı yapmıştır.
Coco Chanel |
Coco Chanel: Sadece moda dünyasında değil bir sinema karakteri olarak da fenomen olan Chanel, ilk dükkanını şapka üzerine açtı. Daha erkeksi duran feminenliği ön plana çıkartan Chanel dünyada bir kült halini aldı. Ayrıca ünlü modacı; moda, güzellik ve giyim ile ilgili sözleri ile de meşhurdur.
Collette Dinnigan |
Collette Dinnigan: Güney Afrika Cumhuriyetinde doğup, Yeni Zelanda'da büyüyen tasarımcı; Wellington Politeknik Üniversitesi, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü mezunu. 1990 yılında kariyerine başlayan tasarımcı; çok detaylı, seksi ve el işlemeleri ile süslenen tasarımlara imza atmıştır. Günümüzde Avustralya’da yaşayan; Dinnigan ülkenin en ünlü modacısı konumundadır.
Diane von Fürstenberg |
Diane von Fürstenberg: 1946 Belçika doğumlu, Amerikalı moda tasarımcısı, İşletme eğitimi almıştır. Wrap dress gibi kadını çok çekici ve güzel gösterdiği düşünülen elbisenin mucidi olan tasarımcıdır.
Donna Karan |
Donna Karan: 1948 doğumlu, Amerikalı moda tasarımcısı, Donna Karan New York (DKNY) markasının kurucusu. Ünlü moda markalarından biri olan Donna Karan, kıyafetten kozmetik ürününe kadar geniş bir yelpazede ürün veriyor.
Elsa Schiaparelli |
Elsa Schiaparelli: 1890, Roma doğumlu İtalyan moda tasarımcısı. Felsefe okumuş, genç yaşta bir kontla evlenmiş ve New York'a yerleşip felsefe dersleri vermeye başlamıştır. Bir süre sonra kocasının onu terk etmesi üzerine kendini hep yakın hissettiği modayla ilgilenmeye başlamıştır. New York'da edindiği çevresinin de yardımıyla dönemin çoğu sanatçısıyla tanışma fırsatı bulmuş, hayallerini gerçekleştirmek için kızını da yanına alarak 1920'li yıllarda Paris'e taşınmış ve burada moda tasarım atölyesi açmıştır.
Jean Charles de Castelbajac |
Jean Paul Gaultier |
Jean Paul Gaultier: 1952 doğumlu Fransız moda tasarımcısı. Gaultier 2003 ile 2010 yılları arasında Hermès'in yaratıcı yönetmenliğini üstlenmiştir.
Jimmy Choo |
Jimmy Choo: 1948 Malezya doğumlu Londra'da yaşayan, ünlü el yapımı ayakkabı tasarımcısıdır. Malezyalı moda tasarımcı, el yapımı kadın ayakkabılarıyla tanınan Jimmy Choo Ltd'nin kurucu ortağı olarak bilinir. Choo'nun babası, tüm ayakkabılarını elle yapan bir kunduracı ona nasıl ayakkabı yapılacağını öğretti. Choo ilk ayakkabılarını 11 yaşındayken bir çift terlik yaptı. 1982 ve 1984 yılları arasında Choo, İngiltere'de Londra'daki Hackney'deki Cordwainers Teknik Koleji'nde (şimdi Londra Moda Koleji'nin bir parçası) eğitim gördü.
Karl Lagerfeld |
Alexander McQueen |
Alexander McQueen: 1969 doğumlu İngiliz moda tasarımcısı. Genç yaşta üç kız kardeşi için elbiseler yapmaya başladı ve bir moda tasarımcısı olmak istediğine karar verdi. Carpenters Road Özel Okuluna gitti. 1996'dan 2001'e kadar John Galliano’dan sonra Givenchy'de baş tasarımcı olarak çalışmıştır. Modadaki başarıları ona dört yılın İngiliz Tasarımcısı ödülü (1996, 1997, 2001 ve 2003) ve 2003'te CFDA Yılın Uluslararası Tasarımcısı ödülünü kazandırmıştır.
Marc Jacobs |
Marc Jacobs: 1963 doğumlu Amerikalı tasarımcı, 1981 yılında Sanat ve Tasarım Yüksek Okulundan mezun olmuştur. Ardından alanında en prestijli okullardan biri olan Parsons Tasarım Okuluna devam etmiştir. Jacobs ilk defa 1997'de Fransız moda evi Louis Vuitton'da sanat direktörlüğü yaparken dünya tarafından tanınmıştır. Marc Jacobs ve Marc by Marc Jacobs markalarının baş tasarımcısıdır.
Mary Quant |
Mary Quant: 1960’lı yılların şüphesiz ki en gözde tasarımcılarından biridir. Quant, 1960’ların Londra’sını tasarımlarına başarıyla yansıttı. O yılların bir nevi üniforması olan mini etek ile Londra’yı mininin cazibesi ile salladı. Yaygın kanı, mini eteği Mary Quant’ın bulduğu yönünde olsa da asıl mucit André Courreges’dir. André Courreges’in bulduğu mini eteği popüler kılan Quant, minileri hayatın ve modanın bir parçası haline getirdi. Stile ve kıyafetlere özgün bir ruh katılmasından yana olan Mary, “Stil sahibi kadınlar giysileri giyerler, giysileri onları değil” sözleri ile stilin ve modanın kişiselleştirilince daha çekici olduğunu vurguluyor.
Michael Kors |
Michael David Kors: 1959 New York doğunlu, Amerikalı moda tasarımcısıdır. Michael Kors'un asıl ilgi alanı kadın spor giyimidir. Hem erkekler hem de kadınlar için üretilen hazır giyim, aksesuarlar, saatler, mücevherler, ayakkabılar, ve parfümler satan markası michael kors'un onursal başkanı ve baş-kreatif direktörüdür.
Pierre Cardin |
Pierre Cardin: 1922 doğumlu İtalyan asıllı Fransız modacı. Giyim ve mimariye olan ilgisi çocuk yaşta başlayan Pierre Cardin, 1936 yılında bir terzinin yanında dikiş öğrenmeye başladı. Ailesinin 1945 yılında Paris'e taşınması ile birlikte, dönemin ünlü modacıları Jeanne Paquin, Christian Bernard ve Elsa Schiaparelli ile çalışma olanağı buldu. 1947-1950 yılları arasında Christian Dior'un yanında kendini yetiştiren modacı, 1950 yılında başlayan haute couture akımını, kendi adına açtığı Maison De Couture mağazasında geliştirdi. Avant-garde tarzına geometrik dizaynlar getirmekle de bilinen Cardin, 1991 yılında UNESCO kültür elçiliğine seçildi.
Roberto Cavalli |
Roberto Cavalli: 1940 doğumlu İtalyan moda tasarımcısı. Kotlara yaptığı detaylı egzotik baskılarla bilinmektedir. Moda tasarımcısı Daniele Cavalli'nin babasıdır.
Stella McCartney |
Stella McCartney: İngiliz moda tasarımcısı. The Beatles'ın eski üyesi Sir Paul McCartney ile ABD'li fotoğrafçı ve hayvan hakları aktivisti Linda McCartney'nin kızıdır. McCartney, 30 Ağustos 2003'te Britanyalı yayımcı Alasdhair Willis ile evlendi. McCartney'nin dört çocuğu vardır. Son olarak Kate Winslet’ın giydiği elbiseyle adından bahsettiren İngiliz modacının tarzı oldukça kadınsı ve zarif.
Valentino Garavani |
Valentino Garavani: 1932 yılında İtalya'da dünyaya gelen Valentino Garavani, 1959 yılında Paris'de bir moda evi açarak, moda hayatına başladı. 1965 yılında Valentino Garavani, İtalya'da haute couture tasarımcısı olarak öne çıktı ve kendini İtalya’ya ispatlamış oldu. 1989 yılında ise ilk defa Haute Couture adlı Paris koleksiyonunu moda takipçilerine sundu. Adını taşıyan ünlü İtalyan giyim markası Valentino'nun sahibidir.
Yves Saint Laurent |
Yves Saint Laurent: 1936 yılında o dönem halen bir Fransız sömürgesi olan Cezayir'de doğdu. Laurent, 18 yaşında katıldığı yarışmayla Christian Dior'un ilgisini çekince tasarım yolculuğu da başlamış oldu. Dior markasında staj yapmaya başlayan genç Laurent, Christian Dior'un ani ölümüyle üç yıl gibi kısa bir sürede markanın baş tasarımcısı oldu. Hazırladığı ilk koleksiyonda yer verdiği kloş etek-ceket takımlarıyla herkesin dikkatini çeken 1950'lerin modasına yön veren Yves Saint Laurent ölümsüz bir isim olacağının da sinyallerini verdi. Laurent, daha sonra maskülen takımlarla, safari ceketlerle ve süveterlerle kadın giyimini bambaşka bir noktaya getirerek çığır açtı.
Zac Posen |
Zac Posen: Amerikalı tasarımcı, 1980 yılında dünyaya geldi. Posen’ın tasarıma olan ilgisi çok genç yaşlarda başladı. Dört yaşında eline aldığı karalama defteri sayesinde çizimlere başladı. Başarılı tasarımcı özel bir okulda okurken moda tasarımcısı Nicole Miller'in yanında staj yapmaya başladı. 1999’da mezun olduktan sonra Costume Institute of the Metropolitan Museum of Art’ın temsilcisi olan Richard Martin’in yanında çalışarak tecrübe kazandı ve çevre edindi. 18 yaşına geldiğinde ise Sanat Üniversitesi Central Saint Martins Sanat ve Tasarım okuluna kabul edildi.
» Ünlü Türk Modacılar
» Ünlü Türk Modacılar
15 yorum:
ünlü belli başlı yabancı modacılar fotoğrafları ile eklenmiş, keşke aynı şeyleri türk modacılar yazınız içinde yapsanız.. orada resimler yok lütfen dünyaca ünlü yabancı modacılara yapılan çalışmanın benzerini bizim modacılar için de yapınız bizde tanıyalım onları, şimdiden teşekkür ediyorum.. sitenizi beğenerek takip ediyorum.
gözlerim John Varvatos ve Tory Burch'ü aradı. zac posen'a yer verdiğiniz için teşekkürler ayrıca.
gözlerim John Varvatos ve Tory Burch'ü aradı. zac posen'a yer verdiğiniz için teşekkürler ayrıca.
site güzel, bazı siteler tık artırmak için her modacıyı ayrı sayfaya koyuyor sonra sonraki sonraki diye basmaktan kolumuz yoruluyor, burada hepsi aynı sayfada. her modacının fotoğrafının olması da güzel
Gelmiş geçmiş en iyisi Karl Lagerfeld'e yer vermeyerek hareket etmişsiniz lan
dünyanın en iyi 69 modacısını bir araya derlemişiniz http://tekstilsayfasi.blogspot.com.tr/2015/10/dunyanin-en-unlu-69-modacisi.html burda ama burada olan bazı modacılar oraya eklenmemiş
Bende görsel zeka var yaratıcılık var tasarım gücü var ama ne ise yarar hafamda baktığımızda şekli bin şekle koyup siliyorum türkler böyle harcaniyor işte
Bir isim varki çok önemli Christian Dior, onun moda ile ilgili söyledikleri yıllarca modacılar için önemli bir kaynak ve başlangıç noktası oldu. Örneğin benim sevdiklerim; güzelliğin sırrı hazdır. içinde haz taşımayan bir güzellik, asla çekici olamaz. Bir kadının parfümü, el yazısından daha çok ipucu verir. Gri, uçuk turkuvaz ve pembe tonları, her zaman kazanır.
Gri, uçuk turkuaz ve pembe tonları, her zaman kazanır. önceki yorumda turkuvaz yazılmış yanlış, kelimenin aslı turkuazdır.
Günümüzün isim yapmış yerli ve yabancı modacıları, Hubert De Givenchy, Pierre Balmain, Mario Valentino, Ermenegildo Zegna, Michel Goma, Yves Saint Laurent, Bernard Perris, Guy Laroche, Christian Lacroix, Giorgio Armani, Jean-Louis Scherrer, Emanuel Ungaro, Gianni Versace, Franco Moschino, Enrico Coveri, Cristobal Balenciaga, Paco Rabanne, Issey Miyake, Andre Courreges, Jean Paul Gaultier, Gianfranco Ferre, Betsey Johnson, Oscar De La Renta, Ralph Lauren, Calvin Klein, Marc Jacobs, Hanae Mori, Neslihan Yargıcı, Cemil İpekçi, Dice Kayek, Rıfat Özbek, Zühal Yorgancıoğlu, Atıl Kurtoğlu diye sayılabilir.
en iyi yabanci modacilar arasinda neden turk modaci yok, bizim kel modaci paris, milano ve newyork moda çevrelerinde tanınmıyor demek ki.
dünyaca tanınmış modacılar,dünyanın en ünlü modacıları ve moda tasarımcıları,ünlü yabancı modacılar,popüler modacı,dünyanın modasına yön verenler,en iyi moda tasarımcıları,
hani nerede benim istanbulda fırtınalar kopartan türk modacılarım beylikdüzünden sonrası yok onlar için. erkek modacı olsun kadın modacı olsun dünyadaki en ünlü modacıların arasında neden bir türk moda insanı olmaz
ünlü tasarımcılar gerçekten işini yapan insanlardan çıkıyor ünlü tasarımcı olmak kolay ama ünlü tasarımcılar listesinde kalmak zor ünlü modacı kalmak zor ünlü modacılar arasında olmak da zor
Sığırlar düşmüş yine yorumlara türk modacı kimi yazsaydı Cemil İpekçi mi kim var dünyanın tanıdığı global marka kurmuş türk modacı?
Yorum Gönder