Tekstil ve Moda

Crop Nedir, Crop Top Ne Demek, Crop Modelleri ve Kombinleri

Crop tişört. 
Crop ya da crop top (yarım gömlek, krop, kırpma üst, göbek üstü veya kesik üst) bel, göbek ve karnı açıkta bırakan üst giysilerinin genel adıdır. Okunuşu kırop olan crop tabiri, göbek bölgesini açıkta bırakan kısa tişört, bluz ve gömlek gibi kadın üst giyim elbiselerin tamamı için kullanılmaktadır. 

Göbek kısmı açık olan tişört, bluz, gömlek vb giysilere crop top elbise denmektedir. Crop top, diyafram üzerinde kalan ve göbeği açık bırakan gömlek, tişört ve bluz gibi kıyafetlerin genel adıdır. Crop top denilmesinin nedeni üst (top) giyimde kullanılmasıdır. Crop model sadece bir kesim şeklidir, crop ve top kelimelerinin birleşimi olan İngilizce crop top ifadesi kısaltılmış üst giysi modellerinin tamamını ifade eden genel bir terimdir, üst giyim haricinde crop top olmayan crop pantolon modelleri de bulunmaktadır. Croplar, göğüs hizasına varana kadar açık olabilmektedir. Crop boyutları; göbekten göğüs hizasına kadar çeşitlenmektedir. Özellikle yüksel bel, alt giyimlerin moda olmasıyla croplara olan ilgi artmış bulunmaktadır. Croplar doğru giyildiği zaman; boyu uzun gösterebilmektedir. Kıyafet hileleri için sıkça kullanılan üst giyim ürünü olmaktadır. 

Bel, göbek ve karın kısmının açık kaldığı crop top akımı, 1900'lü yılların başında ortaya çıkmıştır. Eski bluz, gömlek ve tişörtlerle de kısaltıp yenileyerek oluşturulabilen crop elbiseler, göbeğin belirli bir kısmını açıkta bırakılmasına imkan tanımaktadır. Crop top, diyafram üstü tişört, gömlek ve bluzu ifade etmekle birlikte, crop kesim normalden daha kısa biten üst giyim parçalarının geneline hitap eden bir moda terimidir. Normalde kalça başlangıcında biten üst giyim parçaları, crop kesimli modellerde göbek üzerinde biter. 
Kısa kollu bisiklet yaka crop bluz. 
Crop Türleri 
Crop top modeller, göbeği ve bel bölgesini açıkta bırakan, farklı uzunluklarda olabilen mini üstlerdir. Bu üstler içinde tişört, bluz, gömlekleri hatta kazakları sayabiliriz. Crop çeşitleri kumaşına, boyuna ve şekline göre değişkenlik göstermektedir. Son zamanlarda göğüs hizasında olan croplara olan rağbet artmıştır. Bu tür croplar, tek başına giyilebildiği gibi tulumların altına veya ceketlerin, hırkaların içine de giyilebilmektedir. Göbeği açık üstler olan crop türleri boyut olarak göbeğin tamamını ya da modeline göre istenilen kısmını açık bırakacak şekilde tasarlanmaktadır. Yakalarına ve kol şekillerine göre de farklı çeşitleri bulunmaktadır. Croplar; pantolon, şort veya etek ile crop takım şeklinde üretilmektedir. Croplar genelde yazlık olarak düşünülse de kışlık crop modelleri, crop kazak, crop bluz, crop mont, crop gömlek gibi modellerde bulunmaktadır. 

Croplarda kullanılan belli başlı yaka modellerine göre şöyle çeşitlenmektedir; 
- Dik yaka, 
- Geniş yaka, 
- V yaka
- Fermuarlı yaka, 
- Polo yaka gibi birçok yaka modeli ile üretilen crop çeşitleri bulunmaktadır. 
Carmen yaka beyaz crop. 
Crop türleri yakalarına göre çeşitlendiği gibi kol tiplerine göre çeşitlerine ayrılmaktadır. Croplarda kullanılan belli başlı kol çeşitleri şöyle sıralanabilir; 
- Balon kol, 
- Tek kol, 
- Ay kol, 
- Askılı, 
- Yarasa kol, 
- Kısa kol, 
- Omzu açık, 
- Uzun kol, 
- Katmanlı kol, 
- Truvakar kol, 
- Volanlı crop çeşitleri yer almaktadır. 
Kolsuz crop tops elbise. 
Crop Kombinleri 
Zamanın tasarım anlayışına göre farklı crop çeşitlerini bulmak da olanaklı olabilmektedir.  Crop Kombinleri  Crop top 1990’ların başından beri moda dünyasında yeri almıştır. Son dönemlerde oldukça popüler olsa da her dönem kendine alıcı bulan giyim ürünü olmayı başarmıştır. Bunun en önemli sebeplerinden biri ise her tarza uyum sağlayabilmesidir. Spor yaparken, işe giderken, akşam yemeğine çıkarken, sokakta gezerken veya evde takılırken rahatça giyilebilmektedir. Genelde göbeği olmayanlar tarafında tercih edilse de vücuduyla barışık her kadının rahatça giyebileceği bir elbise modeli olmaktadır. Croplar; eteklerle, taytlarla, tulumlarla, pantolonlarla, şortlarla, askılı elbiselerle kombin edilebilmektedir. 

Kadın crop elbise modelleri; kazak, bluz, gömlek, tişörtlerden oluşmaktadır. Güçlü bir stil oluşturarak, zarif olmanın yanında, feminenlik de katan tarzdan hoşlanan kadınların tercih sebebidir. Dört mevsim de kullanabilen croplar, kış mevsiminde üzerine giyilebilecek ceketlerle çok şık olunmasını sağlamaktadır. Crop top parçaları kombinlenirken, en çok tercih edilen yüksel bel bir jean pantolonla yapılan kombindir. Crop toplar için yalnızca bluz değil tişört ve sweatshirt modeller de mevcuttur. 

En sık şekilde uygulanan kombin ise cropların, yüksek bel pantolon, etek ve şortlarla kombinlenmesidir. Son trendlere bakıldığında, özellikle ince belli kadınlar, takım cropları tercih etmektedir. Gece eğlence ya da yemeklerde, dantelli, tüllü croplar, kalem etek ya da deri pantolonlarla şık bir görünüm vermektedir. 
Siyah payetli dantelli straplez crop top elbise. 
Etek ve Crop Kombini 
Crop modelleri eteklerle inanılmaz şık ve rahat bir görünüm sağlar. Uzun, salaş, yırtmaçlı eteklerle, kombinlenen croplar son dönemlerde oldukça sık tercih edilmektedir. Hem günlük hem de şık bir yaz sezonu görünümü vermektedir. Cıvıl cıvıl yaz günleri için tercih sebebi olan kombinler arasında yer almaktadır. Kısa eteklerle de göbeğin bir kısmını gösteren croplar özellikle gençler için tercih sebebi olmaktadır. Croplar, kalem eteklerle giyildiği vakit sokak görünümünden çıkmakta ve klasik tarza bürünmektedir. Bu durum da aynı crop modelini hem iş hayatında hem günlük hayatta giymeye neden olmaktadır. 

Pantolon ve Crop Kombini 
Pantolonlar, günlük hayatta etekten daha fazla giyilen alt giyim ürünü olmaktadır. Pantolonlarla crop kombinleri yapılabilmektedir. Dar denimlerle yapılabileceği gibi bol paça, İspanyol paça şeklinde olan pantolonlarla da croplar giyilebilmektedir. Burada dikkat edilecek nokta seçilen pantolonların yüksek bel olmasıdır. Kişinin zevkine göre normal veya düşük bel pantolonlarla da giyilebilmektedir. Fakat bu durum üst bedenin daha alt bedene göre daha uzun görünmesini sağlamaktadır. Bacak boyunu kısalttığı için kişinin boyu, olduğundan daha kısa görülebilmektedir. Yüksek bel pantolonlar ise boyu uzun göstermekte ve croplarla beraber estetik bir görüntü ortaya çıkarmaktadır. Boyu orta veya kısa olanların yüksek bel pantolonla cropları kombinlemesi tavsiye edilmektedir. 

Elbise, Tulum ve Crop Kombini 
Crop kombin yapmak için askılı elbiseler veya tulumlar da sıkça tercih edilmektedir. İnce askılı olan elbise ve tulumların altında düz renkte crop giyilmesi şık ve tarz bir görünüm ortaya çıkarmaktadır. İster klasik tulumlarla ister sokak stili tulumlarıyla kullanılabilmektedir. Elbise ve tulumların koltuk altı kısımlarının bol ve açık olmasına ya da ince askılı şekilde gelmesine dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu tür kombinler fular veya şapka gibi aksesuarlarla desteklendiği zaman etrafta adeta göze çarpmaktadır. Yaz aylarında her şekilde kombinlenen croplar kadınlar vazgeçilmezi olarak moda dünyasında yer almaktadır. 

21 yorum:

Crop top elbise dedir denirse benim tanımım uzun kıyafetlerin yanı sıra, göbeğin açık kaldığı tişörtlere ya da bluzlara crop top adı verilmektedir şeklinde olur.

croplar kadın giyiminin zirvesi bence en sevdiğim elbise türü crop top parçalar

Crop nedir giydi? Crop Nedir? Bir tür kadın üst kıyafet çeşididir aslında uzun üst kıyafetlerin aksine göbeğin açıkta kaldığı tişörtlerdir.

cropları giymeyin beni deli etmeyin yoksa ham yaparım

eskiden kızlarımız crop giymeye başladı ise yaz gelmiş demekti şimdi kışın bile göbeğimiz açıkta hep

Crop bluz ne demek? kadın crop nedir? crop Top tayt nedir? bu sorulara cevap veren güzel bir içerik

Crop için İngilizce Türkçe çevirileri ve İngilizce eş-anlamlı sözcükler

Fiil
kırpmak: crop, blink, clip, shear, cut, wink
kesmek: cut, interrupt, hack, disconnect, cut off, crop
ekmek: sow, crop, sprinkle, plant, inseminate, set
dikmek: sew, sew up, stitch up, needle, tailor, crop
biçmek: cut, cut out, cut up, reap, mow, crop
yemek: eat, dine on, ingest, dine off, crop
otlamak: graze, pasture, be out at grass, grass, browse, crop
ürün vermek: bring forth, crop, yield

İsim
mahsul: crop, product, produce, vintage, outturn, ingathering
ürün: product, produce, crop, yield, fruit, harvest
ekin: crop, cropper, corn, growing grain
hasat: harvest, reaping, crop, pick, ingathering, take
kursak: crop, craw, maw, gizzard
verim: yield, efficiency, output, performance, capacity, crop
işleme: processing, working, work, cultivation, engraving, crop
ekip biçme: crop
kalabalık: crowd, mob, horde, multitude, throng, crop
kısa kesilmiş saç: crop

göbekli olanlar crop top olayından uzak dursun ayrıca bazı insanların göbek deliği kötü görünüyor bunlarda crop elbiseleri evde falan giysin

crop ne demek kıyafet olarak son yıllarda daha da görünür olan crop tarzı elbiseler gündelik kullanımda da tercih ediliyor ama crop giymek her genç kızımıza yakışmıyor maalesef, önce şu sorulara cevap ver sonra fit bir göbeğin varsa giy. Crop neden giyilir? Crop içine ne giyilir? Crop un altına ne giyilir? Crop bluz altına ne giyilir? altına kot pantolon gider spor tarzda

Sokak giyiminin önemli parçalarından olan Crop Top'lar, son yıllarda kombinlerde öne çıkmaktadır. Yüksek bel kıyafetlerle giyilebilen bu ürünler, son dönemin trendleri arasında yer almaktadır.

Kıyafette crop ne demek geleneksel olan uzunluğundan daha kısa kesimli elbise modellerdir

Croplar, her kıyafete uyum sağlamaları ve dikkat çekici olmaları nedeniyle son dönemlerin en sevilen tişört modelleri arasında yer almaktadır.

Crop kelime anlamı itibariyle kırpmak anlamına gelmektedir. Bel kısmı açık olan tişörtlere crop denmektedir.

krop nedir kırop elbisedir

crop kısa elbiselerdir crop tops tabiri üst giyimde crop jeans tabiri alt giyimde kullanılır.

Kadın crop nedir diye soruyoruz şimdilik erkekler henüz crop giymeye başlamadılar şükür, Crop ne oluyor denirse veya crop ne için kullanılır göbek bölgesi estetik olanların giyebileceği giyim tarzıdır denebilir

crop nasıl okunur: krop yada kırop şeklinde okunur

yaşıtlarım crop giyerken, çocuğum olmaz diye annem zorla yelek giydiriyordur.

crop nasıl bir giysi ya bayılıyorum.

Göbeği açmadan gezmenin yasaklandığına dair bir yasa mı yayımlandı arkadaşlar? Bu ne kepâzeliktir a dostlar.

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan croplar artık sıcak günlerde değil; ateşli kızlarımız sayesinde kış aylarında da görebileceğimiz her mevsim giyilen kıyafetlere dönüşmüştür.