Kış mevsiminin vazgeçilmezi triko kazaklar. |
Kaban ve mont gibi en üste giyilen giysilerin içerisi yumuşak ve tüylü, dış yüzeyi ise daha düzgün ve suyun akıp gitmesini sağlayacak şekilde olmalıdır. Dış yüzeyler sentetik veya apre işlemi görmüş doğal lifler kullanılarak üretilen kumaşlardan yapılmalıdır.
Soğuk havalarda; atkı, bere ve eldivenlerinizi yanınıza almayı unutmayın. |
Kış giyiminin önemli bir aksesuarı ve olmazsa olmazları da kışlık ayakkabı ve botlardır. Kışlık ayakkabılar ayağa tam oturan su ve soğuğa dayanıklı, ayrıca karlı ve buzlu zeminlerde kaymayı önleyecek bir taban yapısına sahip olmalıdır.
Kışın soğuğuna karşı koyu renkler, açık renklere göre güneş ışığını daha çok emdiği için sıcak tutar. |
Kış aylarında genellikle koyu renk elbiseler tercih edilir ancak bu bir kanun değil dolayısıyla artık kışın bile renkli ve cıvıl cıvıl elbiseler görebiliyoruz. Kış modasının klasik renkleri: siyah, vizon, haki, bordo, hardal, kahverengi ve lacivert.
»Kışlık Kumaş Çeşitleri Yazımız »Yazlık Elbise Seçimi Yazımız
20 yorum:
kış aylarında giyilebilecek giysiler bölgeden bölgeye değişir bir antalyada giyilen giysi ayrı olur, ankarada giyilen elbise farklı olur, erzurumdaki kıyafetler ise bambaşkadır, bölgeye uygun giyinmek ve mevsim geçişlerinde hırka, yelek gibi sıcaklandığımızda hemen çıkarabileceğimiz elbiseler yanımızda olmalı, uygun ayakkabı önemli her mevsimde aynı ayakkabı giyilemez
kış ayları geliyor gelsin kasım, aralık, ocak, şubat ve mart soğukları çıksın gardroplardan kışlıklar gelsin atkılar, bereler, eldivenler. nerde benim botlarım kabanlarım, montlarım, gocuklarım.. doğalgaz faturaları, buzlu yollar falan filan
kışlık elbise seçimi nasıl yapılır, yağmurlu havalarda nasıl giyinmeliyiz, soğuk havalarda ne çeşit elbiseler giymeliyiz, karlı ve kapalı havalarda giyilmesi gereken elbiseler nedir bunları açıklayan güzel bir yazı olmuş.
Tek parçadan oluşan kalın giysilerin giyilmesi durumunda; dışarıda ve sıcak olan iç mekanlarda terleyeceğini hissettiği zaman insanın yapabileceği tek şey o kalın kabanı çıkarmak; bu durumda da altta ince bluz veya gömlek ile kalabiliyoruz, ancak ince ve üst üste giyinilmesi durumunda örneğin kabanın altına bir hırka, ceket veya kazak giyilmesi durumunda üstteki parçanın çıkarılarak terlemenin önüne geçilebilir. Kışın üşüdüğümüz veya soğuk olduğu için hasta olmuyoruz, terleme nedeniyle hasta oluyoruz terli iken dışarı çıktığımızda veya hem içerde hem dışarıda aynı kalınlıkta elbise giydiğimiz zaman beden ısı dengesini ayarlamak için terliyor, içerde terleyip ardından soğuk bir ortama girdiğimiz için hasta olunuyor.
Genelde yazın insanlar yazın terlememeye çalışır ancak kışın terlememek çok daha önemli, eğer terlerseniz, suyun buharlaşması nedeniyle çok daha hızlı ısı kaybedersiniz. Aynı zamanda kışın havanın çok kuru olduğu için terleme ile inanılmaz miktarlarda su kaybedilir. Çok fazla su kaybı dehidrasyona neden olur ve bu da hipotermi riskini önemli ölçüde arttırır. Terlemek donmayı kolaylaştırır.
Hangi tür kumaşlar kış mevsimi için uygundur sorumun cevabını aldım özellikle kış aylarında okula giden küçük çocuklarımızı yukarıda yazılan öneriler doğrultusunda giydirmeliyiz
sıcak tutan kumaşlar size ısı vermez sadece vücut ısısını dışarı vermediği için siz sıcaklık hissedersiniz, eğer bedenimiz sıcak olmasaydı hiç bir elbise bizi ısıtamazdı, onun için elbiseye değil öncelikle sağlıklı beslenmeye önem verin.
kışın nasıl giyinmeli tarzı bir sorunun cevabı bilinenin aksine terletmeyen elbiseler tercih edilmeli olmalıdır, çünkü kışın üşüdüğümüz için değil terlediğimiz için hasta oluruz
merhaba arkadaslar trekking ve hiking için kışlık mont arıyorum ancak şöyle bir sorunum var çok terliyorum, yağmur geçirmeyen montlarda teri dışarı vermiyor diye biliyorum ve içeride hamam gibi terleyeceğimi düşünüyorum.teri dışarı atan ve içeri yağmur geçirmeyen elbiseyi arıyorum bu konuda hangi marka ve nasıl bir mont, parka gibi bir ürünü tercih etmeliyim
Dağcıları Örnek Almalısınız, Kat Kat Prensibi
Biliyorsunuz ki dağcılar, soğuk havayla mücadele eder. Soğuk havadan mümkün olduğunca az etkilenmeleri için giyim son derece önemlidir. Onlar da soğuk havanın etkisini, katmanlama yönteminden yararlanarak azaltırlar. Vücudumuz başlı başına bir ısı kaynağı olduğu için var olan bu ısıyı korumak ve ısı kaçağını önlemek adına kat kat giyinmeyi deneyebilirsiniz. Fakat bunu yaparken giydiğiniz parçaların miktarına ve çeşidine özellikle dikkat etmelisiniz. Örneğin; bu prensibe göre ince olan kumaşlardan kalına doğru giyinmeniz gerekir. Bu yüzden de sizi soğuklardan koruyacak olan üç farklı katmanı bilmenizde fayda var.
İnce katman; İnce, vücudu saran atletlerden ya da içliklerden oluşan bu katman deri ile temas eder havayı hapsederek vücudun ısısını korumasına yardımcı olur. Bu katmanda pamuklu ve yünlü gibi emici ve doğal kumaşlar kullanılmalıdır.
Yalıtım katmanı; Bu katman, ince katmana göre daha bol olmalı ve vücudun en çok ısı kaybedilen baş, boyun, bilek gibi bölgeleri güzelce kapatılmalıdır. Kazak, süveter, kalın kumaşlı gömlekler ve pantolonlar bu katman için tercih edilebilir.
Dış katman; Dış katman, dış ortamla en çok temas eden yüzey olduğu için rüzgâra, yağışa dayanıklı yalıtımlı kumaşlardan üretilmiş olması işinizi kolaylaştırır. Bu katmanda; yağmurluk, yağmur pantolonu, bere, eldiven, atkı gibi giyim eşyalarını kullanabilirsiniz.
Hava Koşullarına Uygun Ayakkabı Seçimi de Çok Önemli
Yer ile sürekli temas halinde olduğumuzu ve yüzeylerin soğuk havalarda genellikle ıslak olduğunu düşünürsek; yüzeyden hemen soğuk aldığımızı düşünürsek kış aylarında doğru ayakkabı seçiminin ne kadar önemli olduğunu söylememize gerek yok. Kışın ince tabanlı, ya da soğuğu kolayca geçiren lastik ayakkabılar ayaklarımızın üşümesine neden olurlar. Bu yüzden soğuk hava koşullarında kendimizi koruyarak rahat hareket edebilmek için kürklü iç yapısıyla ayağınızı sıcak tutan, suyu geçirmeyen ve buzlu zeminlerde tabanı kaymayan ayakkabıları tercih etmelisiniz.
Soğuk kış günlerinde, yumuşacık kumaşları kim istemez ki ? Hem sıcak tutmaları hem de yumuşak dokularıyla iyi hissettirmeleri nedeniyle kışlık giysilerinizi, pamuk oranı yüksek kumaşların yanında kadife, yün ağırlıklı olarak seçebilirsiniz.
soğuk havalarda nasıl ve ne kadar giyinmeliyiz, kış mevsimi için ne tür giysiler tercih edilmeli, kışlık kumaşlar, kış aylarında kullanılan kumaş çeşitleri, kışın nasıl giyinmeliyiz,
Kış Mevsiminde: Soğuk ve de şiddetli geçtiği için, Kalın kazaklar ve de montlar, bereler ve botlar tercih edilir. Yoksa vücut üşür ve de hasta olur.
Kışın giyilen yünden yapılmış vücudun üst bölümüne giyilen kıyafet nedir denirse şunlardır derim; palto, kaban, kazak, mont, gocuk, parka, süveter.
herkes kışta ne giyilir demiş ama önemli olan kışta ne giyilmezdir
Kış mevsiminde giymemiz gereken kıyafetler nelerdir: Kış mevsimi çok soğuktur ve üşümemek için mutlaka kalın kıyafetlerimizi giymeliyiz.
- Mont
- Botlar
- Bere
- Atkı
- Eldiven
Ortak şekilde bu kıyafetler kış mevsimleri için mutlaka kullanılması gereken giyim çeşitlerimizdir.
üşüyerek uyandım bu sabah artık kış yakınlarda demek ki, soğuk geliyor nasıl giyinmeliyiz diye araştırmalardayım.
Kışın, kollarınızı ve bacaklarınızı titreten soğuk yüzünden güzel elbiselerinizi bir kenara atmanıza gerek yok. Şimdi elbiseleri kışa uydurma zamanı. Boğazlı kazaklar, İnce taytlar/Kalın külotlu çoraplar, Geniş kazaklar, kalın örgü elbiseler, Uzun çizmeler, Uzun salaş elbiseler, tüylü şardonlu kabanlar, Penye elbiseler.
kış mevsiminde hava alan ancak yağmur alamayan botlar giymeye başlayabilirsiniz.
Yorum Gönder
Merhaba, daha kaliteli bir site için yorumlarınızı bekliyoruz.