Tekstil ve Moda

Bermuda Şort Nedir, Bermuda Şort Ne Demek

Açık gri erkek bermuda pantolon. 
Bermuda şort ya da bermuda pantolon (Alm. Bermudahose, Fr. bermuda, İng. bermuda pants; bermuda shorts), paçaları diz üstüne kadar inen dar, kısa pantolona denir. Bermuda pantolon ayrıca bilinen diğer adıyla yürüyüş şortu, hem kadın hem de erkekler tarafından giyilen bir kısa pantolon türüdür. Paçalı veya paçasız modelleri olan bermuda şortlar, dizin altında ya da hemen üzerinde biten modellerdir. 

Bermuda'daki popülaritesi nedeniyle adını oradan almıştır. İngilizler tarafından diz boyu çoraplar, elbiseli gömlek, kravat ve blazer ceket ile beraber giyildiğinde erkekler için uygun bir iş kıyafeti olarak kabul edilmektedir. Alt tropikal ve tropikal iklimlerde bu tarz iş kıyafetleri görülürken; günümüzde Batı'da iş yapan sıradan bir politikaya sahip birçok işletme, sıcak mevsimlerde, özellikle Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya ve Yeni Zelanda'da bu tür giyimlere izin vermektedir. Birçok pastel renk tonunun yanı sıra daha koyu tonlar da dahil olmak üzere çeşitli renklerde mevcuttur. 
Gri penye kumaş kadın bermuda şort. 
Bermuda şortları, dizin altına uzanan kapri ile karıştırılmamalıdır. Şortlar buna benzer bir uzunlukta olabilir, ancak genellikle Bermuda şortlarına göre daha havalı veya daha terzi yapımıdır. Batı Sahili Amerikan ve Avustralya modasına göre daha tipiktir. 

0 yorum: