Tekstil ve Moda

Kruvaze Nedir, Kruvaze Yaka Ne Demek

Kruvaze yaka ceket. 
Kruvaze (Alm. Zweireihiger, Fr. veste croisée, İng. double-breasted) önden düğmeyle kapatılan üst giysilerde üst üste binme payının gerekli olan ölçüden daha geniş çalışıldığı ve genellikle iki sıra düğmenin dikildiği giysi ve yaka modelidir. Klasik yaka tiplerinden biri olan kruvaze yaka tipi, v şeklinde inen ve üst üste gelen iki parçadan oluşur. 

Kruvaze kelimesi (croisé), Fransızcadan dilimize geçmiştir. Genellikle ceket veya yeleklerde ön parçaların birbiri üzerine kapanarak iliklendiği veya birbiri üzerine gelecek biçimde yapıldığı modeldir. 
Kruvaze yaka siyah elbise. 
Aynı zamanda elbise ve gömlek gibi parçalarda da birbiri üstüne geçen modeller de bu şekilde adlandırılır. Bu teknikte dikilen kruvaze yaka giysinin tasarımındaki ekstra kumaşın, korsajın bir tarafından diğer tarafına geçerek bele oturmasıyla oluşur. Özellikle büyük göğüsleri daha küçük göstermede birebirdir. 

2 yorum:

ön kapama kısmı üst üste binen yelek, mont ve ceketlere verilen isimdir. Kruvaze ceketlerin bir de iç kısımda minik düğmesi bulunur ki altta kalan parça yaldır yaldır sizi rahatsız etmesin, iç parçanın bağımsız hareketi engellenir ayrıca potluk yapması önlenir.

kruvaze tarzı elbise, kruvaze ne demek, kruvaze ceket, modada kruvaze nedir, kruvaze yaka, kruvaze mont,