Tekstil ve Moda

Bacak Boyunu Uzun Göstermek İçin Tüyolar

1. Sade renkler tercih edin 
Bacaklarınız kısa ise renk paletini sade tutmanız gerekir. Çok renkli parçalar tercih ettiğinizde vücudunuzu parçalara bölersiniz bacaklarınızın kısa olduğunu ortaya çıkarırsınız. Sade renkler bütünlük sağlar ve dikkatini bacak boyunuzdan uzaklaştırır. 

2- Sade renkler demişken siyaha özel bir önem vermek gerekir 
Siyah etek ve pantolonlar Siyah uzun etek ve pantolonlar sizi her zaman daha uzun gösterir. Siyahın inceltici ve uzatıcı etkisinden yararlanarak daha ideal bir proporsiyon yakalayabilirsiniz. Siyah diz altı etekler ve boru paça pantolonlar bacak boyunuzu uzatır. 

3. Etek boyunu kısa tutun 
Uzun etekler bacaklarınızı daha da kısa gösterecektir. Mini etekleri tercih etmenizi öneririz. Mini eteklerin uygun olmadığı yerlerde dizin hemen altında biten etekleri seçebilirsiniz. Ancak asla daha uzun olmamalıdır. 

4. Bilekten bantlı ayakkabılar giymeyin 
Bileğinden bantlı ayakkabılar bacağınızı böler ve olduğundan da kısa gösterir. Bant olmadığında bacağınız ayakkabının ucuna kadar devam ediyor gibi görünür ve bacaklarınızı uzun gösterir. 

5- Diz üstü çizmeler 
Bu öneri her ne kadar kış ayları için geçerli olsa da mini etek veya skinny jean'ler ile kombinleyeceğiniz diz üstü çizmeler, bacak boyunuzu iki katına çıkaracaktır. 

6. Topuklular hayat kurtarır 
Topuklu ayakkabılar bacak boyu kısa olanlar için adeta bir kurtarıcıdır. Topuklu giydiğinizi saklamak istiyorsanız ayakkabılarınızı kapatacak geniş paçalı pantolonlar da tercih edebilirsiniz. Yüksek Topuklar üzerinde yürüdüğünüzde bacak kaslarınız daha çok çalışır ve bacaklarınız daha düzgün ve güzel görünür. Ayrıca, cilt tonunuza yakın renkte topuklu ayakkabılar bacağınızın nerede bittiğini belli etmediği için daha uzun görünmenizi sağlarlar. Bacaklarınızın daha uzun görünmesini istiyorsanız, düz ayakkabılardan, babetlerden ve bilekli ayakkabılardan uzak durmalısınız. 

7- Kalem etekler 
Kalem etekler bacak boyunu uzun ve ince gösterir. Kalem etekleri aynı renkte çoraplar ve ayakkabılarla tamamlayarak etkiyi daha da artırabilirsiniz. 

8. Yüksek belli pantolonlar 
Etek ve pantolonlarda düşük belli giydiğinizde bacaklarınız olduğundan da kısa görünür. Yüksek belli pantolonlar sizi daha uzun göstermenin yanı sıra; yüksek belli pantolonlar bacaklarınızı çok daha uzun, belinizi ise ince gösterme konusunda birebir. Yüksek belli pantolonları özellikle koyu renklerde tercih ederek daha uzun bir bacak görünümü yaratabilirsiniz. 

9. Dar pantolonlardan uzun durun 
Dar pantolonlar ve dar kotlar vücudunuza yapışacağından kalçanızın nerede bitip bacağınızın nerede başladığını ortaya çıkarır. Boru paça pantolonlar bu konuda yardımcınız olacaktır. 

10. Maksi elbiselere yoğunlaşın 
Maksi elbiseler sizi zarif ve uzun gösterir. Dikkat etmeniz gereken tek nokta etek kısmının yerlerde sürünmemesini sağlamaktır. 

11- Boyuna çizgili pantolonlar 
Boyuna çizgiler giyeni her zaman daha uzun gösteren bir etkiye sahip. Boyuna çizgilere sahip olan pantolonlarla bacak boyunuzu olduğundan daha uzun ve ince gösterebilirsiniz. Göz yanılsaması ile bu tür modeller size istediğiniz görünümü verir. 

12- İspanyol paça pantolonlar 
En sevilen giyim parçalarından olan İspanyol paça pantolonlar bacaklarınızın uzunluğunu gözle görülür şekilde artırır. Yere kadar uzanan paçalarıyla bu pantolonları dolgu topuklu ayakkabılarla birlikte giyebilir ve bacaklarınızı upuzun gösterebilirsiniz. 

13- Crop toplar 
Crop olarak bilinen kısa tişörtler ve yüksek bel etekler alt ve üst vücut ölçülerini dengeleyerek bacak boyunuzu çok daha uzun göstermede etkili. Tişörtünüzü eteğinizin içine sokarak hem belinizi ince gösterebilirsiniz hem de bacaklarınızın daha uzun gözükmesini sağlayabilirsiniz. 

14- Tek parça elbiseler 
Tek renk elbiseler vücut görünümünde bütünlük yaratarak bacaklarınızı olduğundan daha uzun ve ince gösteriyor. Tek parça elbiseleri sade bir şekilde giymeli, uzun veya diz altı modelleri seçmelisiniz. 

1 yorum:

kısa olmak da dert arkadaş boyunu uzun göster bacağını uzun göster kolunu uzun göster saçını kısa göster nedir bu boydan çektiğimiz