Tekstil ve Moda

PES Kumaş Nedir, PES Kumaş Özellikleri

PES, sentetik kumaşlar arasında önemli bir kullanım oranına sahiptir. 
Pes kumaş ya da polyester kumaş; kimyasal polimer kategorisindeki polyesterin işlenmesiyle elde edilen sentetik bir giyim ham maddesidir. Bu kumaş türü hem giyim sektöründe hem de ev tekstil ürünlerinde kullanılabilmektedir. Takım elbise, iç giyim, ceket ve montlar pes kumaşın en sık kullanıldığı giyim ürünleridir. Ev tekstilin de ise; yatak ve masa örtüsü ile perde ve halılarda kullanılmaktadır. 

Pes Kumaş Özellikleri Nelerdir 
Polyester kumaş, sentetik bir kumaş türü olmasına karşın avantajları bakımından oldukça zengindir. Bu kumaş türü; esnek, kaygan ve sağlam bir yapıya sahiptir. Kumaşın kuruma süresi oldukça kısa olduğundan da genellikle dış giyim ürünleri içeriğine katılmaktadır. Pes kumaşlar genellikle kırışmayan bir yapıdadır. Kırıştığı zaman da düşük bir ısıyla ve rahatlıkla ütülenebilmektedir. Bunun yanı sıra, pes kumaşa ütüyle verilen şekiller de uzun süre muhafaza edilebilmektedir. Pes kumaş, bakımı kolay yapılabilen ve evde yıkanabilen bir kumaş türüdür. Rengi yıkama sebebiyle solma göstermez ve kullanım izleri de kumaş üzerinde oluşmaz. Pes kumaş tüm bu avantajlı özelliklerine kıyasla oldukça ucuz bir üründür. 

3 yorum:

Pes ne demek pes kumaş nedir pes kumaş özellikleri neler:

Pes kumaş aşınma ve yıpranmalara karşı dirençlidir ve düşük derecede yanma özelliğine sahiptir. Pes kumaşların bakımı yapılırken çamaşır makinasında yıkanabilir olmaları, hızlı kurumaları ve ütülenmesine gerek kalmaması nedeni ile çok kolaydır.

pes battaniye ne demek, pes nevresim nedir gibi soruların cevabı olan kumaş türü

kumaş cinsi pes ne demek diye sorardım pes demek polyester demekmiş