Tekstil ve Moda

Perkal (Percale) Kumaş Nedir, Perkal Kumaş Özellikleri

Perkal kumaş. 
Perkal (percale), yazlık elbiselerde, sık sık yatak örtülerinde ve nevresimlerde kullanılan bezayağı örgüsünde bir dokuma kumaş türüdür. Percal kumaş birim alanda yüksek iplik sayısına sahiptir ve çarşaflar için kullanılan standart dokuma tipinden belirgin şekilde daha sık dokunduğu için kumaş sıkıdır. Özel apre işlemi uygulanır. Sağlam yapıya ve ortalama ağırlığa sahiptir, kumaş yüzeyi pürüzsüzdür. 

Percale kumaşlar zengin renklerle (düşük etkili boyalarla) ve yatak örtüleri için sıklıkla kullanılan sofistike baskılarla yapılmış yumuşak ve keskin düz dokuma kumaşlardır. Perkal kumaşlar, yaklaşık 200 veya daha yüksek bir iplik sayısına sahiptir ve çarşaflar için kullanılan standart örgü tipinden belirgin şekilde daha sıkıdır. 

2 yorum:

Percale, genellikle yatak örtüleri için kullanılan, sık dokuma bir düz dokuma kumaştır. Percale, yaklaşık 200 veya daha yüksek bir iplik sayısına sahiptir ve çarşaflar için kullanılan standart örgü tipinden belirgin şekilde daha sıkıdır. Orta ağırlığa sahiptir, parlak ve pürüzsüzdür, dökümlüdür ve yıkama özellikleri iyidir.

perkal dokuma nedir, perkal nedir, percale ne demek, perkal dokuma özellikleri, percale nevresim takımı, perkal kumaşlar, perkal nevresim,