Tekstil ve Moda

Zig Deri Nedir, Zig Deri Ne Demek

Kahverengi zig deri. 
Zig deri, pürüzsüz düz dokuya sahip ve üzerinde yünlerin bulunmadığı bir koyun derisi türüdür. Zig deri, gözenekleri olan ve yumuşak yapıya sahip bir materyal olarak öne çıkmaktadır. Zig deriler, küçükbaş koyun yünlerinin derisinden ayrıştırılması sonucu elde edilmektedir. Bu ürünleri elde etmek için, deri fabrikasına giren yün kalitesi düşük pöstekiler seçilip tabaklanmaktadır. Bunun sebebi, zig derilerin koyun postlarına oranla fiyatlarının düşük olmasıdır. 

Tarihte insan hayatının vazgeçilmezlerinden biri olan deri, günümüzde de günlük yaşamın önemli bir parçası olmaya devam etmektedir. Derinin eskiden çadır yapımından silah ve zırh yapımına kadar birçok farklı alanda değerlendirildiği görülmektedir. Günümüzde deri, dekoratif ürünlerden giyim modellerine kadar birçok farklı tasarımda karşımıza çıkmaktadır. Derinin özellikleri, birçok farklı alanda deriyi son derece önemli ve kullanışlı hale getirmektedir. Özellikle zig deri, yumuşak ve esnek doku yapısı ile giyim, ayakkabı ve dekorasyon ürünlerinde öne çıkan bir malzemedir. 

Zig deriler, deri aksesuar ürünler de günlük kullanım amacı ile en fazla rağbet gören alternatiflerden biridir. Tabaklama sonrası elde edilen koyun derisi, üzerine uygulanan finisaj işlemi ile görsel detay kazanmaktadır. Baskı desen deri, renkli desen deri ve parlak yüzeye sahip rugan deri modelleri elde edilmektedir. Bu tarz görselliğe sahip deri çeşitleri, dekoratif ürünlerin imalatında ve moda sektöründe kullanılır. Aynı şekilde deri giyim, deri ayakkabı ve deri aksesuar modellerinin de vazgeçilmez materyali olmaktadır. Deri, kalite farkının yanı sıra parlak ve dikkat çeken görünümü ile de son derece kullanışlıdır. Yaz, kış her mevsim deri ürünler sezonun gözdesi olarak dikkatleri çekmektedir. Nefes alan dokusu nedeni ile deri, yaz aylarının da en çok tercih edilen üretim malzemesi olmaktadır. Deri takı modelleri, deri yazlık ayakkabılar ya da deri etek tasarımları yaz trendlerinin başında yer alır. Uzun ömürlü olan deri, kullanıcı deneyimini destekleyen bir mamul olarak tüm dünyada özellikle tercih edilmektedir. 

0 yorum: