Tekstil ve Moda

Outdoor Ne Demek, Outdoor Giyim Nedir, Outdoor Ürünleri Nelerdir

Outdoor ürünler. 
Outdoor, açık hava ya da dış mekan anlamına gelmektedir, daha çok doğa sporlarıyla ilgili alanlarda kullanılır. Doğa yürüyüşü, dağcılık, kaya tırmanışı ve yamaç paraşütü gibi doğa sporlarında giyilen bütün kıyafetler ve bu sporlar yapılırken kullanılan tüm ekipmanlar outdoor kategorisine giriyor. 

İngilizce kökenli bir sözcük olan outdoor kavramını bire bir Türkçe'ye çevirirsek, kapı dışı gibi bir terim elde ederiz. Günümüzde güvenli evlerimizin kapılarının dışında, yani doğada yapılan spor türlerine outdoor sporları denmektedir. Dağcılık, kaya tırmanışı, yürüyüş, kampçılık, mağara dalışı, serbest dalış, kanyon geçişi, yamaç paraşütü, yelken kanat, kamp, nehir kanosu, doğa fotoğrafçılığı, buzul tırmanışı, donmuş şelale tırmanışı, dağ bisikleti, yelken, rüzgar sörfü, uçurtma sörfü gibi faaliyetler, yaygın doğa sporları arasında sayılabilir. 

Bu kelime tekstil ve hazır giyim sektöründe ise özel bir türde üretimi yapılan giysileri ifade eden terim anlamında kullanılır. Açık hava faaliyetleri için dizayn edilen outdoor kıyafetler, kadın ve erkek kullanıcılar için farklı tasarlanır. Başta dağcılık ve yamaç paraşütü olmak üzere doğa sporlarında giyilen tüm kıyafetler outdoor olarak nitelendirilir. Bu ürünlerin en önemli özelliği, son derece kaliteli ve dayanıklı kumaşlardan imal ediliyor olmasıdır. 
Outdoor aktiviteler. 
Outdoor Giyim Ne Demek 
Outdoor kelimesinin ilk anlamı dış mekandır. Ancak bu kelime günümüzde daha çok, özel üretim olan giysi ve aksesuarlar için kullanılır. Zorlu doğa koşullarında giyilmek için imal edilmiş, ekstra rahat ve dayanıklı kıyafetlere outdoor giyim adı verilir. Bu ürünlerin garanti süresi 3 ile 5 yıl arasında değişmektedir. Outdoor giyim ve aksesuarların, diğer ürünlerden en büyük farkı, çok daha uzun ömürlü olmasıdır. 

Outdoor Ürünler Nelerdir 
Üretiminde organik pamukların kullanıldığı, tam fermuarlı polar çeşitleri, outdoor ürünler arasında yer alır. 3 veya 4 cepli olan bu kıyafetler rüzgara karşı ekstra dayanıklıdır. Günümüzde en çok tercih edilen outdoor kıyafetlerinden bir diğeri termal içliktir. Yeni nesil kumaş teknolojisiyle imal edilen termal içlikler, vücut ısısını muhafaza eder. Bu nedenle başta buz pateni ve kızak olmak üzere tüm kış sporlarında termal içlikler tercih edilir. 

Diğer outdoor ürünler ise şunlardır: 
1- Su itme özelliğine sahip kışlık eldivenler 
2- Softshell montlar 
3- Silikon tabanlı botlar 
4- Farklı renklerde ve desenlerde üretilen bandanalar 
5- Sporcular için özel üretim maskeler 

0 yorum: