Aksa akrilik fabrikası dünyanın en büyük akrilik üretim tesisidir. |
Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasına 46 tekstil firması adını yazdırdı. İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl yapılan bir araştırma sonucu; Türkiye'nin 500 büyük sanayii kuruluşu belirleniyor. Son yayımlanan rakamlara göre; Türkiye'nin 500 büyük sanayii kuruluşu arasında 46 tekstil firması kendine yer buldu. Araştırmaya göre Türkiye'nin tekstil devleri arasında Aksa Akrilik ülkemizin en büyük tekstil kuruluşu olurken, Sanko Tekstil onu takip ediyor. Aşağıda ülkemizin en büyük tekstil fabrikaları sıralaması büyüklüklerine göre gösterilmiştir.
İşte Türkiye'nin en büyük tekstil şirketleri listesi:
1-) Aksa Akrilik,
2-) Sanko Tekstil,
3-) Sasa Polyester,
4-) Gülsan Sentetik Dokuma,
5-) Korteks Mensucat,
6-) Beyteks Tekstil,
7-) Kordsa Endüstriyel İplik,
8-) Polimer Kauçuk Sanayii,
9-) Merinos Halı,
10-) Zorluteks Tekstil,
11-) Menderes Tekstil,
12-) Bossa,
13-) Boyteks,
14-) Altınyıldız Mensucat,
15-) Matesa Tekstil,
16-) Yeşim Tekstil,
17-) İstikbal Mobilya,
18-) Kipaş Mensucat,
19-) Hugo Boss Tekstil,
20-) Gürteks İplik,
21-) Gap Güneydoğu Tekstil,
22-) Yünsa,
23-) Üniteks Tekstil,
24-) Selçuk İplik,
25-) Flokser Tekstil,
26-) Kipaş Denim,
27-) Erdem Tekstil,
28-) Sarar Giyim,
29-) Mem Tekstil,
30-) Erak Giyim Sanayi,
31-) Akbaşlar Tekstil,
32-) Şireci Tekstil,
33-) Karteks Tekstil,
34-) Eroğlu Giyim,
35-) Royal Halı İplik Tekstil,
36-) Şirikçioğlu Mensucat,
37-) Özdilek Ev Tekstili,
38-) Işıl Tekstil,
39-) İskur Tekstil,
40-) Sun Tekstil,
41-) Akteks Akrilik,
42-) Realkom Tekstil Ürünleri,
43-) Penti Çorap,
44-) Kaşmir Halı,
45-) Nadir Teksil,
46-) Kartal Tekstil.
16 yorum:
Türkiyenin parlayan yıldızı, en büyük ihracat sektörümüz..ülkemizin lokomotif sektörü tekstil
türkiyenin istihdam politikaları icin tekstil fabrikaları bence vazgeçilmez. tarım ve tekstil sektörü en fazla insan gücü gerektiren alanlar ve işsizliğe en büyük çözüm olacaklardır.
tekstil alanındaki bu dev şirketleri, fabrikaları kutluyorum, tekstilde daha çok arge, ürge ve yeni teknolojiler istiyoruz
Türkiye bir tekstil ülkesi diyor herkes, bazılarıda hayır artık değiliz diyor. Fabrikalar yurt dışına taşınıyor, ülkemizde yerli firmalar fabrikayı taşımasa bile tekstil alanında yeni yatırım yapacaksa bangladeş, mısır, çin, türkmenistan vb. ülkeleri tercih ediyor. Bu kötü bir şey mi bilmiyorum. ancak adamlar haklı bizim memlekette hiç bir vatandaş bir mısırlı bir bangladeşli kadar düşük ücretle çalışmaz. Böyle olunca firma sahipleride haklı; o zaman düşük ücretle çalışmayan vatandaşta haklı, peki kim haksız.
Merhaba,
Türkiyenin önde gelen cüno tekstil, özak tekstil, cak tekstili unutmuşsunuz??
2016 yılı verilerine göre tekstilde türkiyenin en büyük şehirleri şöyle: Tekstil ürünlerinde ilk on sıra net satışlarındaki payı sıralamasında yüzde 31,5 ile İstanbul birinci, yüzde 19,6 ile Gaziantep ikinci oldu. Bursa ise yüzde 14 ile üçüncü sırada, yüzde 8 ile Kahramanmaraş dördüncü sırada yer alıyor. Denizli, Adana ve İzmir gibi iller bu listeyi takip ediyor.
ya bırakın arkadaşım tekstille olmaz bu işler, bakın dünyadaki en büyük şirketlere kaç tane tekstilci var. teknoloji ve yazılımla bu ülke gelişecek hala dedesinin makineleri ile üretim yapan tekstil fabrikaları var, bunların batması hak değil de ne. bakın teslaya bakın apple'a bu firmalar türkiyeden büyük be
Menderes Tekstil dokuma kumasta tartismasiz Turkiye'nin en buyuk tekstil firmasidir.
maşallah tekstilin devler ligi Türk tekstilin en güçlü oyuncuları.
türkiye'nin en büyük tekstil şehri istanbuldur hemen hemen her alanda olduğu gibi hazır giyimde en önemli ihracatçı ilimiz istanbuldur
iso 500 tekstil firmaları, en büyük tekstil fabrikaları, mega tekstil fabrikaları, türkiyenin en büyük tekstil fabrikaları hangileridir, türk tekstil devleri, aksa akrilik sanayi
türkiye'nin en büyük tekstil şehri istanbuldur
Acaba vergi ödemede nasıllar bide ona bakmak gerekir
aksanın kalitesini üniversitede tekstil mühendisliği bölümünde okurken teknik geziye gitmiştik o zaman anladım. yemekhanesine ve çalışanlarına hayran kalmıştım bir tekstil fabrikası ne kadar lüks bir yemekhaneye sahip olabilir orada gördüm. Başka pek çok tekstil fabrikasına gittim aksa akrilik çok farklı bir ortamı vardı.
Tekstil sektörü lokomotifmiş falan bırakın bunları.Ucuz işçilik sayesinde ayakta kalan bir sektör.İnsanlar günde 10-12 saatini fabrikada geçiriyor ay sonu asgari ücret.Ne çalışma saatleri belli nede sistemliler planlama zaten hak getire.
Ucuz işçilik sayesinde ayakta kalan koca bir sektör.Şimdi gençler fabrikalara gitmiyor tercih etmiyor diye ağlıyorlar.Sen adamın Anasını Babasını yıllarca suistimal et o evlat gelirmi oraya çalışmaya.
Sektöre girdiğim güne lanet ediyorum 15 yıldır.Bunu şurda okuyan biri varsa asla girmesin bu sektöre.Üstelik doğayıda katlediyorlar Türkiye nin artık teknoloji ye dönmesi lazım çorap-iplik-tshirt satarak bi yere varamayız.
Sen Almanyaya 1 milyon tane çorap satsan ne olur adam sana 5 tane Passat satar dengeler.
Derhal bi politika geliştirilmei ve tekstil sektörü ülkeden çıkarılamalı.Vatandaşı-Doğayı-Devletin bu derece enayi yerine konduğu bi sekötre nefes aldırılmamalı.
Lokomotif miş atmayın kardeşim.Kaç tane uluslararası ünlü büyük tekstil markası yaratıldı ? varsa yoksa fason üretim.
ercan abi duygulara tercüman olmuşsun hangi gelişmiş ülke tekstili bırakmadan gelişti? tekstil sektörü bir basamaktır biz bu aşamayı halen geçmiş değiliz
Yorum Gönder