Tekstil ve Moda

Leylak Renk Nedir, Leylak Renginin Anlamı

Leylak rengi. 
Leylak (lilac), yumuşak, soluk bir mor tonudur. Eskiden leylaki olarak adlandırılan leylak renginin, renk kodu #C8A2C8'dir. Morun tüm tonları gibi; leylak rengi, kırmızı ve mavinin belirli oranlarda karıştırılmasıyla yapılır. Biraz beyaz renk eklemek leylak rengin tonunu açacak ve leylak renginin soluk pastel tonlarını oluşturacaktır. 

Leylak rengi, küçük, narin çiçekleri olan leylak çiçeğinin rengidir ve lila ismi ile de bilinir. Leylak, çiçeğin renklerinin ortalama rengini temsil eden soluk bir mor tonudur, hafif mor olarak da tanımlanabilir. Bazı leylak çiçeklerinin renkleri de soluk leylak (#DCD0FF), zengin leylak (#B666D2), fransız leylak (#86608E) veya parlak leylak (#D891EF) gibi renklerde olabilir. 
Leylak rengine adını veren leylak çiçeği (Syringa vulgaris). 
Leylak Renginin Anlamı 
Leylak, masumiyeti, gençliği, maneviyatı ve huzuru temsil eden soluk ve yumuşak bir mor rengidir. Leylak, menekşe ve morun diğer tonları gibi mavi ve kırmızının harmanlanmasıyla oluşturulmuştur. Bir miktar beyaz boya eklemek, leylakın pastel tonunu elde etmeye yardımcı olacaktır. Soluk leylak rengi, İngiliz ve Avrupa kültürlerinde yas tutmanın son günleri ile ilişkilendirilen ve yastan çıkışı sembolize eden bir renktir. 

Leylak, yumuşak ama güçlü bir renk paleti oluşturmak için yumuşak turuncu, açık mavi ve açık yeşil tonlarıyla karıştırılabilir. Leylak beyaz, zeytin ve morun diğer tonlarıyla karıştırıldığında, genellikle düğünlerde kullanılan narin, kadınsı tonlarda bir palet oluşturulur. 

0 yorum: