Tekstil ve Moda

Casual Nedir, Casual Giyim Ne Demek

Casual yani gündelik tarz kıyafetler. 
Casual giyim, Türkçe ifadesiyle resmi olmayan, gündelik, rahat, spor giyim dediğimiz giyim tarzıdır. Casual kelimesi kejual olarak okunur ve Türkçe anlamı olarak gündelik anlamına gelmektedir. Tabii bununla beraber rahat, resmi olmayan, spor giyim ve bunun belli bir düzen içerisinde olmasını da ifade eder. Bu ifadelerden anlayacağınız üzere casual kavramı ana temada bir giyim tarzını ifade etmektedir ve bu giyim tarzı resmi olmayan, gündelik bir giyim tarzını bizlere ifade etmektedir. 

Casual tarz, sportif ve gündelik olmasına rağmen belli düzen ve şıklığı ifade eder. Casual yani günlük, gündelik giyim tarzı her gün seçilebilir en önemli kişilik belirten stillerden biridir. Sözlükteki kelime anlamı günlük olan casual, giyimde karşımıza business casual ve smart casual olarak çıkmaktadır. 

Günlük hayatın koşuşturmasında, hızlı yaşamın stresinde ve yoğunluğunda hem kendinizi rahat hissetmenizi hem de şık görünmenizi sağlayacak parçaları bir araya getirerek oluşturulan giyim tarzına casual giyim denilmektedir. Casual moda anlayışında kadın ve erkek kıyafetleri; doğal, rahat ve şık bir şekilde karşımıza çıkmaktadır. Business casual tarzı, spor pantolonların rahat ceketlerle kullanılması, iş görüşmesi gibi resmi toplantılarınızı muntazam ve doğal atlatmanızı sağlar. Smart casual tarzında da günlük hayatta kullanılan parçalar doğru kombinlerle farklı ve doğal bir tarz yaratmaktadır. 

Günlük kullandığınız giysileri detaylandırarak ve kombin renkleri bir araya getirerek şık bir casual giyim tarzı yakalamak hiç de zor değildir. İlk ve sonbahar aylarında toprak tonları; haki, yeşil, bej, kahverengi vb, kış aylarında koyu renkler lacivert, taba, siyah, krem vb., yaz aylarında ise kırmızı, beyaz, mavi ve yeşil tonları en iyi renk tercihleri arasındadır. 

2 yorum:

bugün iş yaşamında genellikle casual tarz kıyafetler giyilmektedir.

kejıl ne demek diyordum ki kejil değilmiş casualmış