Tekstil ve Moda

Seamless Nedir, Seamless Ne Demek

Seamless ürünlerde, elbise ve iç çamaşırlarında kumaş parçalarını birleştiren dikiş izleri yoktur. 
Seamless, dikişsiz elbise, dikişsiz kumaş veya kaynaksız kumaş, kesintisiz elbise olarak adlandırılıyor. Seamless, İngilizce'de dikişsiz demektir. Tekstil sektöründe ise bir elbise üretim türüne denir. 

Moda dünyasında genellikle iç giyimde kullanılan bir terimdir. Özellikle dikiş izi olmayan iç çamaşırları ve spor kıyafetlerinde seamless üretim tekniği ile üretilmektedir. Dikişsiz sütyenler de kadınlar tarafından çok tercih ediliyor. Dikiş izi olmaması giyilen pantolonun ya da eteğin altındaki nahoş görüntülerin oluşmasını engelliyor. 

Seamless iç çamaşırı, dikişsiz olarak yuvarlak örgü makinesi gibi çeşitli özel makinelerde ile üretilen üç boyutlu şekillendirme ile örülen ürünlere denmektedir. Seamless iç çamaşırı, tamamen dikişsiz iç çamaşırı demek değildir, giysinin gövdesinde azda olsa dikiş bulunmaktadır görünen kısımlarda dikiş yoktur. Seamless iç çamaşırı, dikişsiz iç çamaşırı olarak da adlandırılır. Seamless üretim tekniği; genellikle seamless tayt, seamless külot, seamless sütyen, seamless tişört, seamless çorap, seamless külotlu çorap, seamless vücut şekillendirici korseler gibi çok çeşitli günlük kıyafetlerde ve spor kıyafetlerinde kullanılır. 

Tüketiciler, rahatlığını ve elbiseler üzerinde iz olmamasından dolayı seamless ürünleri tercih etmektedirler. Vücut hareketlerinde daha rahat ve esnek kullanım sağlamaktadır aynı zamanda dikiş izi olmadan üretilen tekstil ürünleri estetik bir görünüm sağlamaktadır. 

4 yorum:

Seamless kumaş dedikleri çok acayip bir şey diye şaşırmıştım ilk gördüğümde şimdi değil tabi çok eskiden 2000 li yıllarda

Mayo ve iç çamaşırı ürünlerinde hep bir seamless lafıdır gidiyor. Seamless, İngilizce bir kelime ve dikişsiz demek. Tekstil sektöründe ise bir kumaş türüne deniyor. Seamless kumaş, dikişsiz kumaş veya kaynaksız kumaş olarak adlandırılıyor.

Seamless külot ne demek sorusuna cevap veren açıklayıcı bir yazı olmuş

Seamless tayt ne işe yarar diyordum önceleri ama kullanınca gayet şık ve dikiş izi olmayan taytımı giderek sevmeye başladım