Tekstil ve Moda

Kırmızı Ne Demek, Kırmızı Rengin Anlamı Nedir

Dekorasyonda kırmızı tonlarını kullanmak, duygusal yoğunluğu artırarak enerjik bir moda sokacaktır. 
Kırmızı (red), alarm sinyalidir, bütün uyaranlar arasında ilk dikkat çekendir, baskındır. Kırmızı mutluluğu temsil eder, kan akışını hızlandırır ve iştah açar. Gücün, cesaretin rengidir. İlk bakışta dikkat çekici özelliği ile fark edilen kırmızı; sıcak renkler grubunda yer almasıyla da iç ısıtıcı, heyecan verici bir etki uyandırır. Bu yüzden dünyadaki gıda firmalarının çoğu logosunda ve reklamlarında sıklıkla kırmızıyı kullanır. Kırmızı tansiyonu yükseltir, kan basıncını ve akışını hızlandırır ayrıca uyarı ve tehlike işareti olarak da kullanılır. 

Kırmızı cisimler diğer renkli cisimlerden daha yakında görünür. Kırmızı en uzun dalga boyundadır ve duygusal tesiri en yüksek renktir. Psikolojik olarak heyecan ve mutluluk verir. Kan basıncını arttırır, hırçınlığı temsil eder, nefes alış verişini yükseltir, kalp ritmini arttırır, koku duyusunu çoğaltır. 
Kırmızı kadife elbise. 
Aşkın, öfkenin, arzunun ve tehlikenin simge rengidir. Kırmızı çok sevilen, çok dikkat çeken ve çok sık kullanılan bir renktir. İnsan psikolojisi üzerinde canlandırıcı, heyecan verici ve kışkırtıcı bir etkisi vardır. Bazı çalışmalar, kırmızı rengin yoğun olduğu ortamlarda insan vücudundaki enerjinin %10’unun harekete geçtiğini savunur. Özellikle kızlarda pozitif duygular uyandırır. 7 yaş grubunun en tercih edilen renklerinden biridir. İlköğretim son sınıf öğrencileriyle yapılan bir çalışmada kırmızı renk sevgi, öfke, ağrı ile ilişkilendirilmiştir. Güç ve kuvvetle ilişkilendirildiği için sportif bir renktir. 

Büyük alanlarda kullanıldığında ise şiddeti ve tehlikeyi çağrıştırıcı özelliği vardır. Sporla ilişkili alanlarda kullanılabilir. Sınıflarda duvar rengi olarak kullanılması uygun değildir. Enerji veren harekete geçirici bir renk olduğundan duyguları ortaya çıkarır ve aksiyona geçirir. Kırmızı renginin etkisi hafifletilmek istendiğinde, renk çemberinde tamamlayıcısı olan renkle birlikte kullanılması tercih edilebilir. 

Enerjik, uyarıcı bir renk olsa da etrafta çok fazla kırmızı renk olması huzursuzluk, öfke ve rahatsızlık yaratır. Yeri geldiği için düzeltelim yanlış bir inanışı; boğaların kırmızıya saldırdığı sanılır. Oysa boğalar renk körüdür. Kırmızıya değil, kendilerine sallanan koyu renkli beze ve matadorun el hareketine saldırır. 

7 yorum:

Renklerin psikolojik etkisinde kırmızı ateşin, tutkunun, tehlikenin ve gücün rengidir. Bu cesur renk uyarıcıdır ve heyecanlandırır. Sıcak ve davetkar olduğu kadar sizi enerjik de hissettirir. Kırmızı renk aşırı uyarıcı olabileceği için evde fazla kullanmaktan kaçının.

kırmızının özellikleri nelerdir, kırmızı renk ne hissettirir, kirmizi renk nedir, kırmızı renk ne hissettirir, kırmızının anlamı ne demek, psikolojide kırmızı renk ne manaya gelir.

Kırmızı güç ve iktidarı simgeler.

kırmızının anlamı aşk, tutku ve dikkat çekmektir

Anneannem deli allıyı sever derdi, al rengi yani kırmızıyı çok sevip sık kullananlar biraz delidir

deli dallıyı, yörük allıyı sever diye biliyorum allı renk ile sözü

kırmızı renk ne anlama gelir diye tıkladım kırmızının özelliklerini öğrendiğim gibi boğalar kırmızı rengi görünce sinirlenir mi sorusuna bile cevap aldım doyurucu içerik