Tekstil ve Moda

Yeşil Ne Demek, Yeşil Rengin Anlamı Nedir

Yeşil, RGB renk modelindeki ana renklerden biridir. 
Yeşil rengi (green), #008000 hex kodu ile mavi ve sarı arasında çok yönlü bir renktir. Doğada, yeşil en çok bitkilerin fotosentez yapma yeteneğini sağlamak için gerekli olan klorofil kimyasalı tarafından üretilir. Yeşil renk; mutluluk, neşe veren ve iyimser sarı ile huzur, sakinlik veren mavinin birleşimidir. Turuncu ve mor ile birlikte ara renklerden birini oluşturur. Doğanın, yaşamın, bitki örtüsünün ve baharın rengidir. Bitkilerin ve ağaçların yaprakları yeşil rengini klorofil maddesine borçludur. 

Yeşil renk, doğru karar vermede etkilidir. Yeşil, emniyet, rahatlama ve gevşeme ile ilişkilidir, sessizliği anlatır. Yeşil, doğanın rengidir. Gözü en fazla dinlendiren renktir. Duygusal olarak bizi en çok etkileyen bir organımız olan kalp organının, bu rengin yaydığı enerji alanında olduğu düşünülür. Zihni duygusal ve mantıksal olarak uyarır, güven veren renktir. O yüzden bankaların logolarında hakim renktir. 
Yeşil, doğanın rengi olmasının yanı sıra; refah ve bereket, finans ve maddi zenginlik rengidir. 
Yeşil yaratıcılığı körükler. Yumuşak seviyede bir enerji verdiğinden sanatsal faaliyetlerde, dans ve aşçılık okullarında kullanımı uygundur. Bu yüzden büyük restoran mutfaklarında yeşil tercih edilir. Dil laboratuvarlarında ve yaratıcı faaliyetler gerektiren yerlerde kullanımı öğrenmeye katkı sağlar. Ses telleriyle ilişkilidir. Gelişmekte olan dil becerilerini etkiler. Hastanelerde de yeşil rahatlatıcı özelliği nedeniyle kullanılır. Yeşil renkli alanda insanların daha az mide rahatsızlığı çektiği saptanmıştır. Yeşil elbiseler güneş ışınını ve böcekleri de daha çok çektiği saptanmıştır. 

Çok fazla yeşil rengin kullanımında olumsuz etkileri olarak, aşırı rahatlama sonucu umursamazlık, yorgunluk hissi ve tembelliğe, ayrıca kıskançlığa neden olabilmesi sayılabilir. Çalışmaya yatkın olmayan, yani tembel, kişilerde tembelliği daha da arttırabileceği için bu kişilerin çalışma ortamlarında yeşil rengin hakimiyetinden kaçınmak faydalı olacaktır. 

Uygun oranda ve uygun yerlerde yeşil renk kullanımı insandaki enerjinin düzenlenmesini sağlar. Şehir hayatının üzerimize yüklediği ağır stres yükünü üzerimizden atmaya yardımcı olur. 

7 yorum:

Renklerin psikolojik etkisi, yeşil gibi doğal renklerde daha belirgin hale gelir. Doğanın renklerinden biri olan yeşil umudu, şansı ve bolluğu sembolize eder. Arkadaş canlısı bir renktir ve diğer birçok renkle uyumludur. Oturma odaları, yatak odaları ve çalışma odalarında fazlaya kaçma derdi olmadan kullanılabilir.

yeşilin anlamı nedir derseniz benim için olmazsa olmaz bir renk yeşil renk anlamı ne denilirse yeşilsiz bir yerde yaşayamam

Doğayı çağrıştıran ilk renklerden biri şüphesiz ki yeşil. Doğayı çağrıştırmasından dolayı aynı zamanda doğallığı, huzuru ve sakinliği de beraberinde getirir. Doğadan gelen anlamla birlikte yeşilin anlamları arasında gençlik, yenilik, dinamizm, ümit ve dinçlik de yer alır. Yeşil renk insanlara umut etmeyi ve yaşamı vaat eder bir nevi. Nefes alınan her anda yeşilin etkisini düşündüğümüz zaman bu anlamlara sahip olması çok normal. Hatta bazı kültürlerde orta yaşlı gelinler doğurganlığı simgelemek amacıyla yeşil renk giyerler. Yeşil rengin anlamı çoğalmak, çoğaltmak da olarak da tanımlanabilir çoğu zaman. Sinirler üzerinde sakinleştirici bir etkisi olan yeşil rengin hastanelerde kullanılmasının amacıysa hastaların rahatlamasını sağlamak. Hasta kişiler yeşil renkten güç alarak farkında olmadan umut dolar ve sakinleşirler.

yeşil rengi, hayatın olduğunu belirten en önemli renktir yeşil candır

yeşilin İngilizcesi green demektir

Yeşil renk, Mavi ve sarının karışımından oluşur. Yeni başlangıç, alan, uyum ve gerçeği arama bu rengin konuları olduğu gibi, doğayı, büyümeyi, baharı, yaratıcılığı ve üretkenliği de sembolize eder. Yeşil vücut, ruh ve zihni uyumlu bir hale getirir.

Penceremizden dışarı bakarken yeşil ağaçlar görüyoruz, evimizin dört duvarına taze bir soluk getiren yeşil bitkiler var ve ofiste otururken yeşil palmiye ağaçlarının hayalini kuruyoruz yeşil renk her yerdedir en çok da aklımızda.