Tekstil ve Moda

Vücut Tipine Göre Elbise Seçimi, Kadınlara ve Erkeklere Öneriler

Seçeceğimiz elbiselerin beden tipimize uyumlu olması için öncelikler bedenimizi bilmeliyiz. 
Giydiğimiz elbiseler bizi anlatır ve karşımızdaki kişiler bizi elbiselerimizle bir bütün olarak görür, bu bütünlüğü ve estetiği sağlamak için de; beden yapımızı bilmek ve bedenimize en uygun kıyafetleri seçmek çok önemlidir. Peki vücudunuza özgü giysileri nasıl bulacağız, beden yapınıza en uygun elbise türleri nelerdir, kilolarınızı nasıl gizleyeceğiz. Anahtar kelime beden orantılarınızı bilmek ve vücut yapınızın en iyi özelliklerine vurgu yapmak olmalı. Bunun için modayı ve vücut tipimize uygun elbiseleri kullanacağız. Öncelikle vücut tipimizi belirleyelim, bedenimizi; bel ve göbek çevresi, göğüs kısmı, kalça ve basenler olarak kabaca 3 kısma ayırarak başlayalım. Burada bir noktaya dikkat çekmek istiyorum; yetişkin bir kadın bedeninden bahsediyoruz, daha hatları ve beden tipi tam oturmamış ergenlik çağında olanlar için bu genellemeyi yapamayız. En iyi veya en kötü vücut tipi yoktur. Tüm vücut tiplerinin artı ve eksileri vardır. Vücudunuzun türünü bilmek ve en iyi şekilde görünmek doğru giyinmekle ilgilidir. 

Seri üretimde üretilen giysiler standart ölçülerdedir fakat dünyadaki tüm insanların vücut yapıları bu ölçülere uymaz. Vücut yapısındaki farklılıklar, göz yanılgısı oluşturacak giysi ve desen seçimiyle standart bir görünüme kavuşturulabilir. Bu vücut tipleri; elma tip, armut tip, üçgen tip, dikdörtgen tip ve kum saati tip olarak gruplandırılabilir. 
Kum Saati Tipi Vücut: Kum saati beden yapısı kadınların yalnızca yüzde 8'inde ve en az rastlanan tiptir. Kalça ve göğüs ölçüleri genellikle eşittir. Diğer vücut şekillerinin aksine, kum saati tipi beden önemli ölçüde ince bir bele sahip olmasıyla farklılaşır. Aynaya bakarsak kalça çizgisi ve göğüs çizginiz aynı genişlikte olduğunu görünür. Bir kum saati gövdesine sahip olsanız bile, biraz da etli üst kollar, daha geniş omuzlar veya biraz daha dolgun bir kalçaya sahip olabilirsiniz. 

Kum saati vücutta; vücudun orantısını ortaya çıkaracak modeller kullanılmalıdır. Bele oturan ceketler, V yaka ve kayık yaka kruvaze üstler tercih edilmelidir. Şeklinizi ortaya çıkaran kıyafetler giyin, belinizi ortaya çıkarın. Yaka türlerinden, V yaka omuz şekline en yakışan yaka şeklidir. Belden sonra genişleyen pilili çan etekler, bacak ve kalçayı güzel gösterecektir. Bele oturan dar ceketler, kemerli palto ve pardesüleri tercih edin. Üzerinize oturan bluzlar size çok yakışır. 

Kıvrımlarınızı gevşek kıyafetlerle gizlemeyin. İyi bir sütyen giyin ve göğüslerinizi ortaya çıkarın. İnce belinizi göstermek için bir kemer takın. Vücudunuzu saran örme elbiseler tercih edin. İnce, hafif kumaşlı elbiseler seçin. Skinny veya düz bacak tipinde kot pantolon giyin. 
Üçgen ya da Ters Üçgen Tipi Vücut: Ters üçgen gövde şekli dar bel ve kalçalar ile geniş göğüs ve geniş omuzlara sahiptir. Yüzücü yapısı olarak da bilinir (omuzlar geniş, kalçalar dar). 

Üçgen vücutta; üst bedende dökümlü ince, çok yığılma yapmayan kumaşlar kullanılmalıdır. Alt beden ise daha açık renk ve büyük desenli kumaşlardan seçilmelidir. Bacaklarınızı ortaya çıkarın veya altınıza renkli ve parlak etekler giyin veya üstünüzü altınızdan koyu renk seçin. Geniş bacaklara sahip pantolonlar tercih edin. Uzun eteklerde giyebilirsiniz. Askılı elbiseler de giyebilirsiniz. V kesimli yakalar omuzları dar gösterir boyuna yakın tutun. Dar siyah ceket üst bedeni ince gösterir. Kalın kumaşlar, etekler, etek ucunda enine bantlar, detaylar, cepli pantolonlar, kalın kemerler kalça genişliğinde omuzlarla denge sağlayacaktır. 
Armut tipi vücut özellikleri: Alt beden üst bedenden daha geniştir diğer bir ifade ile, kalçalar omuzlardan daha geniştir. Alt taraf yuvarlak ve bel belirgindir. Armut tipi, elma gövde türünün tam tersi de denilebilir. Armut gövde türünde kalça ve basenler (alt-ağır veya üçgen) göğüslere göre daha geniştir. Dünya üzerindeki kadınların yaklaşık yüzde 20'si kalçanın göğüsten daha büyük olduğu bu beden tipine sahiptir. Alt beden: kalçalar, uyluklar ve bazen popo daha belirgindir. Omuzlar daha dar, eğimli ve geniş değildir. Genellikle en eğrisel vücut olarak tanımlanır. Bazen vücudun diğer bölgelerine kıyasla bazen gözle görülür derecede daha geniş, daha kaslı ve dolgun bacaklar armut tipinin en belirgin özelliğidir. 

Armut tip vücutta; üst bedende açık parlak renk ve desenler, alt bedende ise koyu renk etek kullanılmalıdır. Bacaklarınızı uzatmak için sivri uçlu ayakkabılar tercih edin. Omuzlar ve gövdenizin üst kısmını ön plana çıkarın. Bel ve kollarınızı vurgulayın, omuz ve üst bedeninize hacim ekleyin. Belin hemen üzerinde biten ceketler giyin. Askısız elbiseler de tercih edebilirsiniz. Açık renkli üstleri ve kontrast için koyu renkli alt kısımları deneyin. 

Omuzlar dar, kalçalar geniş, bel ince ise; Omuzları geniş göstermek için kıyafetlerinizde geniş yakalar seçilmelidir. Omuzları açık bırakan giysiler, keskin hatlı ceketler alt kısımda üstü dengeleyecektir. Alt tarafta koyu renk seçilmesi basenleri saklayacaktır. Kalın kumaşlar, diz boyu etekler, belden diz boyuna uzanan dikişli etekler basen kalınlığını azaltır. 
Dikdörtgen Tipi Vücut Özellikleri: Kadınların yaklaşık yüzde 46'sı kalça ile göğüsün hemen hemen aynı ölçüde olduğu düz/dikdörtgen gövde tipi vücut şeklindedir. Siluet armut veya elma tipi kadar kıvrımlı hatlara sahip değildir. Bunun yerine, düz omuzlarla oldukça düz görünürsünüz. 

Düz dururken, bel alanının etrafında önemli eğri ve çıkıntıları fark etmemeniz gerekir. Dikdörtgen tipinde olmasına rağmen, hala kıvrımlı bir kalça (armut altına benzer) veya biraz geniş bir göğüs yapısına sahip olanlarda bu sınıfa dahil edilir. 

Dikdörtgen vücutta; kruvaze, bele oturan modeller ve asimetrik desenler kullanılmalıdır. Boyuna çizgili desenlerden ka­çınılmalıdır. Dikdörtgen vücutta bel, kalça ve omuz genişlikleri benzer olduğu için kollarınız ve bacaklarınızı ön plana çıkarabilirsiniz. Dikdörtgen şeklinde bir gövde için elbiseye mükemmel bir alternatif olarak uyumlu bir üst ve etek setleri olacaktır. Yalın bir görünüm oluşturmak için uzun ceket giyilebilir. Göğsünüzü düzleştirmek için yakalı ve ayrıntılara sahip üstler giyilebilir. Omuz ve kalçalar aynı ende, beliniz belirgin değilse, Omuzları ve kalçaları abartarak belinizi ortaya çıkartabilirsiniz. Daha ince görünebilirsiniz. Üstünüze omuzları geniş gösteren, kalça üzerinde kalın kemer ya da belden dikişli olan elbiseler giyin. Belden sonra açılan pilili etekler kalçalı gösterecektir. Dar paçalı, düşük belli pantolonlar kalçayı kalın gösterecek, kıvrımlı bir görüntüye sahip olacaksınız. Hem alta hem üste tek renk giyin. Bu rengi başka bir renkle bölün, sizi ince gösterecektir. 
Elma tipi vücut özellikleri: Ağırlığın çoğu dar olan kalçaların üstündedir. Sırt, kaburga ve omuzlar geniştir. Genellikle üstten ağır olarak tanımlanan bu vücut tipinde göğüslerin ölçüsü kalçalardan 7-8 cm veya daha fazla olmaktadır. Kadınların yüzde 14'ü bu sınıfa girer. Sadece aynaya bakarak, elma vücuduna sahip olup olmadığınızı görebilirsiniz. Ağırlık orta bölümünüzün ve göğsünüzün etrafında yoğunlaşır ve bazen daha büyük bir göğüs ve çıkıntılı mideyi ortaya çıkarır. 

Elma tip vücutta; dikkatin üst bedenden uzaklaşması için üst bedende koyu renk ve daha sade desenler kullanılmalı, alt bedene vurgu yapılmalıdır. Dikey desenler ve boyuna çizgiler kullanılmalıdır. Elma tipinde minimal bir yapı ile dolgun ve daha yuvarlak bir gövdeye sahip olunması nedeniyle vücudunuzu uzun göstermek önemlidir. Bu vücut yapısında bacaklar öne çıkarılmalı, gövdeyi uzun gösteren kıyafetler tercih edilmelidir. Destekleyici bir sütyen giyin. V yaka gibi bedeni daha uzun gösteren elbiseleri seçinbacaklarınızı sergilemek ve orta bölümünüzden dikkatleri uzak tutmak için daha kısa etekler giyin. Kemer takarken belinizin en dar yerini bulmaya özen gösterin. 

14 yorum:

90-60-90 olanlar kum saati vücüt tipine giriyor sanırım :)

Giyinmek güzeldir ve iyi giyinmeyi başarabilen akıllı kadındır. Bilinçli kadın, vücutlarının hikayesine ve isteklerine modanın can alıcı noktalarına ufak hilelerle dokunmayı başarmışlardır. Moda olanı değil size en yakışanı giymek sizi güzelleştirir. Coco Chanel bunu moda elbiselerde değil fikirlerde yaşar diye özetlemiştir.

Vücut tipleri içinden kum saati vücut tipine sahipseniz dünyanın en güzel ve biçimli vücutlu insanları arasındasınız demektir. Kum saati vücut ölçüleri eşit ve kusursuza yakındır. Peki nasıl anlayacağız gerçekten kum saati vücut tipinde olup olmadığımızı.

Kum saati tipi nedir bunu açıklarsak, kum saati vücut tipi nedir sorusunun cevabı; en güzel ve biçimli vücut şeklidir. Tabii zevkler ve renkler tartışılmaz. Kimi erkekler başka şeyler sever, birde güzellikte bir çok etken var ancak beden tipinde ideal olan beden ölçüsü bu kalıpta bence. Simetrik omuzlar ve kalçalar, dolgun göğüsler, incecik bel ve kusursuz bacaklar görüyorsan bil ki gördüğün kadın kum saati vücut tipindeki bir bedene sahip. Eğer belin kalın ise sen dikdörtgen bedene giriyorsun canım bizimle değilsin.

Boyum kısa nasıl giyinmeliyim, giymeniz gerekenler: madde 1 bacak boyunu biraz daha uzun göstermek bunun için: ten rengi stilettolar, dar paça pantolonlar, boyuna çizgili kumaşlar ve şapkalarla olduğunuzdan 10 cm daha uzun görünmeniz işten bile değil. Baştan ayağı tek renk yani monogram giyim tarzı size her zaman avantaj sağlar.

Boyunuz kısa ise uzak durmanız gereken giyim tarzları ve elbiseler: bol paça pantolonlar, kapriler, babetler, kolsuz diz altı elbiseler sizi olduğunuzdan daha kısa gösterir. Hele biraz da kilonuz varsa bu parçaları asla alışveriş listesine almayın.

vücut tipine göre giyim önerileri, vücut tipine göre giyim erkek, vücut tipine göre giyinme tüyoları, oval vücut tipi nasıl giyinmeli, vücut tipine göre giyinme erkek, armut vücut tipine göre giyinme, vücut tipine göre giyinme tüyoları, boy ve kiloya göre elbise seçimi, dikdörtgen vücut tipine göre giyim, vücut tipine göre tesettür giyim, elma vücut tipine göre giyim, kum saati vücut tipine göre giyinme bütün bu giyinme şekillerini öğredim az çok.

burdaki önerileri dikkate alın ve tarzınızı vücut şeklinizle bütünleştirin, her gün ayna karşısına geçip, bugün ne giyeceğinize karar veremiyor musunuz. Vücut şeklinize en uygun giysilerin hangileri olduğunu biliyor musunuz. İster toplu, ister hamile, ister minyon olun, size uygun bir stil mutlaka var. Önemli olan istediğimizi değil yakışanı giymek.

Armut vücut tipi tesettür giyim nasıl olmalı, kum saati vücut tipi Tesettür Giyim, Basenli kadınlar nasıl etek Giymeli tesettür, Elma vücut tipine göre Tesettür Giyim, tesettür giyim beden tipine göre kapalı kadınlar nasıl kıyafetler giymeli.

elbise üreticileri bulundukları veya üretim yaptıkları ülkelerin insanlarının vücut şekline göre elbise kalıplarını çıkarırlar, yani bir alman beden yapısı, genel hatlarıyla bir çinli veya ispanyol vücut ölçülerinden farklı olabilir, yani bir ülkedeki slim fit elbise kesimi diğer bir ülkede aynı ölçülerde olmayabilir.

vücut tipine göre çıplak kalması iyi olan insanlar var dünyada giyinmeyi bilmek kadar soyunmayı bilmekte önemli bence

ters üçgen beden yapısı, dikdörtgen beden yapısı, elma beden yapısı, beden şekline göre giyim, genetik beden yapın hangisi, vücut tipine göre nasıl giyinmeliyiz,

kum saati vücut tipi tesettür giyim nasıl olur diye araştırdım en şanslı beden yapısına sahipmişiz ne giysek yakışır diyor yorumlar bile

armut vücut tipi tesettür giyim ne yapmalı uzun yürüyüşler bizim için iyi olur sanırım o popo anca erir :)

seçeceğiniz kadının beden şeklini değişmesi imkansıza yakındır bu nedenle kadın vücut tipleri ve özellikleri hakkında detaylı araştırma yapan erkekler görüyorum.

bilgilendiric bir yazı olmuş.