Atkılı örmede iplik düzeni ve ilmeklerin bağlanması. |
Çözgülü örmede iplik düzeni ve ilmeklerin bağlanması. |
Türkiye'nin En Büyük Online Tekstil Platformu
2010'dan 2025'e, 15. Yıl
Atkılı örmede iplik düzeni ve ilmeklerin bağlanması. |
Çözgülü örmede iplik düzeni ve ilmeklerin bağlanması. |
3 yorum:
Örme Makinaları Üretim Hesapları Hakkında Bilgiler
a) Makina İnceliği (F): Belirli mesafedeki iğne sayısı olup mesafe ölçüsü olarak genellikle İngiliz ölçü birimi "inch" (1 inç = 2,54 cm) kullanılır. İncelik, üretimde kullanılacak iplik numarasını, çalışma hızını, örgü cinsini, elde edilecek dokunun enini ve en çekmesini doğrudan etkileyen faktörüdür.
b) Makina Çapı (D): Yuvarlak örme makinalarında çıkacak dokunun enini belirleyen bir ölçüdür. Mamulün kullanım yerine göre değişik çaplarda makinalar seçilir. Birim olarak (inç = ") kullanılır.
c) Çalışma Hızı (v): Düz örme makinalarında kilit sisteminin, yuvarlak örme makinalarında iğne yatağının m/sn olarak hızıdır. Bu hız makinanın örme prensibine (RL, RR, LL), desenlendirme durumuna, makina eni veya çapına, örgünün yapısına ve kullanılan iplik özelliklerine göre belirlenir.
Yuvarlak örme makinalarında hız: V(m/sn)= [ D(")*n(dev/dak)*2,54 ] / 100*60 eşitliğinden hesaplanır.
d) İplik Numarası: Bir örme makinasında kullanılacak iplik numarası başta makina inceliği olmak üzere, örgünün yapısı ve özelliklerine göre belirlenir.
resimli örme kumaş çeşitleri neler kısa açıklamarı ile birlikte »»https://tekstilsayfasi.blogspot.com.tr/2017/12/orme-kumas-cesitleri.html
basit örme kumaş türleri,basit örgü kumaş yapıları, temel örgü yapıları, temel örme yüzeyleri, basit örme kumaş desenleri
Yorum Gönder
Merhaba, daha kaliteli bir site için yorumlarınızı bekliyoruz.