Tekstil ve Moda

Petek Kumaş Nedir, Petek Kumaş Özellikleri

Petek kumaş, ismini peteğe benzeyen görünümünden alır. 
Petek kumaş veya waffle kumaş, genellikle pamuk veya mikrofiber (ince sentetik lifler) ipliklerden dokunarak veya örülerek elde edilir. Hem dokuma petek kumaş hem de örme petek kumaşlar bulunmaktadır. Mikrofiber liflerle üretilen kumaşlar mikro petek kumaş olarak adlandırılır. Yüzey yapısındaki desenlerin, bal peteği veya waffle kalıplarına benzerlik gösterdiği için petek ismiyle anılmaktadır. Emici yapısıyla öne çıkan bir kumaş türüdür. 

Petek kumaş özellikleri 
Kumaş örgüsünün yapısı sayesinde havanın kumaş içerisinden geçmesine izin verir, böylece kumaşın hızla kurumasını sağlar. Waffle kumaşları çeşitli ağırlıklarda yapılır. Waffle/petek kumaşların emicilik özellikleri, normal kumaşlardan daha iyidir bu nedenle sanayide çeşitli yüzeylerin temizliğinde kullanılır. Kullanımına göre elbiselik veya yatak örtüsü gibi çeşitli ağırlıklarda yapılır. Hava alan kumaş özellikleri nedeniyle son yıllarda yazlık elbise olarak kullanımı da yaygınlaşmaktadır. 

12 yorum:

vafıl kumaş, bal peteği kumaş son günlerde sıklıkla duyduğum bir kumaş türü

petek kumaş yaz gelince bol bol görmeye başlarız artık püfür püfür petekli elbiseler

ingilizcesi honeycomb fabric veya waffle fabric olan kumaş çeşidi.

bu nu demek istediniz, petek kumaş özellikleri, petek kumaş yazlık mı yoksa kışlık mı, petek kumaş iyimidir, petek örme kumaş özellikleri, mikro petek kumaş nedir, petek kumaş yorumları, petek kumaş nasıl bir kumaştır, petek kumaş elbise, nadya petek kumaş özellikleri, petek kumaş esnek midir, petek örme kumaş nedir

petek kumaşlar nasıldır, petek kumaş nasıl oluyor, petek kumaş yazlık elbiseler için iyi midir?

kumaşın görüntüsü bal peteğine benziyorsa bu petek örme kumaştır, piyasada süprem jakar petek, suprem jakar raporlu petek (bir kısmı petek bir kısmı normal kumaş), büyük raporlu petek kumaş ve waffle petek kumaş gibi çeşitli türde petek kumaşlar vardır.

arıların en sevdiği kumaş türü nedir ? cevap petek kumaş:) arı konabilir onun için giymeyin :D

bu kumaşın bir diğer ismide gofret kumaştır, yorumcu arkadaşlar petek ile dalga geçmişler ancak gofret bence daha ilginç. gofret elbise yemek için degil giymek için

Petek kumaş terletir mi denilirse hafif ve hacimli bir kumaş olması nedeniyle terletmez ama kumaş yüzeydeki 3 boyutlu yapılar belki direkt tene temasında bazı kişileri rahatsız edebilir.

Balpeteği nedir: (İng. honeycomb fabric) Kumaş, hücresel etki elde etmek için tasarlanmış bal peteği dokumaların ismini almıştır.

petek kumaş elbise nerelerde kullanılır, petek kumaş nasıl bir kumaştır,petek kumaş iyi midir, petek yazlık mı, petek kumaş ferace, gofret kumaş nasıldır ne işe yarar, petek örme kumaş özellikleri,

17 atkı petek kumaş nasıl olur fon için uygun mu