Tekstil ve Moda

Salaş Giyim Nedir, Salaş Giyim Tarzı İpuçları

Şıklığın tanımı belli kalıplardan çıkıp rahatlık ve konfor üzerine odaklanan yeni giyim anlayışları sayesinde değişti. Yeni ve özgün şıklığa ulaşmak üzere yeni giyim anlayışlarına farklı yollar ilave edildi. Hem rahat hem de şık olmak istiyorsanız aradığınız tarz salaş giyim tarzı. Salaş giyim tarzı sayesinde rahatlığınızdan ödün vermeden şık görünebilir, bakışları üzerinize çekebilirsiniz. Artık sokağın hakimi salaş stil! Salaş stili nasıl oluşturacağınızı ve hem rahat hem de şık olmak için nasıl bir yol izleyeceğinizi bilmiyorsanız, yazımızı okumaya devam edin. 

Salaş Giyim Tarzının Özelliği Nedir? 
Her giyim tarzının bir özelliği olduğu gibi salaş giyimin de bir özelliği var. Salaş giyim rahatlık üzerinde odaklanıyor. Salaş giyim tarzında yer alan birçok kıyafet geniş hacimli. Açıkçası, oversize kesimli modeller salaş giyim tarzındaki kıyafetleri oluşturuyor. Fakat oversize kesimli kıyafetler ile büyük beden kıyafetlerin aynı olmadığını bilmek gerekiyor. Bu iki kavram birbirine karıştırıldığında salaş şıklık yerine rüküş görünme olasılığı ortaya çıkıyor. Kendi bedeninizden büyük bedenleri giydiğinizde kıyafetin üzerinizde “çuval gibi” durma riski bir hayli fazla. 

Salaş Bir Giyim Tarzı Oluşturmak İçin Ne Yapmalı? 
Salaş kıyafetler genellikle oversize kesimli kıyafetlerden oluştuğu için spor ayrıntılara kıyafetiniz içinde bolca yer verebilirsiniz. Salaş giyim tarzını uygulamaya pantolon kombinlerinden başlayabilirsiniz. Çünkü elbise ve etek kombinlerini salaş tarza uyarlamaktan daha kolaydır. Mesela, palazzo pantolonunuzu bir tunikle kombinleyebilirsiniz. Salaş kıyafet kombinlerinizi oluştururken pastel renkleri seçmek en güzel alternatiflerden biri olarak karşınıza çıkar. Kış mevsimi için salaş kombin oluştururken canlı renkleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca, soğuk havalar için oluşturacağınız salaş kıyafet kombinleri koyu renkleri de taşıması da oldukça uygundur. 

Tunikleri ve Asimetrik Kesim Kıyafetleri Unutmayın 
Salaş giyim tarzının özgürlüğü ve göze çarpan ilk özelliği olan başına buyrukluğu asimetrik kesimlere sahip elbiseler için oldukça uygun. Birbirine mükemmel şekilde uyum sağlayan salaş tarz ve asimetrik kesim elbise ve eteklerin daha kolay kombinlemeyi sağlıyor. Böylece, kolayca salaş giyim kombinleri elde edebiliyorsunuz. Asimetrik kesim kullanılarak tasarlanan bir tuniği geniş paça pantolon ile kombinleyebilirsiniz. Uzun ve bol yapıda tasarlanan bir tunik sadece modeliyle salaş bir tarz oluşturabilir. Salaş bir giyim tarzı için nasıl bir ayakkabı giyeceğinizi uzun uzun düşünmenize gerek yok. Loafer, babet veya sneaker modelleri salaş stile kolaylıkla uyum sağlayabilir. Ayrıca, alçak topuklu ve düztabanlı ayakkabı modelleri salaş giyim tarzıyla kombinleyeceğiniz ayakkabı modelleri arasında yer alır. 

0 yorum: