Tekstil ve Moda

Monokrom Nedir, Monokrom Giyim Tarzı Ne Demek

Monokrom tarz moda bir rengin farklı tonlarının aynı kombin içerisinde yer almasıdır. 
Monokrom (monochrome, monochromatic), resim, çizim, tasarım ve fotoğrafların tek renkten oluştuğunu ifade eden bir sözcüktür. Mono tek anlamına gelmektedir. Sadece gri tonlardan oluşan bir cisim veya resim de monokromatik, gri tonlamalı veya siyah beyaz olarak adlandırılabilir. 

Monokromun kelime anlamı; resim, çizmek, tasarım ve fotoğraflamak anlamına gelmektedir. Mono kelimesi tek ele alındığında teklik, bir anlamını taşımaktadır. Kısaca monokrom terimi tek bir renk üzerinden oluşturulan bir moda tarzı, dekorasyon tekniği, cisim veya resimdir. 
Monokrom etkisinin sarı renk tonları ile sağlanması. 
Monokrom giyim tarzı moda dünyasında farklı tanımlamalarla da karşımıza çıkarak kategorisini geliştirmeye devam ediyor. En bilindik tanımıyla monokrom modası tek renk kıyafetlerin kombinlenmesiyle oluşturulan moda akımının ismidir. 

Tek renk yani monokrom tarz giyim denilince akla gelen siyah beyaz kombinlerin aksine aslında bu stil her rengi içerisine alıyor. Siyah ve beyazların dışında kırmızı renkteki kombinlerde en çok kullanılan trendler arasında. Tutkulu, cesur ve kendinden emin bir monokrom stili elde etmek için kırmızı rengini tercihleriniz arasına koyabilirsiniz. 
Yeşilin monokrom tonları. 
Desenlerle Monokrom Moda 
Monokrom kombinler içerisindeki desenlerde yine zıtlığı bütünleştiriyor. Bu stilin en çok tercih edilen deseni kesinlikle çizgilerdir. Siyah üzerine beyaz çizgi ve puantiye ya da kare desenli gömlekler görmek mümkün. 

Geometrik desenler de monokrom stiline yakışan detaylardandır. Elbette teklik kuralına uyaarak başka renk kullanmamanız gerekiyor. Yani siyah beyaz çizgili bir parça kullanıyorsanız diğer parçalarınızda onlara uyumlu olmalıdır. 

4 yorum:

Monochrome; resim, çizim, tasarım ve fotoğrafların tek renkten oluştuğunu ifade eden bir sözcüktür. Eski Yunanca bir kelimeden gelmektedir. Sadece gri tonlardan oluşan bir cisim veya resim de monochromatic, gri tonlamalı veya siyah beyaz olarak adlandırılabilir.

Monokrom moda, monokrom giyim tarzı, monokrom akımı, siyah ve beyazın birlikte kullanıldığı moda akımıdır.

monokrom renkler ile yaptığım kombinleri seviyorum

monokromatik renkler iç mekan tasarımından dış mekan tasarımına kadar hatta şehirlerin tasarımına kadar her yerde kullanılmalı