Tekstil ve Moda

Skinny Jean Nedir, Skinny Pantolon Ne Demek

Mavi skinny jean kadın pantolon. 
Skinny jean, kısaca tayt gibi vücudu saran jean modeli denilebilir. Kot pantolonlar, birçok farklı kesim ve modelde üretilmekte ve bu ürünlerin belirli kategoriler altında sınıflandırılması için kesimleri ve kumaş türleri dikkate alınmaktadır. Skinny jean de aslında bir kot pantolon kategorisini ifade eder ve bu sınıflandırmadaki belirleyici özellikler, bu tür pantolonların dar kesimi ve esnek yapılı kot kumaşıdır. 

Skinny jean, son yıllarda özellikle kadınların sıklıkla günlük giyim kıyafet kombinlerinde tercih ettiği bir kot pantolon kesim tarzıdır. Kelime anlamı olarak Türkçeye dar kot pantolon olarak çevrilebilir. Skinny jean'lerde kullanılan kumaşın özelliği tamamıyla sert kot kumaş olmamasıdır. Kot kumaşına esneklik kazandırılabilmesi için kumaşın bir kısmı elastan kumaş diye tabir edilen esnek bir kumaş türünden oluşur. Bu kumaş türü likralı kumaş olarak da bilinir. Bu sayede skinny jean olarak tanımlanan kot pantolonlar, hem bir tayt rahatlığındadır hem de tam anlamıyla vücudu sarar. Hatta bazı tayt modelleri de kumaş yapıları dolayısıyla skinny jean sınıfına girmektedir. 

Günlük yaşam tarzının kurtarıcı parçalarından olan bu kot pantolonlarla sportif bir görünüm elde edilebilir. Slim fit kesime nazaran biraz daha dar olan skinny kesime sahip olan pantolonlar vücudu tamamen sarar. Ancak esnek yapıya sahip skinny jeanler, giyen kişinin hareketlerini kısıtlanmaz, özgürce hareket etmesine izin verir. 

Kot pantolon denince ilk akla gelen renk olan mavi renginin yanında çok farklı renklerde skinny jean modelleri de bulunmaktadır. Bu sayede bu pantolonlar her türlü kıyafet kombininde kullanılabilir. Pikniğe giderken üzerine bir tişört ya da mevsime göre bir kazakla da tercih edilebilir, özel bir akşam yemeğine giderken şık bir bluz ve topuklu ayakkabıyla hatta bir blazer ceketle tamamlanabilir. Skinny jean'ler genellikle tayt giymekten hoşlanmayan ama tayt rahatlığı arayanlar tarafından sıklıkla giyilir. Birçok farklı marka tarafından üretilen skinny jean'ler; kısa paçalı, yüksek belli, düşük belli, cepli ve cepsiz gibi farklı özellikteki modellerinin yanında değişik renk seçenekleriyle de sayısız alternatifte kullanıcılara sunulmaktadır. 

3 yorum:

skinny jeans modası her yeri sardı mağazaya gidiyoruz normal kesim pantolon bulamıyoruz kilo da fazla olunca ne yapayım ben skinny'i

Alternatif bir model arayanlar ve daha da dar bir kıyafet kullanmak isteyenler tercihini skinny kesimden yana yapabiliyor. Bu pantolonlar vücudu tamamen sarıyor ve son derece sıkı bir görünüm sergiliyor.

Skinny jeanler paçaları doğru indikçe pantolonun sıkılığı daha da artıyor. Bu nedenle istisnasız herkes için uygun bir pantolon kesimi olduğunu söylemek güç. Ancak özellikle gençler arasında favori pantolon kesiminin skinny kesim olduğunu da belirtmek gerekir.