Tekstil ve Moda

Tayt Nedir, Tayt Ne Demek

Bej likralı viskoz tayt. 
Tayt bacakları sıkı saran bir pantolon türüdür. Sıklıkla likra, naylon, pamuk ve polyester karışımından yapılsa da yün, ipek ve benzeri diğer malzemelerden de yapılabilirler. Kendi başlarına ya da üzerini örten bir etek ya da şortla giyilebilirler. 

Tayt Çeşitleri Nelerdir 
Taytlar birçok modelde ve değişik tasarımlarda üretilmektedir. Bunun sonucunda da birçok çeşit paça boyu ile karşılaşılabilinir. 
- Tam Boy: Ayak bileği kemiğinin hizasında biter. Günlük ya da şık gece kullanımlarında hatta kışın botlarla tercih edilmelidir. 
- 3/4 Boy: Baldır hizasında biter. Günlük kullanımda uygundur. 
- Diz Boy: Diz hizasında biter. Daha çok spor aktivitelerinde kullanılır. 

Tayt son zamanlarda, kadınlar için, vazgeçilmez bir giysi olmaktadır. Bunun sebebi, rahat ve diğer giysilerle birlikte kolaylıkla kombin olmasıdır. Ayrıca taytlar günlük giyimde tercih edildiği gibi, spor yaparken de kullanılmaktadır. Hatta, uygun seçimler yapıldığında, özel günlerde de giyilebilmektedir. Kolay hareket edilmesi de sağlayan taytları seçerken de dikkat edilmesi gereken konular vardır. 
Çeşitli renklerde tayt çeşitleri. 
Tayt Seçiminde Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir 
- Kumaş Seçimi: Kadınların en çok kullandıkları giysilerden olan taytların; toparlayıcı, İspanyol paça, termal, kaşe, triko, deri ve deri görünümlü, likralı ve kadife gibi birçok modeli vardır. Tayt satın alırken öncelikle dikkat edilen rahatlıktır. Pamuklu kumaşlar tayt için uygun değildir. Pamuklu kumaş ıslandığında yani terlendiğinde, ter üzerinde zor kurur. Tayt kumaşının, hava almasını sağlayan, terleten, hareketi kolaylaştıran, kaslara destek olan sentetik karışımlı olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Spandex kumaşlar, taytlar için uygun kumaşlardır. Çünkü bu kumaş, elastikiyet özelliği ile vücuda tam oturmasını sağlamaktadır. Tayt için, en uygun kumaşlar, spandex (likra), polyester ve naylon karışımlı olanlardır. Bunun yanında, deri, süet ve kadife de şık kumaş seçimi olarak kullanılabilmektedir. 
- Beden Seçimi: Tayt seçerken belki en çok dikkat edilmesi gereken konu beden seçimdir. Yanlış beden seçimlerinde alınan tayt, vücudu kusurlu gösterebilir. Hareketleri zorlaştırabilir. Doğru bedeni seçtiğinizde, katlanma ve kırışma görünümü olmaması gerekmektedir. Tayt alırken, kalın bel lastiği olan, yüksek belli tayt tercih edilirse, bacakları uzun göstermektedir ve karın bölgesini toparlamaktadır. 

0 yorum: