Tekstil ve Moda

Ekru Nedir, Ekru Renk Ne Demek, Ekru Rengi Nasıldır

Ekru rengi, moda ve tasarımlarda sıklıkla kullanılan renklerdendir. 
Ekru renk (ecru), yaygın kullanımda kirli beyaz veya kırık beyaz da denilmektedir. Geleneksel olarak ekru, bejin bir tonu olarak kabul edilmiştir. 19. yüzyılda açık beje benzeyen sarımsı beyaz olarak tanımlanmıştır. Renk kodu #FEFEE0 olan ekru rengi, genelde kırık beyaz veya kirli beyaz olarak anılsa da, renk bileşiminden anlaşılacağı ve pratikte çeşitli fotoğraflarda görülebileceği üzere, çok açık krem rengiyle kirletilmiş veya biraz kahverengi ile kirletilmiş beyaz diye tanımlanabilir. 

Ekru kelimesi köken olarak; ham, ağartılmamış keten rengi anlamına gelen Fransızca écru kelimesinden gelir. Ekru aynı zamanda ipeğin rengi olarak da bilinir. Ekru, geleneksel olarak ağartılmamış keten rengine benzetilen, grimsi sarı bir renktir. Nötr, toprak tonu, çeşitli parlak tonlarla iyi eşleştiği için iç dekorasyonda sıklıkla kullanılır. Ekru rengi tekstilde; renksiz anlamına da gelir yani boyanmamış, ağartılmamış ham iplik veya kumaşlar ekru olarak adlandırılır, örneğin halının uçlarından sarkan beyazımsı iplikler ekru renkli veya ekru rengindedir denilebilir. 
Ekru renk triko kazak. 
Ekru rengi nötr ve yumuşak renklerden birisidir. Gündelik hayatta hem elbiselerde hemde evlerimizde yaygın kullanımda olan ekru, risk taşımayan ve modası hiç geçmeyen bir renktir. Psikolojik olarak huzur veren ve sakinleştirici etkisi vardır. Beyaza oranla daha az kir gösterir ve diğer renklerle daha rahat kombinlenir. 

Hemen hemen bütün renklerle kullanabileceğiniz ekru renk, toprak ve gri tonları, yeşil tonlarıhaki, kahverengi, kırmızı, lacivertmavi ve turkuaz ile çok daha iyi bir uyum sergiler. Birlikte kombinlenip kullanıldığında etrafa kattığı sıcaklığı hemen hissedebilirsiniz. 

21 yorum:

Ekru Renk Kodu: #c2b280 olan renktir. Genelde kırık beyaz veya kirli beyaz olarak anılsa da, renk bileşiminden anlaşılacağı ve pratikte çeşitli fotoğraflarda görülebileceği üzere, çok açık krem rengiyle kirletilmiş veya biraz kahverengi ile kirletilmiş beyaz diye tanımlanabilir.

RGB renk modelinde #c2b280: % 76.08 kırmızı, % 69.8 yeşil and % 50.2 mavi içerir. HSL'de #c2b280 renk 45° (derece), % 35 doygunluk (saturation) and % 63 parlaklığa sahiptir. Ekru rengin yaklaşık dalgaboyu 575.05 nm'dir.

Ekru renk koordinatları:
Hex triplet #C2B280
sRGB (r, g, b) (194, 178, 128)
HSV (h, s, v) (39°, 27%, 77%)

Ekru, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ekru kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre farklı anlamları olan ekru kelimesi, Türkçe'de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Ekru kelimesi ne demek, TDK'ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar. Peki, ekru kelimesi ne demek, TDK'ye göre anlamı nedir? Ekru kelimesinin kökeni ne, ekru kelimesinin kaç anlamı var? İşte, TDK bilgileri ile merak edilenler.

EKRU NE DEMEK, NEDİR? TDK'YE GÖRE ANLAMI
Ekru kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.Ekru, İngilizce dilinden Türkçe'mize geçmiştir.TDK'ye göre ekru kelimesi anlamı şu şekildedir:
- Krem rengine yakın beyaz- Bu renkte olan

Ekru ağartılmamış keten rengidir. Geleneksel olarak ekru, bejin bir tonu olarak kabul edilirdi, ancak 19. yüzyıldan itibaren "güderi veya eski fildişinden daha yeşil ve daha solgun grimsi sarı" olarak daha kesin bir şekilde tanımlandı. Ekru, ağartılmamış anlamına gelen Fransızca écru kelimesinden gelir. ayrıca saf doğal renginde anlamında kullanılır.

ekru elbise nedir, ekru iplik nedir, ekru kumaş nedir, ekru nedir, ekru rengi elbise, ekru rengi kumaşlar, ekru rengi nedir, ekru renk nasıldır, ekru renk nasıl olur, ekru tekstilde nedir bu soruları sormayın artık ekru bir renktir

Duvar boyasında ekru rengini tercih edenler için ekruyu yakından tanıyalım: Bej renginin biraz daha açığı diye tanımlayabileceğimiz ekru rengi, tonu itibariyle ferah ve aydınlık olması istenen mekanlarda daha sık kullanılıyor. Dışarıdaki ışığı içeriye taşıyan ekru rengi, güneşi evinize doldururken uyumlu renkte mobilyalarla birlikte kullanıldığında, ortama içi açıcı bir etkide bulunuyor. Nötr ve yumuşak renklerden birisi olan ekru, risk taşımayan ve modası hiç geçmeyen bir renktir. Huzur veren ve sakinleştirici etkisi vardır. Beyaza oranla diğer renklerle daha rahat kombinlenir. Hemen hemen bütün renklerle kullanabileceğiniz ekru, toprak ve gri tonları, haki, kahve, kırmızı, mavi ve turkuazla çok daha iyi bir uyum sergiler. Birlikte kullanıldığında ortama kattığı sıcaklığı hemen hissedebilirsiniz.

ekru ne renk, ekru renk nasıl olur diyenler kirli beyazın biraz koyusu.

ekru renk nasil olur,ekru rengi elbise,ekru nedir,ekru elbise nedir,ekru rengi nedir,ekru tekstilde nedir,ekru kumaş nedir,ekru renk nasıldır,ekru iplik nedir,ekru rengi kumaşlar

Ekru rengi nasıl olur evi boyatacam acaba bu renk gider mi salona, Ekru renk tonları var mı, Ekru Renk Boya evi gösterir mi, ekru renk elbiseleri seviyorum ama eve nasıl olur, ekru rengi ve ekru renk görseli biraz aklımı çeldi

ekrü rengi egru nedir egrü diyenler var rengin ismi zor şimdi bir telaffuzu yanlış söyleyen birinden duyduysanız zor

Ekru rengi ne renk diyenler Ekru renk nasıl oluyor yorumlar mısınız, Kırık beyaz rengi nasıl ekru rengi nasıldır, Ekru mu beyaz mı yorum bekliyorum.

geçen biri ekru renk ile boyanmış bir elbise aldım diyor baktım ekru renk ne renk diye bakmaya geldim ekru boya nasıldır diye

Ekru Nedir ? Ekru rengi kadınlar tarafından çok tercih edilen bir renk olmasına rağmen pek çok kadının krem ile karıştırdığı renk olarak da bilinir. Kimi kadınların beyaz dahi dediği ekru aslında kırık beyaz veya kirli beyaz olarak tanımlanabilecek olan bir renktir.

Ekru ve Kahverengi Şıklığı Ekru renkteki kıyafetlerinizi nasıl kombinleyebileceğiniz ile alakalı soruya cevap verirken ekru renk ile en çok uyan renkleri değerlendirmek gerecektir. Bu anlamda ekru dendiğinde akla gelen ilk kombini kahverengi ile yapmak mümkündür.

Ekru renk nasıl kombinlenir: Lacivert ve Ekru Birlikteliği nasıl olur tabi ki çok uyumludur. Ekru kıyafetleriniz ile birlikte hangi renk tercihini yapacağınızla ilgili çekinceleriniz devam ediyorsa daha iddialı bir renk olan laciverti kullanarak eşsiz bir birliktelik ortaya çıkarabileceğinizi vurgulamak gerekir.

halk arasında bizim krem rengi ya da kemik rengi dediğimiz renk ismidir

ekru diye renk mi olur her tona bir isim veren insanımız bu açık sarımsı, sarı eklenmiş beyaza bu ismi uygun görmüştür askında renk değil bir renk tonudur.

Ekru renkli iplik yumağı lazım buraya

Evinizin duvarlarını ekru rengine boyayabilirsiniz. Açık bi renk olduğundan evinizi geniş gösterecektir. Kirli bir renk olması da evinize sıcaklık katacaktır.

teşekkürler

Ekru rengi her yerde sıklıkla karşılaşabileceğimiz bir renk tonu olmaktadır. Mobilyalarda, kıyafetlerde, aksesuarlarda her yerde çok popüler olarak kullanılan bir renktir. Yıllarca yoğun olarak kullanılan bu renk gelecekte de popüler olarak kullanılacağını şimdiden belli etmektedir. Psikolojik olarak sakinleştirici özelliğe sahip olmaktadır. Kadınların daha fazla tercih sebebi olmasının nedeni kiri beyaza oranla daha az göstermesidir.