Tekstil ve Moda

Termin Ne Demek, Termin Kelime Anlamı Nedir

Termin planında, malzeme temini ve iş akışları arasındaki uyum önemlidir. 
Termin (İng, deadline) kelimesi, Almanca kökenli olup; bir iş için belirlenmiş zaman, randevu anlamına gelmektedir. Hukukta ise termin demek, duruşma günü anlamında kullanılmaktadır. 

Ticarette ve tekstilde, termin ise siparişin (isteğin) karşılanabileceği (teslim edileceği) süre, işin bitirilme süresi anlamında kullanılır. Sipariş anlaşmada belirlenen termin süresi bitiminde müşteriye teslim edilir. 

17 yorum:

tekstilde entegre bir üretim olduğu için termin sürelerine çok dikkat edilmelidir, bazen siz her şeyi zamanında ürettiniz ancak örneğin aksesuarı 3. bir satıcıdan alacaksanız, ürettiğiniz gömleği tamamlamak için o aksesuarı beklemek zorundasınız ve bu bekleme maliyet artışı demektir. bu nedenle terminde sıkıntılar olabileceğini dikkate almak gerek. verilen siparişin gerçekleşme tarihinde, bildirilen terminde sıkıntı olacaksa müsteri mutlaka termin gününden önce karşı taraf uyarılmalıdır.

terminsiz iş yapılmaz herşeyde anlaşmaya ekleyeceksin sonra adam malı istediği zaman teslim eder mağdur olursun.

Termin tarihi nedir, termin nedir bu soruyu çok duyuyoruz TDK termin anlamında temin süresi mi termin süresi mi denilirse cevap termindir. lojistikte termin ne demek işi yapma süreniz demek teslim edebileceğiniz tarihe denir. Termin planı ne demek o da iş bitişi tarihlerin belirtilmesi, bu işe tekstilde termin ne demek, iş hayatında termin ne demek, Termin tarihi nedir, Termine etmek Ne Demek bu da işin teslimat tarih ile ilgili planların yapılması demektir.

Peki, termin ne demek? Termin nedir? Termin TDK kelime anlamı hakkında detaylar. Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı zaman termin kelimesi için, belirlenmiş zaman, randevu anlamı çıkmaktadır. Günlük hayatın içerisinde çok değerlendirilmese bile hukuki yönden önemli bir potansiyel teşkil etmektedir. Bu doğrultuda, duruşma günü olarak kullanılır.

Termin Ne Demek?

Termin hem gündelik yaşam için kullanılabilecek hem de hukuki yönden ele alınabilecek anlamlar taşımaktadır.
- Belirlenmiş olan, randevu,
- Duruşma günü,
"Her iki avukat da Termin’de hazır bekliyordu."

Bu şekilde özellikle mahkeme açısından ele alındığı zaman ikinci anlamı ile beraber çok daha fazla değerlendirilen bir sözcüktür. Aynı zamanda avukatlık üzerinden resmi kağıtlarda ve bazı yazılı kaynaklarda çok sık karşılaşılan bir kelime olarak öne çıkıyor.

almanca termin ne demek sorusunun cevabı yani türkçesi randevu, teslim tarihidir. ingilizcesi date, time limit, deadline olan termin kelimesidir.

termins der termine ve termine diye almanca kullanımları var

termin hazırlama,termin tarihi nedir,termin kelimesi ne anlama geliyor,termin tekstilde nedir,termin süresi,deadline türkçesi nedir,

Lojistikte Termin Ne Demek? Termin Deadline / Lojistik Yönetimi: Bir isteğin (siparişin) karşılanabileceği (teslim edileceği) süre, işin bitirilme süresine denir.

Termin hangi dil? almanca diye tahmin ediyorum. Termin nedir dış ticaret? dönem süre son tarih anlamında kullanılıyor.

Termin süresi İngilizce olarak Türkçeye çevirisi deadline demektir

termin süresi ne demek isg Termin tarihi, riskin derecesi ve işyeri koşulları dikkate alınarak riskin ortadan kaldırılması planlanan son tarihi ifade eder. iş sağlığı ve güvenliği ders konularından alıntı

Termin Ne Demek? termin nedir ulaştırma da, Termin hem gündelik yaşam için kullanılabilecek hem de hukuki yönden ele alınabilecek anlamlar taşımaktadır.

- Belirlenmiş olan, randevu,
- Duruşma günü,

Lojistik, ulaştıma, ithalat, ihracat ve ticarette birinci anlamı ile mahkeme ve hukuk açısından ele alındığı zaman ikinci anlamı ile beraber çok daha fazla değerlendirilen bir sözcüktür. Aynı zamanda avukatlık üzerinden resmi kağıtlarda ve bazı yazılı kaynaklarda çok sık karşılaşılan bir kelime olarak öne çıkıyor.

Örnek termin: Her iki avukat da Termin’de hazır bekliyordu. Bu siparişlerin termine hazır olması gerekiyor şeklinde cümle içinde kullanılabilir

Termin hangi dil? Termin sözcüğü Almanca kökenlidir.

termin problemleri yaşanmaktaydı bizim de firmada sık sık

ilk kez termini geldi demişti biri bir sipariş için orada anlamamıştım termin gelmek ne demek diye merak etmiştim ama şimdi her şey aydınlandı.

gerektiğinde termin süresi bazen güncellenir bazen uzatılır bazende kısaltılır.

Rapor termini ne demek?