Tekstil ve Moda

Tekstilde Dünyanın En Fazla İhracat Yapan 10 Ülkesi

Her ülkenin, ülkenin minimum talebini karşılamak için en az bir hazır giyim imalatı kapasitesi vardır. Ancak bazıları bundan fazlasını yapar ve ihraç eder. Daha fazlasını üreten dünyanın en büyük 10 giyim ihracatçısı olan tekstilde en iyi ülkeler aşağıda listelenmiştir. 

Tekstilde En İyi Ülkeler; En Önemli Hazır Giyim ve Elbise İhracatçıları 

1-) Çin 

1993'ten beri Çin'in giyim endüstrisinde dünyanın en büyük üreticisi ve ihracatçısı haline geldi. Bu ülke, hazır giyim imalatından 163,5 milyar dolar kazanıyor ve dünya çapındaki hazır giyim ürünlerinin yüzde 52,2'sini üretiyor. 

Çin performans kalite oranı yüksek tekstil ham maddeleri ve kullanıma hazır tekstil ürünleri üretmektedir. Düşük maliyetli üretim, ileri teknolojiye sahip makineler, endüstriyel yapı, yerel ve küresel pazarlardaki ilerleme, onları en iyi ihracatçı yapan faktörlerdir. 

2-) Almanya 

Almanya, hazır giyim ihracatında ikinci sırada yer alıyor. Bu ülkenin yıllık ihracat değeri neredeyse 40 milyar dolar. Son zamanlarda zihniyetlerini değiştirdiler. Bir zamanlar birincil hedefleri, mümkün olduğu kadar çok şey üretirken, fiyatı mümkün olduğu kadar ucuz tutmaktı. 

Almanya bununla birlikte, şu anda öncelikleri yüksek kaliteli mallar yapmaktır. Ayrıca son teknolojilere sahipler. Sonuç olarak, Çin gibi Almanya'nın da gelecekte tekstil endüstrisi lideri olma şansının yüksek olduğu sonucuna varmak kaçınılmazdır. 

3-) Bangladeş 

Bangladeş, dünyanın önde gelen hazır giyim ihracatçıları arasında üçüncü sırada yer almaktadır. 2018 yılına kadar bu ülke en büyük ikinci giyim ihracatçısıydı. Öte yandan, Bangladeş şu anda giyim üreticileri için dünyada üçüncü sırada yer alıyor. 

Bu küçük ülkenin üçüncü sırayı almadaki gücü, düşük işçilik maliyetleri ve büyük bir iş gücüdür. Yetersiz kaynaklarına rağmen, hükümet yıllık ortalama % 6 GSYİH büyüme oranını korudu ve olağanüstü sosyal ve insani gelişme sağladı. 

Şimdi Bangladeş'in en büyük ihracat kazananı olan hazır giyim işi, ülkenin ve ekonomisinin yeniden inşasında kritik bir rol oynadı. Sektör, ülkenin toplam ihracat karının yüzde 83'ünü oluşturuyor. 

Bangladeş'te bu endüstri yaklaşık 20 milyon kişiyi istihdam etmektedir. Bu nedenle, yüksek kaliteli hazır giyim ürünlerini düşük maliyetle ithal etmek isteyen kişiler için her zaman en kabul edilebilir seçenektir. 

Bangladeş'in hazır giyim ihracat değeri 2020'de 38.73 milyar dolar civarındaydı. Bangladeş'in hazır giyim sektörü son yedi yılda 19 milyar dolardan 38.73 milyar dolara yükseldi. Düşük maliyetli birinci sınıf ürünleri nedeniyle, bu endüstriler küresel rekabet piyasasında iyi bilinen bir üne sahiptir. 

4-) Vietnam 

Vietnam, dünyanın dördüncü büyük ihracatçısı. İhracatlarının tutarının 38 milyar doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Uzmanlaşma, modernizasyon ve yüksek kaliteli ürünlerin üretimi, bu rekabetçi pazarda rekabet edebilmek için birincil hedefleridir. 

Alt sektör, elyaf üretimi ve üst giyim üretimi ülkenin tekstil endüstrisini oluşturuyor. 

Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Avrupa Birliği ve Güney Kore'ye artan giysi ihracatı, Vietnam'ın tekstil sektörünün genişlemesini körükleyen önemli bir bileşendir. Bir diğer kritik faktör, düşük işçilik maliyetidir. 

5-) Hindistan 

Hindistan'da hazır giyim endüstrisinin iki bileşeni vardır. El dokumacılığı, ipekçilik ve el sanatlarından oluşan örgütlenmemiş sektör ilk sırada yer almaktadır. 

İkincisi iyi organize edilmiş, iplik, kumaş ve giysi üretiyor. Örgütlenmemiş sektör, bu alanda organize sektörden çok daha rekabetçi. Pamuk, Hindistan tekstil endüstrisinin % 60'ını oluşturuyor. 

Hindistan'daki tekstil endüstrisi ülkenin en eskisidir. İhracat gelirleri 37,11 milyar dolar. 

6-) İtalya 

Moda dünyasında, İtalyan giyim endüstrisi özellikle iyi bilinmektedir. Ürün portföyü çok çeşitli şeyleri içerir. Pamuk, keten, ipek ve yün, İtalya'da bulunan liflerden sadece birkaçıdır. 

İtalyan tekstil sektörü, 36,57 milyar dolarlık ihracat değeriyle yüksek oranda ihracata yöneliktir. Modern teknolojilerle endüstri daha istikrarlı bir üretim çerçevesine sahiptir. 

İtalya'nın ürün yeniliği, uygulama yelpazesini genişletmek için tamamen kumaş ve ipliklerin teknik performansını geliştirmeye odaklanmıştır. İtalya, kullanıcıya yardımcı olmak için yenilikçi teknolojiye sahip geniş bir e-tekstil yelpazesi ile üretim yapmaktadır. 

7-) Türkiye 

Türkiye tekstil ve hazır giyim sektörü, yüksek standartları yakalayabilmesi ve çeşitli ürünler sunabilmesi nedeniyle küresel tekstil ticaretinde önemli bir rol oynamaktadır. 

Türk sanayi üretimi ve ihracatı, katma değeri düşük mallardan, katma değeri yüksek mamul ve şık mallara doğru değişti. Sonuç olarak, Türkiye çok çeşitli kategorilerde yüksek kaliteli mallar üretmektedir. 

Türkiye tekstil sektörünün ihracat değeri 29,56 milyar dolar. Türkiye'nin tekstil ihracatı, Ekim 2021'de, Eylül 2021'e göre yüzde 14,1 artış, ancak Eylül 2021'e göre yüzde 3,2 düşüşle 1,2 milyar dolar oldu. 

Türkiye'nin genel ihracatı Ekim 2021'de yüzde 20,2 artarak 20,8 milyar dolara yükselirken, tekstil ve ham maddeleri ihracatı aynı dönemde Türkiye'nin mevcut ihracatının yüzde 5,6'sını oluşturdu. 

Sanayi ürünleri ihracatı yaklaşık 30,8 milyar ABD dolarına ulaşmıştır. 

Olağanüstü kapasitesi, yüksek teknoloji çözümleri, dinamik ve esnek üretim kapasitesi ve kalite, sağlık ve çevreye odaklanmasıyla Türkiye, tekstil ve giyim işinde gelişiyor. 

8-) Amerika Birleşik Devletleri 

Tekstil ham maddeleri, tekstiller, iplikler, giysiler, ev eşyaları ve diğer tekstil ürünleri, Amerika Birleşik Devletlerinde rekabetçi bir küresel düzeyde üretilmekte ve ihraç edilmektedir. 27,14 milyar ABD doları ihracat değeriyle ABD, dünyanın en büyük sekizinci tekstil ihracatçısıdır. 

Verilere göre, Ocak-Mayıs 2021 arasında ihracat, geçen yılın aynı döneminde 7.540 milyar dolara kıyasla 9.096 milyar dolara ulaştı. Kadın ve kız takım elbise tipi ceket ihracatı yüzde 196,58 ile en hızlı artış gösterirken, erkek ve erkek takım elbise ihracatı yüzde 44,95 ile geriledi. 

Nonwoven, özel ve endüstriyel kumaşlar, medikal tekstiller ve koruyucu giysiler, ABD tekstil endüstrisinin güçlü yönleridir. 

Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri Tekstil ve Konfeksiyon sektöründe teknolojik olarak gelişmiş olup, şirketleri ABD tekstil pazarına yatırım yapmaya yönlendirmektedir. Bununla birlikte, Amerika Birleşik Devletlerindeki günlük emeğin maliyeti, küresel olarak en yüksekler arasındadır. Sonuç olarak, ürünleri oldukça maliyetlidir. 

9-) Hong Kong 

Hong Kong'un tekstil sektörü, renkli ve baskılı kumaşlarıyla tanınmaktadır. Ayrıca pamuk eğirme, denim dokuma, örme kumaş ve ince ölçü pamuklu örme de ülkedeki önemli üretici ve ihracatçılardır. 

Hong Kong, 20,43 milyar ABD doları ihracat değeriyle dünyanın en büyük 9. tekstil ve hazır giyim ihracatçısıdır. Orijinal Tasarım Üreticisi (ODM) ve Orijinal Ekipman Üreticisi (OEM) hizmetleri ile Hong Kong, iç ve dış pazarların (OEM) taleplerini karşılamak için piyasa değeri ölçeğini geliştirmektedir. 

Pamuk eğirme, denim dokuma, ince ölçülü pamuklu örme ve diğer tekstil ürünleri Hong Kong'dan ihraç edilmektedir. 1993 yılına kadar en iyi ve en büyük ihracatçılardı. Ancak şu anda tekstil ve giyim ihracatında dokuzuncu sırada yer alıyorlar. 

10-) İspanya 

Tekstil ve tekstil makine imalatı, İspanya'nın en önemli endüstrilerinden biridir. Eğirme ve dokumadan boyama ve terbiye işlemlerine kadar çok çeşitli makineler üretiyorlar. 

20,20 milyar ABD doları değeriyle İspanya onuncu en büyük ihracatçıdır. İspanya'nın tekstil ticareti ve üretimi, onu bir moda merkezi haline getirdi. Ve tekstil ve moda endüstrilerinde sürekli olarak yeni zirvelere ulaşmak için çabalıyor. 

2 yorum:

Dünya tekstil sıralaması ve Türkiye tekstilde kaçıncı sırada sorularıma cevap buldum teşekkürler

tekstili hem zengin hem de fakir ülkeler üretir, tekstil tarım gibi her ülkede olması gereken sektörlerdendir.