Tekstil ve Moda

Chino Kumaş Nedir, Chino Kumaş Özellikleri

Chino pantolon. 
Chino kumaş, orijinal olarak % 100 pamuktan üretilen, dimi örgüye sahip dokuma kumaştır. Chino dokuma kumaş kullanılmak suretiyle üretilmiş elbise çeşitlerine chino denilmektedir. Bu kumaş yaygın olarak pantolon üretiminde kullanılır ve üretilen pantolonlar kumaşın ismini alır ve chino pantolon olarak adlandırılır. Chino kumaş, ince bir yapıya sahiptir ve genellikle pamuklu olarak üretilir. Günümüzde pamuk-sentetik karışımları da kullanılarak üretilen chino çeşitleri bulunmaktadır. Yaz aylarında inceliği ve hafifliği ile rahat ve konforlu bir kullanım potansiyeli teşkil etmektedir. 

İlk olarak 19. yüzyılın ortalarında askerlerin giymesi için rahat ve dayanıklı şekilde tasarlanan chino kumaşlar, İngiliz ve Fransız askeri üniformaları için geliştirildi. Daha sonra sivil kullanımda da kendine yer bulan chino kumaş o zamandan beri moda dünyasında kullanılmaktadır. 

Kumaşı çok dayanıklı ve hafif olduğundan genel olarak yaz aylarında tercih edilmektedir. En çok tercih edilen renkler ise şunlardır; haki, beyaz, siyah, lacivert, hardal rengi ve gri olmaktadır. Bunların yanı sıra günümüzde turuncu, kırmızı ve çivit mavisi gibi canlı renkler de öne çıkmaktadır. 

Günümüzde piyasada hem sentetik hem de pamuk karışımı ile hazırlanmış chino kumaş çeşitleri de bulunmaktadır. Rahatlık isteyenlerin en önemli tercihleri arasında geliyor. Chino kumaşlar ve bu kumaş kullanılarak üretilen chino pantolonlar sunduğu özellikler ile beraber günümüzde erkek giyimde önemli bir potansiyele sahiptir. 

Chino kumaş özellikleri nelerdir 
- Chino, pamuktan yapılmış hafifçe parlatılmış dokuma kumaşlardır. 
- Chino kumaşlar, genellikle pantolon ve askeri üniformalar için kullanılır. 
- Şık ve tarz bir görünüm sunar. 
- Hafif bir kumaş türü olmasına rağmen dayanıklı yapıya sahiptir. 
- Rahat ve konforlu bir kullanım imkanı sağlar. 
- Asker kamuflajları için üretilen orijinal rengi haki olan kumaşlar pek çok değişik renk ile üretilir. 
- Farklı kalınlıklarda dokunup, hem yaz hem de kış aylarında rahatlıkla kullanılabilir. 

3 yorum:

chino pantolonlarla adını duyuran kumaş türüdür

Bence çok güzel chino pantolon işyerine giderken tercihim oluyor kumaş pantolon kadar şık kot pantolon kadar rahat chino pantolon 👖

chino pantolon nedir bilmezdim giymeden önce rahatlık ve sportifliğin, şıklık ile buluşma noktası