Tekstil ve Moda

Maskülen Ne Demek, Maskülen Giyim Tarzı Nedir

Maskülen tarzdan esinlenilip oluşturulan kadın giyimi ürünleri. 
Maskülen, İngilizce kökenli masculine teriminin Türkçe karşılığı olan kelimedir. Maskülen; erkeği andıran, erkeğe benzeyen, erkeksi, eril, erkek gibi olan anlamlarına gelir. Maskülen kelimesi,  Latince masculinus sözcüğünden türemiştir. 

Türkçe’de yaygın kullanımı ve okunuşu maskülen olsa da kelimenin aslı TDK'ya göre maskulen'dir. Maskülen tarz, kıyafetlerin ve giyim tarzının daha erkeksi ve sert bir tavır içinde olma halidir. Maskülen kelimesi, feminen kelimesinin zıt anlamlısıdır. 

Herhangi bir kişinin ya da durumun erkeksi etkisini anlatan bir kelime yapısıdır. Özellikle giyim kuşam açısından öne çıkarılan bir kelimedir. Moda dünyası için değerlendirilen bu sözcük, erkeksi bir etki yaratan kadın giyimlerinde sıkça kullanılır. 

Maskülen giyim tarzı nedir, maskülen kadın ve maskülen erkek tarzı nedir 
Maskülen giyim tarzı genelde erkeklere ait elbise ve aksesuarların yoğun kullanılması veya erkekler gibi giyinmeyi ifade eder: kadınlar, erkeklere benzeyen tarz kullanırsa maskülen kadın tabiri kullanılır. Erkeklerde, erkeksiliğini ön plana çıkaran kıyafetler giydiğinde maskülen tarza sahiptir denilebilir. 

Moda terimi olarak maskülen sözcüğü; erkek kıyafetinin kadınlar için tasarlanmış hali olan kadın giysisinin giyilmesi tarzına verilen isimdir. 

Maskülen modasını takip eden kadınlar direk erkek kıyafetlerini giymezler ancak erkek kıyafetlerine benzeyen tarzda giyinirler. Örneğin; bir kadının kıyafetinin üstüne kravat takması, maskülen modasına verebileceğimiz örneklerdendir; bol kesim pantolonlar, kısa ya da keskin hatlara sahip saçlar, fular, kravatlar, erkeksi koku ve parfümler, ceketler, ayakkabılar gibi bu örnekler çoğaltılabilir. Son yıllarda mobilya ve dekorasyon gibi alanlarda da masküler tarz ürünler ortaya çıkmaktadır. 

34 yorum:

erkeğe ait olan, erkeği andıran modaya ve giyim tarzına maskülen denir.

modada er kişi gibi giyinen anlamında demek ama sadece moda ve giyim tarzı olarak değil pek çok alanda kullanılıyor; maskülen tarz, maskülen kadın, masküler giyim, maskülen erkek giyim, maskülen yüz, maskülen beden, maskülen ayakkabı, maskülen kıyafet, maskülen ceket, maskülen şapka, maskülen saç kesimi veya tarzı pek çok alanda bu terim kullanılıyor.

herşeyin fazlası zarar maskülenizm'inde abartısı rüküş oluyor.

maskülen erkeğe yakışan bir şeydir bence erkek gibi giyinen, saçını kısa kestiren kas yapan kadınlar bence çok itici maskülen kadın istemiyorum.

maskülen tarzı kadınlara hayır, feminen tarzı kadınlara evet!

maskülen ingilizce değil fransızca ama ingilizcesi masculine, maskülen olmayan kadın feminendir maskülen yüz'e sahip değildir, maskülen saç ise genelde erkek saçı gibi kısa olan saç modellerine denir. maskülen giyinen ünlülerde var erkeksi kadın ne demek sorusunun cevabı maskulen kadındır.

Maskülenite (masculinity, manhood, manliness)(erkeklik veya erkeksilik de denir) erkekler ve erkek ile ilgili bir dizi özellik, davranış ve roldür. Sosyal bir yapı olarak, maskülenite biyolojik cinsiyetteki erkek tanımından farklıdır. Maskülen standartları, farklı kültürlere ve tarihi dönemlere göre değişir. Hem erkek hem de kadınlar erkeksi özellikler ve davranış sergileyebilir. Masculen tarzı elbiseler tercih edebilirler.

maskülenin tersi yani zıddı olan terim feminendir.

Fransızcadan Türkçeye girmiş olan maskülen kelimesi son dönemlerde çok sık karşılaşılan sözcüklerden biridir.

Pek çok kişi bu kelimenin anlamını merak ediyor. Maskülen ne demek? Maskülen nedir? Maskülen TDK kelime anlamı nedir? İşte bütün bu soruların cevapları. Masculin olarak Fransızca üzerinden maskülen kelimesi şeklinde Türkçeye geçen sözcük, son dönemlerin en çok merak edilen kelimeleri arasında yer almaktadır. Maskülen Ne Demek? Maskülen kelimesi genel itibariyle erkeksi anlamına gelmektedir. Daha geniş tabirle erkeğe benzeyen, erkeği andıran ya da eril gibi anlamlara gelmektedir. Özellikle moda dünyası ile beraber gündelik yaşam içerisinde de son dönemlerde sıkça kullanılan kelimelerden biridir.

Maskülen TDK sözlükte kelime anlamı

Türk Dil Kurumu açısından maskülen kelimesi erkeksi anlamı taşımaktadır. Herhangi bir kişi veya durum ile birlikte farklı unsurların erkeksi yanını anlatan bir yapılır. erkeksilik başladığı zaman maskulenlik devreye girer kaslı anlamına gelir muscle ingilizce kas anlamındadır.

bence iyi bir şey değil erkek gibi kadınlar ve erkek gibi kadınlar doldu ama gerçekten de maskülen tarz, bugünlerde sokaklara da taşınmaya başladı. günümüzün modası çok hızlı değişiklikler gösterir. son dönemlerde ise masküler tarzın sokaklardaki yansımasına bakılarak bu modanın ne kadar benimsendiğini görürüz.

maskülen kadınlara karşıyım ben, maskulinizm ya da maskülizm yanlısı veya maskülist kadınlar kadın erkek eşitsizliğini erkek tarafına olumsuz etkiliyor feminizm maskulizm ya da diğer bir ifade ile feminist maskülist dengesine darbe vuruyor. maskülizm nedir neye denir bilmeyenler bu elbiselerin içine giriyor. maskülenite moda yüzümü ekşiten ve kadınların uzak durması gereken bir moda akımı.

Maskülen tarz nedir kısaca: En çok karşılaşılan tarzlardan biri olmaya devam eden maskülen giyim modanın erkek kesim ve hatlardan oluşmasını ifade eden bir stildir.

maskülen şıklığı nedir diye geldik buraya

maskülen tavır da bu işin parçası hanım hanımcık tatlı minyon bir kıza çok yakışmaz bence küçük bir erkek çocuğu gibi görünebilirsiniz.

maskülen kelime anlamı, maskülen giyim tarzı nasıldır, maskülen kadın, maskülen nedir, maskülen moda tarz, masküler elbiseler, maskülen elbise tarzı örnekleri

Maskülen ne anlama gelir maskulenizmin erkeklikle ilgili yok kadın ya da erkek maskulen olabilir, Maskülen kadın ne demek masculen tarzında giyinen kadına denir, Maskülen tarz ne demek erkeğe benzeyen giyim tarzına denir, Maskülen ne demektir diyorsan Erkek gibi kadın ne demek diyorsun bence onu da yukarıda yazmışlar.

Alfa ve Maskülen karakterler içeren dizi ve filmleri seviyorum

masculanity (n), masculin (adj) erkek gibi erkek, yumuşak hareketleri olmayan, masaya yumruğunu vurabilen, elini korkak alıştırmamış kadın veya erkek :) kelimenin muscle (kas), kelimesinden gelir kökü aynı kelimeden türemiştir diyenlerde vardır.

aşırı maskülen davranışlar her şeyde olduğu modada, kıyafette aşırı olunca itici olabiliyor

maskülenlik arttıkça taş fırınlık seviyesi artar

maskülen kültür nedir bu akımı ait yorumları beğendim bilgilendirici iyi

peki bu maskülen kültür ne demek sorumun cevabını aldım

maskülen kültürü oluşturan elementlere bayılıyorum maskülen kültür dünyamızı ayakta tutuyor ve yol gösteriyor

maskülen saç moda olarak kadına yakışan tek maskülen stil bence kısa kesilmiş maskulen saçlar bazı kadınlara çok yakışıyor. bunun dışında pantolon bile kadına yakışmıyor bence kadına etek giymeliyiz her zaman saçta maskulen tarz tercih edilebilir geri kalan her şey bir kadının feminen olması gerekir

ooo burası maskülenlik koktu

Maskülen Giyim Tarzı nedir? Erkek kıyafetlerine kadınsı çizgiler kazandırılarak elde edilmiş bir tarzdır.

Maskülen Ayakkabılar favorim, maskülen ayakkabıların modelleri ve maskülen ayakkabının kendisi ilgi alanımda

masküler erkekler çok aşırıya kaçılmaz ise çekicidir ama masküler kadın uzak durulması gereken kadın tipidir.

maskülen kadına yakışmayan şeyler maskülen koku ve maskülen ayakkabı kadınlar kesinlikle bunlardan uzak durmalıdır

maskülen moda kızların en sevdiği moda akımlarından biridir kendileri

bir yerde maskülen kadınlar artıp maskülen erkekler azalıyorsa o yerde güneş batıyordur.

Maskülen ne demek Türkçe? yok sanırım erkeksi olabilir ilk aklıma gelen

masculanity (n), masculin (adj) erkek gibi erkek, top hareketleri olmayan, karıya kodum mu oturtan, elini korkak alıştırmayan taşşaklı erkek veya kadın. evet maskülen kadın da olur.