Tekstil ve Moda

Slim Fit Nedir, Slim Fit Kesim Ne Demek

Slim fit elbiseler, bedene tam oturan yapısıyla; düz ve regular fit kalıptan daha dar tarzda üretilir. 
Slim fit, ya da slim üzerimize oturan ve kişiyi daha ince gösteren dar kalıptaki giysilere denir. Dar olmalarıyla birlikte, skinny pantolonlar kadar vücudu sarmalayıp sıkmazlar. Günümüzde jean ailesinin en çok tercih edilen kalıplarından biridir. 

Vücudu saran özelliğe sahip olan slim-fit, bedene tam oturan kalıbı ifade eder. Dar kalıp anlamına gelen slim fit tarzında kıyafetlerin kol, basen, bacak ve bel bölümleri dökümlü değildir, aksine kumaş ve dikim yöntemleri neticesinde kıyafet bedeni sarmalar. Kışlık, baharlık ve yazlık slim fit giyim ürünleri; farklı renk, desen, doku, dikim seçenekleri ile üretilir ve pek çok tarza hitap eder. Dar kalıp ürünler arasından seçim yaparken beden yapısına uygun olanı tercih etmek önemlidir. Aksi taktirde vücudu saran yapısı dolayısıyla dirsek, basen, diz gibi bölümlerde bombeleşme ve kolay yıpranma gibi sorunlar meydana gelebilir. Çokça rağbet görmesi model çeşitliliğinin fazla olmasından kaynaklanır. Pantolondan takım elbiseye, ceketten gömleğe, tişörtten ve monta pek çok giyim ürününe slim fit kalıp uygulanır. Özellikle son yıllarda hem üretimi hem de kullanımı artan slim fit kıyafetler, özel davetlerden gündelik hayat aktivitelerine değin hemen her alanda tercih edilebilir. 

Slim fit giysiler; modern, şık ve estetik bir imaj oluşturmak isteyenlerin tercih ettiği modeller arasındadır. Bu ürünler, yenilikçi görüntüsü kadar rahat olmaları ile de tercih sebebidir. Bu giyim tarzına ait kıyafetlerin her mevsime uygun olanlarını bulmak mümkündür. Sıcak yaz aylarında terletmeyen ve serin kış aylarında soğuk almayı önleyen slim fit kombinasyonlar her sezonda rahatlıkla giyilebilir. Kadın, erkek, çocuk ve unisex seçenekleri ile satışa sunulan slim fit ürünler; dayanıklılık, tasarım ve kumaş materyali gibi niteliklere göre farklılaşır. Kumaşın kalınlığı, dikim ve kesim türü, sağlamlık derecesi gibi belirleyenler kullanım alanını da etkiler. Slim fit kıyafetlerle hem klasik hem de spor bir tarz oluşturabilirsiniz. Gömlek üzerine ceket kombinasyonları ile balo ve akşam yemeği aktivitelerinde klasik tarzınızı konuşturabilir ya da tişört üzerine dar kalıp ceket ile sportif ve canlı bir imaj yaratabilirsiniz. 

Slim fit kesim fazla kumaşlardan arındırılmış bir şekilde pantolon modelinin özellikle slim-fit jean pantolonun üretilmesi ile adını duyurmuştur. Skinny kesime nazaran biraz daha bol kesime sahip slim fit pantolonlar, skinny kadar olmasa da vücudu sarar. Bu pantolonların baldır bölümü biraz daha düz bir görünüme sahip olur. Aynı zamanda pantolonların paçası bileklere tamamen yapışmaz. Özellikle dar pantolon sevenler ancak vücudu çok fazla sarmasından hoşlanmayanlar için bu pantolon kesiminin son derece ideal bir seçenek olduğunu belirtebiliriz. 

5 yorum:

skinny pantolon kesiminin biraz daha bol olanıdır.

Slim-Fit veya kısaca slim pantolonlar, piyasada dar kalıp olarak bilinir.


Geçen bir arkadaş soru ne demektir bu slim fit, alacakmış ya bir tişört dedi ki slim fit tişört ne demek, peki slim fit sweat ne demek güzel bir şey olursa slim fit gömlek bile alınır.

slimfit pantolonlar ortaya çıktıktan sonra bol pantolonlar çok demode gelmeye başladı.

benim de girdiğim her mağazada aradığım kıyafet tipine slim fit denir