Tekstil ve Moda

Füme Renk Nedir, Füme Rengi Ne Demek

Füme rengi. 
Füme, duman renginde olan, gri tonu olan renktir. Füme rengi, halk arasında da rahatlıkla anlayabileceğimiz şekliyle koyu gri ya da duman rengi olarak nitelendirebileceğimiz, moda ve dekorasyon önerilerinde sıkça kullanılan, ortama oldukça değişik bir hava katan renklerdendir. Füme renginin birden fazla tonu bulunur. Açık füme, mavi füme, gri füme, siyah füme ve koyu füme tonları dekorasyonlarda sıkça kullanılır. 
Füme rengi perde. 
Füme sadece bir renk olmayıp füme tekniği olarak bilinen; tütsü dumanıyla kurutulmuş (balık eti vb) olan anlamında kullanılır. Odun ve odun talaşı ile elde edilen duman içerisinde bekletilerek duman aroması sindirilen somon, alabalık, uskumru ve palamut gibi balıklar bir yandan farklı bir görüntü tat ve kokuya kavuşurken bir yandan da bozulmaya karşı dayanımları artırılmış olur. 
Füme rengi kazak ile kadife pantolon kombini. 
Füme rengi tonuna da bağlı olarak genellikle haki, bordo, beyaz, koyu mavi gibi renklerle rahatlıkla birlikte kullanılabilir. Ciddi duruşuyla birlikte füme rengi nerede kullanılırsa kullanılsın bulunduğu ortama bir duruş katar. Tarihte de kullanımı çok eskilere gittiğinden füme rengi köklenmişliği ve oturmuşluğu da sembolize eder. Füme rengi, nötr bir renk olması sebebiyle de kullanıldığı yerdeki enerjiyi dengelemeye de yarar. 

3 yorum:

Duman renginde olan, gri renktir. Füme rengi bir takım, krem füme çizgili gömleği ve füme tonunda kravatı alayım bari.

füme rengi arabaya efsane yakışıyor bence bir de füme rengi takım elbise ile on numara olur.

füme kışa en çok yakışan renklerden biri bence