Tekstil ve Moda

Yavruağzı Rengi Nedir, Yavruağzı Renk Özellikleri

Yavruağzı rengi. 
Yavruağzı, soft renk pembeyi andıran bir renktir. Turuncuyu da pembeyi de andıran bir renktir. Renk kodu #FFA17F olan yavruağzı, diğer canlı renklerde olduğu gibi bu renk de insanlara neşe veren bir renktir. 

Turuncu ve ve pembe arasında bir renktir saf halinin yanı sıra açık ve gölgeli tonlarıyla da oldukça çok sevilen bir renktir. Yavruağzı rengi kırmızı ve turuncu kadar iddialı ve tutkulu değilse de insana enerji ve heyecan verir. Yavruağzı rengi masumiyeti temizliği ve neşeyi temsil eder. Bu rengi kullanan insanlar dışa dönük neşeli sosyal hayatı oldukça kuvvetli ve mizahı seven kişilerdir. Aynı zamanda romantik, maceracı, zeki ve gülmeyi güldürmeyi seven insanlardır. Yavru ağzı gençliğin birazcıkta çılgınlığın rengidir. Kimi zaman hafif duygusallığı temsil etsene çoğunlukla mutluluğun rengidir yavruağzı. Kırmızıdan ve turuncu da sonra gelen en sıcak renklerden biridir ve bu iki renk kadar göze çarpan ve rahatsız edici değildir. Yavruağzı rengini seven insanlar genelde sıcak kanlı sevecen ve her zaman empati yapan insanlardır. Yavruağzı rengi insana dinginlik verdiği gibi huzuru ve dinginliği temsil eden pastel bir renktir. 

Yavruağzı Rengin Dekorasyonda Kullanımı 
Evimizin bir çok bölümünde bu hoş rengi kullanarak huzurlu ve ferah bir ortam sağlayabiliriz. Yavruağzı rengini açık tonların hakim olduğu bir çok alanda kullanabiliriz. Örneğin lüle taşı fildişi beyaz ve vanilya çiçeği rengine boyanmış bir salonda aynı tonlarda koltuk kırlentleri halı desenleri hem salonu geniş göstereceği gibi hemde modern bir ortam sağlamış oluruz. Özellikle de geniş cam balkonlarda yavruağzı rengi hakim olur ve içerisinde canlı bitkiler yer alırsa müthiş bir uyum sağlayabileceğimiz gibi sıcacık da bir ortam elde etmiş oluruz. Dahası çocuk odalarımızda yavruağzı rengini kullandığımızda çocuklarımızın ruhsal durumunu da etkilemiş oluruz. Yani çocuklarımız öz güveni yüksek yalan söylemekten uzak duran ve mutlu çocuklar olarak büyürler. 

Yavruağzı Renk Kombinleri 
Moda da, yavruağzı rengi açık tonlardaki renklerle kombin olarak kullanabiliriz. Beyaz, krem veya açık sarı rengi ile kullanıldığı kombinler yapılabilir. Yavruağzı rengini kullanan kişiler; neşe mutluluk iç ferahlığı ve huzur hissettirmektedir. Bütün renkler arasında en sempatik ve pastel renklerden biridir. 

2 yorum:

Yavrazı renk değilmi değil miydi. Her neyse bence yeni doğan yavruların dillerinin daha doğrusu ağızlarının pudra renginde olmasından dolayı bu ad verilmiştir.

Yavruağzı rengi pastel bir renk tonudur, özellikle kadınların makyaj tonu olarak tercih ettiği renk tonlarından birisidir.