Tekstil ve Moda

Lila Nedir, Lila Rengi Ne Demek

Lila rengi doğadaki leylak çiçeğinin rengidir. 
Lila ya da leylak (lilac), yumuşak, soluk bir mor tonudur. Lilanın renk kodu #C8A2C8'dir. Morun tüm tonları gibi; lila rengi, kırmızı ve mavinin karıştırılmasıyla yapılır. Biraz beyaz renk eklemek lilanın renk tonunu açacak ve lila renginin soluk pastel tonlarını oluşturacaktır. 

Lila rengi, aynı adı taşıyan küçük, narin leylak çiçeğinin adını almıştır. Lila rengi, leylak çiçeğinin renklerinin ortalama rengini temsil eden soluk bir mor tonudur, hafif mor olarak da tanımlanabilir. Bazı leylak çiçeklerinin renkleri de soluk leylak (#DCD0FF), zengin leylak (#B666D2), fransız leylak (#86608E) veya parlak leylak (#D891EF) gibi renklerde olabilir. 
Leylak çiçekleri tonları. 
Lila, masumiyeti, gençliği, maneviyatı ve huzuru temsil eden soluk ve yumuşak bir mor rengidir. Lila, menekşe veya morun diğer tonları gibi mavi ve kırmızının harmanlanmasıyla oluşturulmuştur. Bir miktar beyaz boya eklemek, leylak renginin pastel tonunu oluşturulmasına yardımcı olacaktır. Soluk leylak rengi, İngiliz ve Avrupa kültürlerinde yas tutmanın son günleri ile ilişkilendirilen ve yastan çıkışı sembolize eden bir renktir. 

Lila, yumuşak ama güçlü bir renk paleti oluşturmak için yumuşak turuncu, açık mavi ve açık yeşil tonlarıyla karıştırılabilir. Leylak beyaz, zeytin ve morun diğer tonlarıyla karıştırıldığında, genellikle düğünlerde kullanılan narin, kadınsı bir palet oluşturulur. 

12 yorum:

Lila nın anlamı nedir lila sözlük anlamı tdk:

- Leylak rengi, açık mor rengine denir.

- Hindu inancına göre ise, evreni harekete geçiren ve dünyanın kendiliğinden yaratılış ve yok oluşunun simgesi olan büyük tanrı.

Lila adı ne anlama geliyor? Lila ya da leylak, leylak çiçeğinin renklerinin ortalama rengini temsil eden soluk bir mor tonudur. Çok sık rastlanmasa da isim olarak da kullanılır.

LİLA ANLAMI NEDİR?

Lila ayrıca karanlık yeşil veya hafif mor olarak da tanımlanabilir. Bazı leylak çiçeklerinin renklerine denir. Rengi kırmızı-mor olan diğer leylak çiçekleri de vardır. İngilizce’de Leylak renk adının ilk olarak kaydedilmiş hali 1775 yılındadır.

lila acaba sen en sevdiğim renk olabilir misin?

Açık lila duvar boyası kullandım ama çok sevemedim açık lila rengi tavsiye etmiyorum tabi koyu lila rengi hiç olmaz duvar boyası olarak.

lila renkli tabela gördüm güzellik merkeziydi sanırım güzel görünüyordu.

Açık lila rengi, serin lila rengi ve koyu lila rengi gibi türleri olan renk çeşididir.

En güzel lila güllerle hazırlanan çiçek aranjmanlarını denediniz mi ?

Lila renk lila duvar kağıdı alacağım lila duvarda nasıl durur acaba ya da lila duvar boyası mı kullansam mor lila rengi veya açık lila rengi düşünüyorum kararsız kaldım liladaki güzelliğe bakar mısınız?

Lila rengi gizem, gizem, fantezi, yaratıcılık, bilgelik, duyarlılık, sevgi, yaratıcılık, kibir, dikkat, refah, rahatlık, açıklık anlamına gelir ve bunları sembolize ediyor. Bu renk, öne çıkmak isteyen birçok yaratıcı insan tarafından tercih edilir.

lila bazı kızlarımıza çok yakışıyor leylak çiçeği gibi açıyorlar.

Lila rengine hangi renkler yakışır? Lila elbisenin üstüne hangi renk şal gider bunun cevabını aldım. hemen lila kombini yapacağım

Lila renginin uyku getirme gibi bir psikolojik özelliği olduğu söylenmektedir.