Tekstil ve Moda

Fitilli Kadife Nedir, Fitilli Kadife Kumaş Özellikleri

Fitilli kadife kumaş. 
Fitilli kadife (Alm. Kordsamt, Fr. vélours côtelé; İng. corduroy), genellikle üst giysi yapımında kullanılan, kumaş yüzünde kumaş uzunluğu boyunca kesikli havlardan oluşan yolların yer aldığı kadife kumaşa denir. 

Fitilli kadife kumaş, hav atkılarının sürekli olarak aynı çözgü ipliklerine grup halinde bağlanması ve daha sonra bunların kesilmesi ile elde edilen kadife çeşididir. Kumaş yüzünde, çizgiler halinde havlı bir görünüm vardır. Fitilli kadife, genellikle çözgü yerleştirmeli dimi sırtlı dokuma ile elde edilmiş geniş dikey ripsleri olan pamuklu veya yünlü kumaştır. 
Fitilli kumaş elbise. 
Fitilli Kadife Kumaş Özellikleri 
Fitilli kadife, tuşesi kaba, kalın yapılı, sert, genellikle çözgü yerleştirmeli dimi sırtlı dokuma ile elde edilmiş geniş dikey ripsleri olan pamuklu veya yünlü kumaştır. Kumaş yüzeyi, yivli, oluklu görünüme sahiptir. 
Sarı fitilli kadife etek. 
Fitilli kadife kumaşlar, karde pamuk ipliğinden dokunan ve ekstra atkılarla değişik yükseklikte kesik ilmeler oluşturarak fitilli bir yüzey yapısı ve görünümü sağlayan gramajlı yapıya sahip, pamuklu vb ipliklerden yapılan kumaşlardır. Kaliteli türlerinde merserize penye pamuk ipliği kullanılır. Temel kumaşta dimi örgü kullanılarak daha rijit bir yapı oluşturulabilir. 

4 yorum:

fitilli kadife kışlık ürünlerden zaman zaman moda olan kumaş türüdür kendileri.

Fitil kadife, tekstil üreticilerinin çeşitli farklı malzemelerle yapabilecekleri dayanıklı, çıkıntılı bir kumaştır.

Fitilli kadife kumaş içeriği, genellikle pamuktan yapılırken, kadife polyester ve pamuk karışımları veya hatta tam polyester karışımları ile de dokunabilir.

fitilli pantolon ne demek diyorsan fitilli kadifeden yapılan pantolon türüdür.