Tekstil ve Moda

Anvelop Nedir, Anvelop Ne Demek

Dökümlü duruşundan dolayı anvelop elbise modellleri şık ve bir o kadar da sadedir. 
Etek uçlarına doğru genişleyen ve dökümlü anlamına gelen anvelop, kadınların rahatlıkla kullanabileceği bir kumaş kesim şeklidir. Kadınların özellikle bu kesimi sevmesinin sebeplerinden biri, beden ölçüsünün olmayışından kaynaklı hem rahat hem de kusurları kapatıcı bir etkisinin bulunmasıdır. Özellikle 1970'li yıllarda ortaya çıkıp o dönemde popülerlik kazanmış kumaş kesim şekli olan anvelop, günümüzde de şık kombinler için tercih edilir. 

Elbise ve eteklerde kullanılan bu kesim, bunların yanı sıra bluz, gömlek ve tişörtlerde de dekoltede şıklık yaratmak amacıyla değerlendirilir. Göbek ve bel bölgesindeki fazlalıkları kamufle etmek amacında olan kadınlar için doğru bir tercih olan anvelop kesim kumaşlar, iri yapılı kadınlarda ise dikey çizgilerle gizem ve kamuflaj etkisi yaratır. Hem salaş hem spor hem de şık bir tamamlayıcı olan bu tarz kesime sahip elbiseler, kişinin ilgi odağı olmasında kolaylık sağlar. Kilo vurgusu dışında belinin inceliğini vurgulamak isteyen kadınlar için de bel bölgesinde kullanılan ince bir kemer ile kombinlenen anvelop elbise, hem kadınsı hem şık bir görünüm sağlar. Ayrıca eteğin bel bölgesinde yer alan kendinden ipli modeller de tercih edilebilir. Şık bir gece kıyafeti olarak kadife veya saten kumaştan oluşan anvelop bir elbise ya da gündüz arkadaş eğlencesinde spor ayakkabıyla kombinlenebilen pamuk ya da keten bir anvelop üst, her zaman şık bir görünüm yaratır. Burada kombini aksesuarlarla bütünlemek önemlidir. 

Anvelop kesim kıyafetler tüm organizasyonlarda uyumlu bir bütünlük oluşturur. Kimi kaynaklarda zarf kesim ya da kruvaze kesim olarak da bilinen anvelop kesim türüne ait kıyafetler birçok ortam için kolaylık sağlamaktadır. Giyim dolaplarının klasikleri arasına yerleşen bu tarz kıyafetler, günlük hayata bol bol dahil edilerek etkili bir stilde rol oynar. 

1 yorum:

Anvelop kısaca tanımı olarak üst üste binen etek demektir