Tekstil ve Moda

Polar Kumaş Nedir, Polar Kumaş Özellikleri

Polar kumaş, yıkayınca hemen kuruyan, ütü istemeyen ve sıcak tutan bir yapıya sahiptir. 
Polar kumaş, bakıldığında örgüsü tam olarak belli olmayan, havlu kumaş zeminine uygulanan bir takım işlemlerle her iki tarafı da tüylendiren, yumuşak, dolgun, sıcaklık hissi veren örme kumaşlardır. Genellikle; sweatshirt, hırka, mont, kaban astarı olarak kullanılır. Bebek giyiminde, fazlasıyla tercih edilen bir kumaş cinsidir. 

Polar kumaşlar, yumuşak, dolgun sıcaklık hissi veren, dayanıklı ve hafif olan örme kumaşlar özel ipliklerden üretimi gerçekleştirilmiş ve sıcak tutan, ütü istemeyen rahat kullanım imkanı veren kumaşlardır. Yumuşaklığı ve kullanım amacı itibari ile çok yönlü kullanılmaktadır. Yüzde yüz polyesterden üretilmektedir. Yumuşak polar kumaş, dokusu, antibakteriyel ve antipilling yapısı ile çok yaygın ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir üründür. Polar kumaşlar istenen renk ve değerlerde üretime uyumludur. 

Polar Kumaş Özellikleri 
- Polar elbiseler ütü gerektirmez, yıka ve giy tarzındadır. 
- Düşük sıcaklıklar eşliğinde çamaşır makinesinde rahatlıkla yıkanabilir. 
- Nefes alabilen bir özelliğe sahiptir. 
- Vücut ısısının dışarı çıkmasını engeller, sıcak tutar, terletebilir. 
- Dayanıklıdır, elbisede çekme ve boyut değişimi düşüktür. 
- Tüylenme/boncuklanma yaratmaz. 
- Astar alternatifi şeklinde kullanılabilir ancak sentetik malzeme olduğu için ten ile uzun süre temas etmemesine dikkat edilmelidir. 
- Lekeye karşı belli oranda dayanıklıdır. 
- Hijyeniktir, bakteri üremesine izin vermez. 
- Polar elbiseler, yumuşak yapılıdır. 
- Elastan ipliklerle ile esnek olanlar gibi pek çok değişik çeşidi bulunur. 

Polar Kumaş Çeşitleri 
Antipilling polar kumaş, astarlık polar kumaş ve traşlı polar kumaş olmak üzere üç türü bulunmaktadır. Polar kumaşlar genellikle sweatshirt ve kazak tarzı elbiselerde kullanılır. Kullanım alanı yaygın olduğu için polar isimli kapüşonlu kıyafetler vardır. Kapüşonlu polar, polar fermuarlı hırka ve polar sweatshirt ürünleri yüzde yüz polar kumaştan üretilmektedir. Kamusal alanda askeri polar mont ve sağlık sektöründe paramedik polar olarak tercih edilir. 

Polar mont ve kaban tarzı kışlık ürünlerin iç kısımlarında astar olarak da kullanılmaktadır. Ev tekstili ve dekorasyonunda koltuk örtüsü, minder kılıfı gibi alanlarda tercih edilir. Kadın polar ve erkek polar giysileri vardır. Çocuk giysilerinde de çokça gördüğümüz bir üründür. Kış aylarının vazgeçilmezleri şapka, bere, eldiven ve şal ürünlerinde % 90 oranında kullanılmaktadır. Polar battaniye olarak da üretimi gerçekleşmektedir. 

Polar Kumaş Nasıl Yapılır 
Polar kumaşı polar hale gelmeden önce düz bir kumaştır. Makine içerisine giren kumaş uçları tığ şeklinde olan iğneler yardımı ile çekilerek koparılmaktadır. Koparılan iplerin uçları kumaşın özelliği ile papatya misali açılmakta ve polar kumaşı oluşturmaktadır. Daha sonra bu kumaşın koparılan iplerinin boyutlarının eşit olması için tıraş edilmektedir. 

8 yorum:

Bir polar elbise, polar mont veya sadece polar kumaş, polar; polyester sentetik malzemeden yapılmış hafif bir gündelik kıyafetlerdir. Bir polar üst giyim mont veya sweatshirt genellikle düğmeler veya diğer bağlantı elemanı olarak bir fermuar bulunur.

Polar kumaş nedir, polar kumaş özellikleri nelerdir? Polar kumaş nasıldır ? Yaygın kullanıla bir kumaş çeşidi olan polar kumaş polyesterden yapılmış olan yumuşak bir naplı yalıtım ve soğuktan koruma amaçlı kumaş olarak bilinmektedir.

Pek çok kez duyduk polar elbise nedir, polar battaniye de var. polar örtüler var polar yorgan bile peki nedir bu polarlar: çok duyuyoruz ama biliyor muyuz ne demek polar kumaş. Gündelik hayatımız içerisinde giysilerimizde tercih ettiğimiz kumaş türlerinden polar, genellikle kış aylarından soğuklardan korunmak için kullanılıyor. Kumaş türünün yumuşak ve kalın olması soğuk havanın içeriye geçmesini engelliyor. Ayrıca şık ve estetik açıdan göz alıcılığı da vardır.

bu kumaşa bu kadar değer verip bu kadar yazı yazmanın anlamı var mı merak ediyorum polyester denen naylon türevi değil mi sonuçta.

Polar elbise nedir, polar elbise nasıldır peki.
En çok tercih edilen kumaşlardan polar, yıkayınca hemen kuruyan, ütü istemeyen ve sıcak tutan bir kumaş türüdür. Fakat bakımında dikkat edilmesi gereken hassas bir kumaş türüdür.

Polar elbiselerin özellikleri nelerdir
Kumaş türlerinden polar elbise ütü gerektirmeyen bir kumaştır. Çamaşır makinelerinde düşük sıcaklıklarda yıkanabilmektedir. Polar elbiseler, nefes alabilen özelliği sayesinde vücut ısısını korumaya yardımcı olur. Tüylü yüzeyi olan bir elbisedir ve dayanıklıdır. Leke ve kirlenmelere karşı dayanıklıdır. Sıcak tutar ve yumuşak yapısı vardır. Farklı çeşitleri bulunmaktadır.

Polar elbise nasıldır? Polar kumaş türü ısıya ve bakterilere karşı dayanıklı bir türdür. Ayrıca bu kumaş türü hafif, kabarık hacimli ve yumuşak bir kumaşlar arasında yerini almaktadır. Boyanabilme özelliği ile her renkleri bulunmaktadır.

Polar elbise neyden yapılır kısaca nedir: Bir poliester kumaş tipi.

polar kumaş elbise ne demek, polar kumaş nasıldır, polar kumaş kullanım alanları, polar elbise türleri, polar battaniye nedir

polar koltuk örtüsü aldık şimdilik bir şikayetimiz yok polar kumaşlı örtü ile