Tekstil ve Moda

Minder Nedir, Minder Ne Demek

Minder takımı. 
Minder, üstünde oturulan, içine pamuk, elyaf ya da yün doldurulmuş küçük şilteye denir. Ayrıca üzerinde güreş vb. spor oyunları yapılan şiltelerde minder olarak adlandırılır. Yün, tüy, polyester, elyaf, dokunmamış malzeme gibi birçok farklı ürünle doldurularak üzerine kumaş dikilen oturmaya ya da yaslanmaya yaran küçük yastık olan minder ürünleri, yumuşaklığı ve modern tarzlarıyla oldukça popüler ürünlerdir. Farklı model ve çeşitleri sahip olan minder ürünleri, döşemelik minder kumaşı ile kaplanır. 

Minderin inanılmaz bir tarihi geçmişi bulunur ve Mezopotamya'dan Eski Mısır'a, Avrupa'dan zamanımıza kadar birçok farklı çeşit ve modelde kullanılan minder ürünleri, rahatlığın ve konforun da simgesi olmuştur. Oturmak ya da yaslanmak için kullanılan, rahat olunması için üretilen, farklı minder çeşitleri vardır. Minderler bir sandalye ya da koltuk üzerine oturmak ya da çömelmek için kullanılan, sertliği yok etmek için kullanılan ürünlerdir. 

Sandalye minderi: Uzun saatler boyunca, otururken konforu sağlamak için kullanılır. Birçok stil ve sandalye türüne göre hazırlanmış minder türü vardır. Çoğu sandalye minderinde, kaymayı önlemek için ip uzantılar vardır. 

Şezlong minderi: En popüler ve konforlu outdoor minder çeşitleridir. Çoğu şezlong minderi 7 ila 10 cm kalınlığa sahiptir. En yaygın olarak çift şerit stilli minderler tercih edilir. Şezlong minderleri hem üst gövdeye hem de alt gövdeye destek sağlayan ürünlerdir. 

Armut minder: Açık hava yaşam alanlarında sıklıkla kullanılan ve derin oturma minderi olarak adlandırılan minder çeşididir. Özellikle yeşil alana sahip kafelerde ve plajda sıklıkla tercih edilir. 

Ayrıca sünger minder, yer minderi, yer yatağı minderi, şark köşesi minderi, koltuk minderi ve sandalye minderi gibi birçok minder çeşidi vardır. 

1 yorum:

mindere çıkmak diye de bir şey var güreş vb sporlarda; bugün milli sporcumuz altın madalya için mindere çıkacak gibi bir cümleyi haberlerde duyabilirsiniz.