Tekstil ve Moda

Mira Kumaş Nedir, Mira Kumaş Özellikleri

Mira kumaş, yüzde yüz polyester ipliğinden üretilen esnek bir kumaş türüdür. Yumuşak dokulu mira örme kumaşlar, hava alma, terletmeme, kırışmaya karşı dirençlilik özellikleri ile öne çıkar. Kumaşın ipliği farklı kalınlıklarda olabilmektedir. İpliğin farklı kalınlıklarda olması, kumaşın yazlık veya kışlık olmasına bağlıdır. 

Her mevsimde kullanabilme avantajı dış giyimde de sıkça görülen kumaş türü olan mira kumaş, duble mira veya krep mira olarak da adlandırılmaktadır. Örme kumaş grubunda yer alan mira kumaş hem düz hem ters yüzeyiyle kullanılabilmektedir. Ters yüzeyiyle kullanıldığında dokuma görünümünde olan atlas (duble) kumaş gibi görünmektedir. 

Mira kumaş özellikleri nelerdir 
- % 100 polyester kumaştır. 
- İç göstermez, 
- Tesettür giyimde sıkça talep edilen kumaş türüdür. 
- Likralı ve örgü kumaştan üretilir bu özelliği oldukça esnek olmasını sağlar. 
- Diğer örme grubu ürünlerine nazaran yüzeyinin daha dolgun duruşu vardır. 
- Yazlık ve kışlık olan çeşitleri vardır. 
- Maliyeti ham maddesinin polyester olması nedeniyle düşüktür. 
- Gündelik kullanım uygundur. 
- Az hava alma özelliğine sahiptir yazın terletme yapabilir. 
- Teri emmez ancak ıslandığında çabuk kurur. 

Mira kumaş kullanım alanları 
Her mevsim kullanıma uygun olan mira kumaş türü, geniş ürün yelpazesine sahiptir. Giyim alanında neredeyse her ürününde görülmesi mümkündür. Hazır giyimlerin çoğunluğunda mira kumaş kullanılmaktadır. Giyim ürünlerinden; ferace, şal, tunikler, uzun elbiseler vb. kullanılır. 

2 yorum:

Mira kumaş kullandım ve aşağıda mira kumaş kullananlar ya da kullanacaklar için yazdım özelliklerini, bence bu kumaştan elbise alınabilir ama bu sentetik elbiseyle gardırobunuzu doldurmayın bir kaç tane alın fazlasına gerek yok, çok fazla varsa dağıtın gitsin rengini ve modelini sevdiğiniz bir iki tanesi kalabilir.

sorularınaza cevaplar:
mira kumaş terletir mi hava geçirmeme özelliğine sahip olan mira kumaş yaz aylarında kişiden kişiye değişmekle birlikte terlemeye neden olabilir. Mira kumaş esnek midir, esnek bir kumaş türüdür. mira kumaş yazlık mıdır, mira kumaşın ince ve kalın olan modelleri ve türleri var modeline göre her mevsim kullanıma uygundur. kaç derecede yıkanması gerekir, mira kumaşın düşük derecede yıkanması gerekmektedir hassas ayarda yıkamaya çalışın kaynatma falan yapmayın kesinlikle. şallarda duruşu nasıldır, örme grubunda yer alan mira kumaş, diğer ürünlere göre daha tok duruşa sahiptir, mira kumaşın hacmi hafif midir, ipliklerin kalınlığına göre kullanımının yaz ve kış mevsimi olarak ayırt ettiğimiz mira kumaşının hacmi hafiftir, mira kumaş naylon mu, mira kumaş naylonun kardeşi olan sentetik olan polyester kumaştan üretilir.

Bu kumaş hakkında, mira kumaş ütü ister mi, mira elbise terletir mi? Mira kumaş elbise iç gösterir mi? merak ettiğim sorulardı. Peki, mira kumaş nedir, nasıldır, özellikleri nelerdir? bunları bende kullanmadan önce merak ediyordum ancak bunları öğrendim. anlatmam gerekirse mira kumaşlar

Giyimde kalın ve ince yapısı ile dört mevsim kullanılabilen mira kumaşlı elbiseler, daha çok kadınların kullanımına sunulan kadınlar tarafından tercih edilen kumaş türüdür. İpliğin ince ve kalın kullanılması yaz, kış kullanılabilecek ürünlerin ortaya çıkmasının nedenidir. Tesettür giyimde mira kumaş yaygın kullanılan kumaş türleri arasında yer alır.