Tekstil ve Moda

Jüpon Nedir, Jüpon Ne İşe Yarar

İç eteklik ve iç elbise olarak da bilinen jüpon, genellikle gelinlik ve abiyelerin altına giyilir. 
Jüpon, etek ve elbiselerin içerisine giyilen, ışıkta kumaşın içini göstermesine ve yürüme esnasında kumaşın elektriklenerek yukarı çıkmasını engelleyen iç eteğe jüpon denir. Pamuklu saten ve ipek gibi ince kumaşlardan yapılan bu kıyafet, ilk kez Fransa'da ortaya çıkmıştır. Avrupa ülkelerinden sonra Türkiye'de de yaygınlık kazanan jüpon elbiselerin, naylon ve viskon kumaşlardan üretilen çeşitleri de mevcuttur. 

Kadınlar için özel olarak üretilen bu iç giyim ürünü kıyafetler, giyilen etek, elbise ve abiyelerin çok daha düzgün görünmesini sağlar. Genellikle bej, ekru, beyaz ve krem gibi açık renklerde üretilir. Bunun dışında son yıllarda siyah ve lacivert gibi koyu renklerde üretilen modelleri de satışa çıkarılıyor. 

Bel lastiği ile birlikte ekstra giyim konforu sağlayan jüponların en önemli özelliği yılın dört mevsimi giyilebiliyor olmasıdır. Likralı olan modelleri ekstra esneme payına sahiptir. Bunun dışında dantelli, dizüstü ve diz altı gibi birçok farklı modeli mevcuttur. 

Kadınlar tarafından ihtiyaç duyulan iç giyim ürünlerinden olan jüpon modelleri, hafif tasarımları ile kullanım kolaylığı sağlıyor. Özellikle bazı etek ve elbise çeşitlerinin tamamlayıcısı olan ürünler, daha rahat hissetmek için önemli yardımcı giysiler arasında yer alıyor. Elbise ve eteklerin konforlu bir şekilde taşınmasına katkıda bulunan modeller, hoş tasarımları ile büyük beğeni topluyor. 

Jüpon Modelleri Nelerdir 
Jüpon modelleri, birbirinden güzel tasarımlarına göre çeşitlilik gösterebiliyor. Bazı kıyafetlerin konforlu bir şekilde giyilmesi için jüpon kullanımı zorunlu oluyor. Bu anlamda kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilen ürünler, isteğe bağlı olarak kısa, uzun, dantelli ya da sade olan tasarımları ile temin edilebiliyor. Çeşitlerin daha dar ya da daha geniş kesimli olan modelleri, elbiseye uygunluğu gibi kriterler doğrultusunda seçilebiliyor. Beyaz, ten rengi ve siyah renkteki jüponlar oldukça ilgi gören ürünler arasında bulunuyor. Külotlu ve korseli jüpon modelleri ise elbisenin daha güzel ve zarif bir şekilde taşınmasına önemli ölçüde yardımcı oluyor. Aynı zamanda korse görevi de gören tasarımlar, kadınlardan tam not alıyor. Elbise şeklinde tasarlanan jüponlar ise, boydan boya şık bir görünüm için avantaj sunuyor. Kadınların gün boyu konforu için geliştirilen modeller, özellikleri ve tasarımları ile göz dolduruyor. 

Jüpon Nasıl Kullanılır 
Elbise ve eteklerin altına giyilen jüpon modelleri, oldukça hafif ve kaliteli yapıları sayesinde kolay bir şekilde kullanılabiliyor. Şıklığın tamamlayıcı olan ürünler, elbise ya da eteğin modeline göre dar ya da daha geniş kesimli olarak tercih edilebiliyor. Kıyafetin rengine göre beyaz, siyah ya da ten renginde seçilebilen ürünler, giysilerle tam uyum sağlayarak gün boyunca konfor için katkıda bulunuyor. Özel tasarımları sayesinde hareketleri kısıtlamayan ve duruş sorunlarına yol açmayan jüponlar, kadınlar için en büyük kurtarıcılar arasında yerini alıyor. Her beğeniye uygun olan üretilen çeşitler, klasik ya da dantelli modelleri ile ihtiyaç duyulan her zaman kullanım kolaylığı sağlıyor. 

Jüpon Özellikleri Nelerdir 
İç giyimde en çok tercih edilen jüponlar, düğünler ve nişan gibi özel davetlerde sıklıkla giyilir ve elbiselerin çok daha derli toplu görünmesini sağlar. Özellikle gelinlik gibi etek kısmı geniş ve kabarık olan kıyafetlerde de tercih edilir. Jüponlar genellikle bahar ve yaz aylarında giyiliyor. Elastan ve saten yapıda, ince kumaşlardan üretilen bu kıyafetler, eteklerin yapışmasını önler. Polyester kumaşından ihmal edilen çeşitleri ise sadece yaz aylarında değil kışın ve mevsim geçişlerinde de giyilebilir. 

Farklı renk ve bedenlerde üretilen jüpon modelleri her kadına hitap ediyor. Pamuk, elastan, naylon gibi çeşitli kumaş türleri ile oluşturulan ürünler, kadınların rahatlığının üst seviyeye taşınmasına yardımcı oluyor. Dar, geniş, klasik, dantelli çeşitler beğeniye ve kıyafete uygun olarak temin edilebiliyor. Bunun yanı sıra korseli, külotlu, elbise şeklinde, askılı, askısız ve daha birçok tasarım, daha fazla konfor ve fonksiyonellik için gerekli zemini hazırlıyor. Yüksek teknoloji ile üretilen jüpon modelleri, sağlığa önem veren kaliteli yapıları ile büyük beğeni topluyor. Hafif tasarımları sayesinde pratik kullanım sağlayan ürünler, ihtiyaç duyulan her an kolay bir şekilde kullanılabiliyor. Modellerin elbiseye uygun renkte ve özellikte tercih edilmesi mümkün oluyor. Kaliteyi ön plana çıkaran çeşitler, konforu üst düzeyde sunmayı hedefliyor. Korseli, külotlu, mini, diz altı, dar, geniş, askılı, askısız ya da elbise şeklindeki tasarımlar, işlevselliği ve rahatlığı arttırıyor. Dantelli ya da sade modeller, göz dolduran çeşitler arasında yer alıyor. Yumuşak dokuya ve esnek yapıya sahip olan jüpon modelleri, kaygan tasarımları sayesinde kıyafetlerin vücuda yapışmasını önleyerek muhteşem görünüm ve şıklık kazandırılmasına yardımcı oluyor. 

4 yorum:

Jüpon kelimesi ne anlama geliyor? Türk Dili, tarih boyunca ilişki kurduğu medeniyetlerin (ülkelerin) dillerinden kelimeleri kendi bünyesine katmış ve bu sayede çok zengin bir dil oluşturmuştur. Hal böyle olunca, Türkçe ’de gündelik hayatta karşımıza çıkan bazı sözcüklerin anlamına bilemeyebiliyor, ilginç bulabiliyoruz. Son zamanlarda anlamı merak edilen kelimelerden olan jüpon ne demek? TDK’ye göre jüpon sözcüğü ne anlama geliyor? Jüpon kelimesinin kökeni ne jüpon kelimesinin kaç anlamı var, TDK'ye göre anlamı nedir?

JÜPON KELİMESİ NE DEMEK? JÜPON KELİMESİ TDK ANLAMI
Jüpon kelimesi dilimizde sıklıkla karşımıza çıkan sözcükler arasındadır. Jüpon kelimesi Fransızca kökenlidir.
TDK’ye göre jüpon kelimesi ise şu anlama gelmektedir:
- İç etek.

Giyimde jüpon ne işe yarar soruma cevap veren bir yazı.

jüpon bir çeşit iç elbise olup jüpon elbise astarı denilmektedir ama astar olmayıp elbiseden bağımsızdır ayrı bir etektir ayrı satılır.

iç göstermemesi için ne giyilir sorusunun cevabıdır