Tekstil ve Moda

Elbise Nedir, Elbise Ne Demek, Elbise Eş Anlamlısı Kelimeler

Antik mısır elbisesi kalasiris; elbiselerin yapısı ve modelleri, iklime ve coğrafyaya göre değişir. 
Elbise, her türlü giyim eşyasına denir. Giyecek, kıyafet, giysi, esvap, libas, urba, paltar kelimeleri elbisenin eş anlamlısı olarak kullanılmaktadır. 

Elbise insanların üzerilerine giymiş oldukları, genellikle deriden ve kumaştan yapılan vücudu dış etkilerden koruyan parçalardır. Pamuk, keten, yün ve polyester gibi doğal ve yapay elbise ham maddelerinden üretilirler. 

Elbiselerin tarihçesi insanların ilk ortaya çıktığı yıllara dayanmaktadır. İnsanlar üşüdüklerinde bir tür örtüye gereksinim duyduklarını düşünülmektedir. Bunun için tarihte ilk önceleri hayvan postlarının daha sonra dönemlerde ise dokunmuş elyaflardan elde edilen kıyafetlerin kullanıldığı düşünülmektedir. Günümüzde ise kumaş oluşturmak için kullanılan teknolojiler temel olarak 3'e ayrılır: 

9 yorum:

Elbise kelimesinin eş anlamı nedir diye araştırma yaparken buldum, elbise anlamına gelen sözcükler yukarıda yazılmış libas bunlardan biri elbise eş anlamlısı nelerdir yukarda 6 tanesi yazılmış.

fistan da var ama bütün elbiseleri kapsamıyor, fistan tek parça kadın giysisi anlamına geliyor.

tdk kelime anlamı elbisenin nedir? elbise sözlük anlamı çıplak ten üzerine giyilen her türlü giyim eşyası, giyecek demekmiş. elbise eş anlamlı kelimeler hangileridir diye soru sorulmuştu, hepsini sayamamıştım, şimdi elbise ile aynı anlamda kullanımı olanlardan bilmediklerimi öğrendim.

Türk dil kurumuna göre elbise kelimesinin kökeni de merak ettim. elbise ne demek ne anlama geliyor? elbise kelimesinin kaç anlamı var? elbise yakın anlamlı kelimeler neler:

Elbise kelimesi, dilimizde oldukça sık kullanılan kelimelerdendir. Elbise sözcüğü Arapçadan Türkçeye geçmiştir. TDK'ye göre elbise kelimesi anlamı şu şekildedir:
- Giysi

urba nedir, elbise nedir, elbise kelimesi eş anlamlısı kelimeler, libas nedir, giysi nedir eş anlamlı sözcükler neler, elbise Türkçe anlamı

elbise ile aynı anlamda kullanılan amma da çok kelime varmış

Elbise kelimesinin eş anlamı, elbise yakın anlamı, elbise anlamdaşı, elbise eş anlamlısı sözcükleri ödev veriyorlar

elbise kelimesinin eş anlamlısı nedir elbisenin eş anlamlısı gibi sorulara cevap olarak bu site eodev den daha iyi ödevimi yaptım

kıyafet eş anlamlısı kelimeler nelerdir ödevi için güzel bir platform