Tekstil ve Moda

Panço Nedir, Panço Ne Demek

Genellikle kare ya da dikdörtgen biçimli kumaş parçasından yapılan dış giyim ürünü.  
Panço, ortasında başın geçebilmesi için bir delik bulunan, dikdörtgen veya kare biçimli kumaştan yapılmış vücudu sıcak tutmak için tasarlanmış, kadın ve erkek için de modelleri bulunan bir dış giysidir. İspanyolca yünlü kumaş, battaniye anlamına gelen poncho kelimesinden dilimize geçmiştir. Ancak günümüzde her çeşit elyaftan üretilebilmektedir. Benzer biçimde, su geçirmez malzemeden yapılan, vücudu yağmurdan korumak için tasarlanmış, çoğunlukla kapüşonlu; yağmurluk olarak da kullanılan pançolar da vardır. 

Güney ve Orta Amerika yerlilerine özgü pelerin şeklinde bir giysi olan pançonun ilk örnekleri parlak renklerde, kaba el dokuması yünlü kumaşlardan yapılırdı. İlk olarak Aztek ve İnkalarının elle diktiği bu Latin Amerika pelerinlerinin günümüze uyarlanması 1940'lı yıllarda ABD'de oldu. Günümüzde pançolar farklı malzemelerden çok çeşitli model ve renklerde müşterilere sunulmaktadır. 

5 yorum:

hamile ve kilolu insanların takım elbisesi

panço kelime anlamı nedir, panço nasıl giyilir, panço ne işe yarar gibi soruların cevabını tdk sözlük anlamı ile veriyorum. iki çeşit panço var.

Panço, vücudu sıcak tutmak için tasarlanmış yünlü bir dış giysidir.

Yağmurluk olan panço da var, vücudu yağmurdan kuru tutmak için tasarlanmış su geçirmez genellikle naylon bir malzemeden yapılır.

Panco Nedir, Poncho Ne Demek, Panko Nedir, Paco ne demek gibi sorulara cevap veren yazı.

panço çeşitleri nelerdir, panço nasıl yapılır, panço elbise nedir, panço ne demek, panço yağmurluk nedir

meksika yöresine ait geleneksel ve yöresel bir kıyafet ispanyol amerikasında yaygındır