Tekstil ve Moda

Feminen Nedir, Feminen Kadın, Feminen Erkek Ne Demek

Feminenlik, kadınsı yanları öne çıkarmaktır. 
Feminen kelimesinin anlamı sözlükte kadınsı olmakla birlikte; dişil, kadını andıran, kadına benzeyen, kadın gibi, kadınımsı, kadın davranışlı, kadına benzer (erkek), beden ve ruh özelliklerinin bir yada birkaçı yönünden erkekten çok kadına benzeyen (kişi) anlamlarında kullanılmaktadır.

Kökeni Latince olmakla birlikte beden ve ruh özellikleri kadına benzeyen erkek anlamına gelmektedir. Feminen kelimesi feminizm ile karşılaştırılmamalı, ikisinin taşıdığı anlam birbirinden çok farklıdır.

Feminen kadın ve feminen erkek ne demektir 
Hareketlerinde kadınsılık görünen erkekler için feminen ya da efeminen kelimesinin kullanıldığı görülmektedir. Efemine terimi ise genellikle kadınsı erkekler için kullanılmaktadır. Kadına benzeyen, kadını andıran ve kadın gibi anlamları vardır. Erkeklerin ayna karşısında zamanını geçirmesi ve göğüs kıllarını alması gibi davranışlar, feminen bir hareket olarak nitelendirilmektedir. Dişil özelliklerini iyi bir şekilde kullanan kadınlar için feminen kadın denilmektedir. Her kadın ve erkekte feminen özelliklere rastlamak mümkündür. Erkeklerde dişil özelliklerin gereğinden fazla görülmesi ile birlikte feminen olarak nitelendirilmektedir. 

2 yorum:

Feminen Toplum - Maskülen Toplum (Feminen kültür vs maskülen kültür)

Maskülen toplumlarda bireylerin motivasyonu rekabet ve başarı ile sağlanır. Bireyler genelde materyalistik başarılar üzerine odaklı, iddialı ve kendini kabul ettiren yapıdadırlar. Japonya, İtalya, Venezuela, İrlanda ve Meksika maskülen toplum yapısına sahip ülkelerdendir.

Feminen toplumlarda ise insanların odakları iyi ilişkiler kurmak ve herkesin yüksek bir hayat kalitesine sahip olması üzerinedir. Herkes mutlu olduğu sürece en iyi olmak önem taşımaz. İsveç, Norveç, Danimarka, Hollanda ve Finlandiya bu toplumlara örnek olarak gösterilebilir. Ancak bu toplumlarda dışarıdan maskülen akım gelmezse, gelişim rekabet olmadığı için ilerleyen yıllarda gerileyecektir.

feminem ne demek diye soruyorum ama soru yanlış, doğrusu feminen ne demek olacaktır.